Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 325
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 6 months later...
Posted

Mam małe pytanie... Dlaczego wszyscy piszą, że za snajperkę trzeba zapłacić przynajmniej 2500zł, a tu wszyscy zachwalają tą za 200zł? Mnie osobiście też się podoba i poważnie nad nią myślę, ale to trochę dziwne...

Posted

Bo to, co tu masz to tylko przedsmak snajperki

Żeby mieć dobry karabin musisz wyłożyć na niego ponad 2k

Inaczej zostaje Ci zasięg 5m większy od tuningowanego AEG'a i boląca głowa od nieudolności zdobycia fraga

• 3 weeks later...
Posted

ja wojuje czasem tym sprzętem i zależy jak kto lubi mi się podoba choć trzeba wytrwałości żeby kogoś upolować ale ile to daje radości :D

fakt technologia idzie do przodu coraz szybciej i osiągi nabierają rozpędu ale miłe urozmaicenie od nawalania seriami :mrgreen:

• 2 weeks later...
Posted
Mam małe pytanie... Dlaczego wszyscy piszą, że za snajperkę trzeba zapłacić przynajmniej 2500zł, a tu wszyscy zachwalają tą za 200zł? Mnie osobiście też się podoba i poważnie nad nią myślę, ale to trochę dziwne...

Posiadam replike MP001 juz około 1,5 roku. Kiedy zakupiłem sobie M24 od CA, MP001 poleciała w najciemniejszy kąt pokoju.

• 1 month later...
Posted

Ariel_ jak tam możesz zapodać foty tego cylindra co zrobiłeś ?? i prosił bym jak bys mógł to napisz mi jak dokładnie przerobiłeś tłok bo odgrzebałem niedawno swoje mp :killer: i chciał bym w nim pogrzebać bo i tak leży bezużyteczny jak dobrze zrozumiałem ty moc uzyskałeś na stockowej sprężynie ??

• 1 month later...
Posted

Raczej tak- jest to kopia kopii VSR czyli MP001 + możliwość rozkręcania cylindra.

Części up do VSR pasują w 90%. Jednak już bardziej bym Ci polecił Bar-10 od JG - większa kompatybilność.

Posted

Te części NIE pasują! Przynajmniej cały zespół cylindra i jego wnętrzności. Średnica jest większa w VSR. Polecam raczej zakup VSR-11 HFC. Jest w 100% kompatybilna z TM`kowym pierwowzorem i na dokładke ładniejsza.

• 4 months later...
  • 5 months later...
Posted

Pytanie od laika- czy MP001 to to samo co M58BK Karta? W chwili obecnej MP001 potrafię znaleźć tylko na Taniemilitaria (link), a ten cały M58BK choćby na zbrojowni (kilk) i gunfire (klik)

Z góry dzięki za odpowiedź ;)

Lekki off- czy jest duża różnica między ww "snajperkami" a tym SWD?

Posted (edited)

Rotfl, na snajpę nie trzeba wydać 2.5k, chyba że elektryczną ...

- Gumka KM Head RH55 - 65 zł

- Stabilizatory lufy DF - 40 zł

- Dystansery DF - 40 zł

- Precka ( od 140 do 250 nowa, lub używana - 40 - 150 zł )

- "Trigger wykonany ze stali - do szczególnie extremalnych tunningów !!!

Elementy szczególnie narażone na duże obciążenia mechaniczne - ulepszane cieplnie.

Całość oksydowana na gorąco. ( by G&H ) - 300 zł

- "CYLINDER V2

Stalowy cylinder razem ze stalowym tłokiem(32gramy) i stalową głowicą cylindra + stalowa prowadnica.

Gwarantowana moc ponad 600fps." ( G&H )- 500 zł

Do tego dochodzi uszczelnienie komory ( stock jest metalowa ofc ) - można zrobić samemu, lub poprosić kogoś, oraz ew. uszczelki do tłoka.

Dobrze przesmarować, do tego dwójnóg, luneta, ew. mocniejsza sprężyna, bo te części spokojnie wytrzymają SP190 LayLax'a.

Mamy ok. 630+fps, oraz spokojnie ok. 70 metrów zasięgu celnego na dobrze ustawionym hopie, skalibrowanej lunecie i dobrze dobranych kulkach ( MadBull sniper BB's 0,36 )

Jak widzimy, na dobrą snajperkę nie trzeba wydać 2500 zł.

I odrazu mówię - miałem AKM cymy 430 fps i na stocku ma on ok. 40 m zasięgu, z gumką systemy silikonową max 50m na idealnie dobranych kulkach.Można nim wycisnąć więcej, ale to już kombinując lobem - lecz analogicznie snajperką też możemy kombinować lobem i mieć więcej.

Edited by Mleczaj_Krowka
Posted (edited)

Rotfl, na snajpę nie trzeba wydać 2.5k, chyba że elektryczną ...

- Gumka KM Head RH55 - 65 zł

- Stabilizatory lufy DF - 40 zł

- Dystansery DF - 40 zł

- Precka ( od 140 do 250 nowa, lub używana - 40 - 150 zł )

- "Trigger wykonany ze stali - do szczególnie extremalnych tunningów !!!

Elementy szczególnie narażone na duże obciążenia mechaniczne - ulepszane cieplnie.

Całość oksydowana na gorąco. ( by G&H ) - 300 zł

- "CYLINDER V2

Stalowy cylinder razem ze stalowym tłokiem(32gramy) i stalową głowicą cylindra + stalowa prowadnica.

Gwarantowana moc ponad 600fps." ( G&H )- 500 zł

Do tego dochodzi uszczelnienie komory ( stock jest metalowa ofc ) - można zrobić samemu, lub poprosić kogoś, oraz ew. uszczelki do tłoka.

Dobrze przesmarować, do tego dwójnóg, luneta, ew. mocniejsza sprężyna, bo te części spokojnie wytrzymają SP190 LayLax'a.

Mamy ok. 630+fps, oraz spokojnie ok. 70 metrów zasięgu celnego na dobrze ustawionym hopie, skalibrowanej lunecie i dobrze dobranych kulkach ( MadBull sniper BB's 0,36 )

Jak widzimy, na dobrą snajperkę nie trzeba wydać 2500 zł.

I od razu mówię - miałem AKM cymy 430 fps i na stocku ma on ok. 40 m zasięgu, z gumką systemy silikonową max 50m na idealnie dobranych kulkach.Można nim wycisnąć więcej, ale to już kombinując lobem - lecz analogicznie snajperką też możemy kombinować lobem i mieć więcej.

Tutaj opisałem tuning MB03 WELL'a nie wiem jak z MP001 ;P

//Nie mogłem editnąć już ..

Edited by Mleczaj_Krowka
  • 3 years later...
Posted

Ten z Gunfire jest niedostępny. Cylinder skoro jest dedykowany do tej repliki to powinien pasować. Co do zestawu tuningowego z Deltashopu to najlepiej spytać sklep. No i przygotuj się na wymianę searów, nawet na stockowej sprężynie nie wytrzymują zbyt długo.

• 3 months later...
  • 3 months later...