Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wedrowiec39 - Opis rozkładania MP5 jest na stronie www.machinegun.pl w dziale "testy i opisy", i zatytułowany jest: "Jak wymienić lufę w MP5 CA?". Replika odrobinę się różni, ale nieznacznie.

dzięki :)

przeczytałem, ale... nie podejmuję się rozbiórki, chyba jednak zlecę robotę Krakmanom, na moje niewprawne oko za dużo drobiazgu można pogubić po drodze ... ;)

pozdr

w

Posted

Czyli ogólnie średnio polecacie tą replikę, nawet II generacje?? A szkoda, bo mp5sd6 bardzo mi się podoba :???:

A i mam parę pytań na temat repliki... Czy to co oryginał ma metalowe, replika też ma? Czy górna część korpusu jest metalowa?? Na taką mi na zdjęciach wygląda... I mam jeszcze jedno pytania, a mianowicie, czemu u krakmanów i na gunfirerze ta replika jest po 299zl, a na customs.pl po 399zl?

Posted
Czy to co oryginał ma metalowe, replika też ma?

Od JG nie.

Czy górna część korpusu jest metalowa??

Body jest full plastyk.

A szkoda, bo mp5sd6 bardzo mi się podoba

Don't worry. Wypas MP5 SD od ICS tylko 999 PLN ;).

czemu u krakmanów i na gunfirerze ta replika jest po 299zl, a na customs.pl po 399zl?

Bo krakmani sprzedają stock, a customsi po swoich przeróbkach.

• 5 months later...
Posted

A ja mam te replike prawie rok i wcale nie narzekam. Wszyscy narzekaja i mowia ze sie sypie a ja wystrzelilem z niej sporo kulek i bylem na jednym duzym zlocie. Do tego strzelania z kolegami z ekipy dosyc czesto i dlugo i NIC sie nie popsulo. Kumple maja Cymy i Dboys AK i juz pare razy podczas srzelania cos im padlo, a u mnie nic... Wiec prosze nie straszcie ludzi ktorzy chca kupic ten model, bo ja osobiscie go mocno polecam! :) Kupilem na zbrojowni - to moze dlatego nie mam z nim problemu ;)

Fajna giwerka jak na poczatek i dla tych co lubia MP5! :)

PZDR!

• 3 months later...
Posted

A posiada ktoś :http://www.taiwangun.com/shop,show,774

I może mi powiedzieć czy mu się zepsuła czy są jakieś problem co robić ,żebym miał ją jak najdłużej :)??? NIe pytam czy warto bo jutro będę miał ją na chacie :P

Posted

Mam małe pytanko co do mp5sd5 jg mam baterie 8,4-1500mAh moglby ktos mi powiedziec ile mam ja mniej-wiecej ladowac nie mam niestety na ladowarce swiatelka zeby zobaczyc kiedy sie skonczylo ...;/

Posted

Mam mp5sd5 jg z taiwana dziś próbowałem celność tej repliki z około 30m za 5 strzałem trafiłem w butelkę gdyby to był człowiek trafiłbym za każdym razem spróbowałem z 40m z hop up strasznie daje do góry gumka do wymiany ale opracowałem sposób żeby trafić i trafiłem :) Jeśli ktoś nie zmienia hopsiupa i ma mp5 jakiś czas myślę ze może sie przyzwyczaić do strzelania z niego ;) jutro pożyczam bratu ta replikę na zlot i opisze po tym co on powie jaka się sprawowała ,myślę ,że ten karabin na początek jest dobry. Zwłaszcza za tą cene ,ale więcej napisze po jakimś tam czasie użytkowania

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Ja mam mp5sd5 ,ale środek i niektóre części te same więc się wypowiem:

-gumka hu do wymiany

-trochę wadliwy selektor ognia

-mag trochu się rusza nie podaje u mnie przynajmniej ostatnich kulek

-zasięg na stocku jak dla mnie zadowalający skuteczny 35-40m o całkowitym nie mam pojęcia

-wykonanie jak dla mnie dobre

-lekka replika jak dla mnie plus ,porównywałem do cm028 i ak trudniej się celuję

-narazie dobrze się trzyma mam jakiś miesiąc

-u mnie się nie zacina fajnie chodzi jeśli chodzi o dźwięk

Pozdrawiam

Edited by Paniszer
  • 2 weeks later...
Posted

Mam mp5sd6 JG od roku. W sumie sprawuje się dobrze.

0 zacinek, 0 ingerencji w gearbox nic. Na plus piszę się możliwośc dokupienia w miarę tanio metalowego body.

Zasięg jak już Paniszer pisał nie jest wieelki ale mp5 to głowne do budynków, gdzie sprawdza się baardzo dobrze z racji dużego ROF. Jest niesamowicie lekki ( 2,15 kg)

Minusy :

-bezpiecznik szybko się "rozluźnia"

- lekko trzeszczy (plastik plastik)

- w wersji ze składaną kolbą strasznie baterie trzeba wciskać

- magazynek nigdy nie jest pusty do końca

• 5 months later...