zdzisiu Posted September 7, 2006 Report Posted September 7, 2006 Witam, zastanawiam się nad tuningiem mojej mp5a4 CA. Wymyśliłem coś takiego: sprężyna m110 guarder bore up CA batka 9.6 3000mAh KAN lufa 6.04 247mm systema (mam duży tłumik płomienia, więc powinna się zmieścić) I tu pojawia się moje pytanie: Czy muszę kupować prowadnicę sprężyny, czy wystarczy mosiężna CA (mam wersję B&T). Nie bardzo uśmiecha mi się wywalać dodatkowe 70zł na prowadnicę, ale żywotność repliki przede wszystkim :). Pozdrawiam Quote
RoNiN691 Posted September 7, 2006 Report Posted September 7, 2006 Witam. Moim zdaniem narazie ten zakup mozesz sobie odpuści (później dokupisz). Ja mam sprężyne odpowiadająca mocowo M110 guarder i wszystko dział już rok na "stockowych bebechach". Co do lufy brał bym standard 229mm. bo niecałe 2 cm nic ci nie da, chyba że wsadzisz jakieś ponad 300mm (podobno na tym cylindrze sie da) i ukryjesz wszystko w tłumniku dzwięku. Pozdrawiam RoNiN Quote
zdzisiu Posted September 9, 2006 Author Report Posted September 9, 2006 Dzięki, jednak narazie chyba pozostanę przy standardowej długości lufy :wink: Quote
MOLOCH Posted September 11, 2006 Report Posted September 11, 2006 nie chce zakladac nowego tematu wiec tu pytam Jaka max sprezyne idzie wsadzic na stockowych czesciach w mp5CA(nie b&T) ? GUARDER 120%-czy to za duzo? co przy takiej sprezynie ewentualnie wymienic w bebechach??-czy bateria 9,6 takowa sprezyne uciagnie Quote
RoNiN691 Posted September 11, 2006 Report Posted September 11, 2006 Wresja B&T nie ma wiekszej róznicy w GB (jesli jaką kolwiek ma) od starej wersji. A co do wytrzymałości to poszukaj by o tym było. Podpowiem ze to jest GB v2 CA i wszedzie to jest tak samo. Dla ułatwienia: http://asgshop.pl/sprezyny.php http://machinegun.pl/images/tuning_03.jpg Quote
sabat Posted September 11, 2006 Report Posted September 11, 2006 ja i kumpel do swoich MP5 CA wstawilismy sprzeyne CA 120M (170% DPI) w mojej po pół roku poszły łozyska ale to bylo do przewidzenia, a reszta w dobrym stanie. Moc 350-360 FPS zalezy jak wiatr wieje ;p Quote
szmerglu Posted September 12, 2006 Report Posted September 12, 2006 Wiadomo ze najtaniej wyjdzie wstawienie nowej sprezynki o wiekszej mocy. Jednak jesli zalezy nam na zachowaniu zywotnosci to zalecam wymiane cylindra, lozyskowa prowadnice, wzmocniony tlok, uszczelniona dysze i sprezyne M100 o nierownomiernym skoku. Precka tez sie przyda no i to powinno nam dac 350fps bez skaracania zywotnosci repliki. A nawet standardowa batka bedzie to ciagnoac z minimalna roznica RoF. Quote
Recommended Posts