Artemis Entreri Posted September 6, 2006 Report Posted September 6, 2006 Wiec tak, kiedy naciskam spust, on dochodzi do konca lecz, nie wydaje zadnego odglosu i nie wystrzela kulki, spust jest luzny, nie chce strzelac, raz na jakies 20 nacisniec wystrzeli 2-3 kulki i znowu to samo, nie wiem co robic, any ideas? Z gory dziekuje za odpowiedzi, ewentualny spam bedzie ignorowany:) [Nie pisz samymi wielkimi literami! Foka] Quote
SouthMan Posted September 6, 2006 Report Posted September 6, 2006 Pewnie popalone styki w GB. Rozebrać i wymienić, lub przeszlifować i pokombinować z lutownicą. Quote
Artemis Entreri Posted September 6, 2006 Author Report Posted September 6, 2006 mm, a czy obejmuje to gwarancja w asgshopie? wyslac do nich? Quote
Artemis Entreri Posted September 6, 2006 Author Report Posted September 6, 2006 tak, mam naladowana, gdybym nie mial to bym nie pytal :P re:down kk jutro do nich zadzwonie =/ Quote
jw801 Posted September 11, 2006 Report Posted September 11, 2006 Wiec tak, kiedy naciskam spust, on dochodzi do konca lecz, nie wydaje zadnego odglosu i nie wystrzela kulki, spust jest luzny, nie chce strzelac, raz na jakies 20 nacisniec wystrzeli 2-3 kulki i znowu to samo, nie wiem co robic, any ideas? Z gory dziekuje za odpowiedzi, ewentualny spam bedzie ignorowany:) Ciekawa sytuacja, bo z Twojej aktywności na forum wnioskuję, że kupiliśmy ten sam model w ASG Shopie (tylko ja wersję A2) mniej więcej w tym samym czasie (połowa sierpnia) i obaj mamy z nim podobne problemy. Mi też w ostatnią sobotę replika przestała strzelać właśnie z powodu styków. Dość dziwna koincydencja :-) Z tego co jest napisane na stronie sklepu, wynika, że naprawienie tej usterki objęte jest gwarancją. Po prostu napisz do nich - zapewne trzeba będzie odesłać replikę do serwisu. Przy okazji pytanie do bardziej doświadczonych: jakie są powody przepalania/brudzenia się styków? W moim przypadku stało się to dość szybko: wystrzelonych niewiele ponad 1000 kulek w ciągu 4 tygodni. Oddawałem raczej strzały pojedyncze, jeśli serie to krótkie (5-10 kulek), starałem się nie "zarzynać" sprzętu. Konfiguracja jest taka: M15A2 CA Rifle - tuning 380 fps: http://asgshop.pl/produkt.php?id=505 Akumulator SANYO NiMh 8.4V RC 3300mAh Poza tym jednym problemem ze stykami jestem bardzo zadowolony z repliki, nie wspominając nawet [pozwolę sobie na małą reklamę 8) ] o fajnym i rzeczowym kontakcie ze sklepem. Quote
SouthMan Posted September 11, 2006 Report Posted September 11, 2006 Własnie częste strzały na semi w krótkich odstępach własnie mocniej wpływają na fajczenie sie styków niż jedna seria na auto, ciągłe otwieranie i zamykanie obwodu powoduje po prostu korozje. No niby, bo w moim 3 letnim aegu CA styki wygladają prawie jak nowe (a wale cześciej na semi), a o dziwo łatałem już styki w modelach ICS i GP, wszystkie max miesięczne, a styki kompletnie zjarane. Dziwne, może coraz gorsze blaszki stosują :P Quote
Gallain Posted September 11, 2006 Report Posted September 11, 2006 Najczęściej styki przepalają się, bo są pobrudzone smarem. Trzeba je wyczyścić spirytusem (ew. lekko podszlifować jeśli są mocno zjarane) i powinno być git. Quote
jw801 Posted September 15, 2006 Report Posted September 15, 2006 Dziwne' date=' może coraz gorsze blaszki stosują :P[/quote'] W serwisie okazało się, że to jednak nie przepalone/zabrudzone styki odpowiadają za niemożność oddania strzału, lecz jakaś "wsuwka wysunęła się silnika". Kojarzycie o co dokładniej może chodzić? Quote
0L0 Posted September 15, 2006 Report Posted September 15, 2006 Ehhh.. styki silnikowe ;) czyli części łączące kable biegnące z gearboxa z silnikiem ;) Nie wiem czemu w stocku one tak luźno wchodzą... i wychodzą ;) W innych AEGach może to nie mieć większego znaczenia, ale w M4/15/16 między pokrywą silnika a silnikiem jest spora wolna przestrzeń, styk nie jest dociskany i może się poluzować. Quote
Recommended Posts