Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

jestem nowy - początkujący w dziedzinie ASG. Jednak jestem zainteresowany zakupem pistoletu gazowego. Chciałbym zakupić model który byłby jak najbardziej zblizony do orginału - dlatego moj wybór padł na Colta 1911A1 WE.

Dlatego zwracam sie do Was o z pytaniami:

1. czy są jeszcze jakieś inne model pistoletów (innych firm np. KWC itp.) które również tak jak wspomniany COLT są b. zbliżone do orgianału .

2. gdzie mogę wspomniana replike zakupić (przeglądałem strony internetowe polski dostawców ASG - jednak nik nie oferuje tego modelu w swojej ofercie)

3. Jaki jest zbliżony koszt dostawy tego modelu - na stronie http://www.tokyo-model.com.hk kosztuje około 200 $

dzięki za odpowiedzi

Posted

Masz kilka opcji a za "chwilę" dojdzie jeszcze więcej do wyboru. Masz jeszcze 1911 z KSC (ABS) i KJW (metal), zaraz pojawi sie TM (ABS) i WE (metal ale bez trade marków) - te dwa ostatnie pistolety są dostępne w zagranicznych sklepach a u nas "coming soon"

Posted
KJW (metal),
Stiff, gdzie do cholery można u nas dostać kujotowskiego klona klasycznej 1911'tki? Przecież tego od ładnych kilku lat nie produkują (a szkoda) - była to zrzynka z Magnatecha R-Type Western Arms, różniła się magiem i komorą HU. Teraz jest tylko Paraordnance - w dodatku KJ wycofuje się z produkcji wersji ABS.
Posted

dla rozwiania pewnych wątpliwości, o ile mi wiadomo WA nigdy nie produkowało seryjnie colta z metalu, był to zajebistej jakości ABS ale żaden metal co nawet jest o tyle bardziej wiarygodne ze w japonii był (i jest nadal) zakaz produkcji replik metalowych. Więc żeby mieć full metala WA trza kupić go za 200$ a do tego full metal kit za 200$ :)

Posted

cicho bo zaraz Jarcher wpadnie i znowu bedzie sie upierać, że para ordonance była metalowa :wink:

ale przyznaj Lame, ze wtedy to jest cud miód ultramaryna- człowiek niby lżejszy o 400$ ale jaki szczęśliwy!

Posted

nie ma co, feeling jest niezły :D ale ucieka ten dreszczyk emocji ;) bo co jak co ale WA ma 2 wady, jedna pewną - regulacja HU - ni cholery sie nie da tego ustawić i drugą, zależną od modelu, tj jeden ma od razu, jeden po 2k kulek a inny nigdy - to że może się coś zrypać na GG, bo gun jest naprawde dobrze i dokładnie wykonany, a jako że dokładnie to więcej rzeczy sie może spieprzyć :) słyszałem o M8045 w którym po 100 strzałach zamek zleciał bo ząbki się starły ;) w coltach ponoć "tylko" pęka zamek po bokach na dole z przodu :) jak założysz full metal kita to nie boisz sie już o pękające bebechy ale co ci po gunie który nosi ślicznie na 40 metrów jak powyżej 10-15 nie jesteś w stanie trafić we wroga z racji HU ;)