JIN5 Posted September 5, 2006 Report Posted September 5, 2006 Witam Jak uszczelnić tłok w Steyr Both Elephant? Kiedyś tak uszczelniłem w M5 Cymy, że miał kompresję jak strzykawka lekarska, a zasięg się pogorszył, dlaczego?? 8O Quote
PeePee Posted September 5, 2006 Report Posted September 5, 2006 Zaduże tarcie uszczelki o cylinder ot co... zagruby o-ring czy cuś... Quote
JIN5 Posted September 5, 2006 Author Report Posted September 5, 2006 Więc jaki sposób uszczelnienia doradzicie w Steyr? Quote
SouthMan Posted September 5, 2006 Report Posted September 5, 2006 Porządna głowica tłoka by dała rade :) Warto też uszczelnić połączenie cylinder-głowica cylindra + ja nakładam nieco smaru silikonowego na ten metalowy cycek na głowicy cylindra żeby dysza łatwiej chodziła i żeby nic tam nie uciekało :P Quote
Taliban Posted January 29, 2007 Report Posted January 29, 2007 Ja robie tak biore gumke z tłoka, wkładam do gorącej wody przez co robi się bardzo mięka potem rozszerzam ją ( bez przesady proszę), następnie szybko daje ją pod zimną wodę. Potem nakładam ją na tłok, smaruje i działa cudownie sprężanie jest zabójcze. :killer: Gwiazda nadziei niknie zawsze ostatnia. Quote
Cincin Posted January 30, 2007 Report Posted January 30, 2007 Można jeszcze tak ;) http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1068 Quote
[=Vincent=] Posted January 30, 2007 Report Posted January 30, 2007 Bez jaj :D Taka uszczelka kosztuje 40gr!! Co za kure**kie zdzierstwo... Quote
Recommended Posts