Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted
Mając wybór: Mercedes, a Fiat nie patrzyłbym na to jaki model, sama firma już wystarczy. No ale są ludzie i ludzie.

Cińkie porównanie. Samochody niestety nijak się mają do Airsoftu.

Posted

Witam. Bawiłem się tym RPK i powiem tak:

Wykonanie ogólne super, full metal bajer, jak to w CA elementy pasuja do siebie idealnie.

Jedyną wadą są imitacje drewienek, strasznie od nich zajeżdza plastikiem. Ogolnie super sprzęt.

Posted

Widziałem, macałem i nie chciałem nawet strzelać. Fajny ładny dłuugi. Ale...

nieprawidłowości w body widzialne z daleka. i body wogóle jakieś take gołe,żadnych rewelacji, ale metal. Malutkie logo SRC po prawej stronie tuz pod szczerbinką.Dwójnóg metalowy fajny, troche się telepie, ale taki fajny klimat. Kolba,łoże i nakładka.... :? tragedia, jakies takie kanciaste, plastykowe. CYMA i jej "drewna" to klasa wyższa.

Zastanawiałem się nad kupnem, ale już nie. Podobno osiągi są spoko,(w środe może postrzelam) ale trzeba by popracować nad wyglądem, jakieś szpachlowanie no i drewna...mam oryginalną kolbe chciałem coś pokombinować ale chyba lepiej już kupić coś innego i modyfikować.

Więc...wiadomo RPK style, no ale... mnie się nie podoba,SLR z jej trademarkami już jest lepsza, przynajmniej takie moje jest zdanie na ten temat.

Cena atrakcyjna..ale mnie by denerwował ten wygląd.Już mnie denerwuje.

Zostaje przy SLR'ach i dłubie sobie dalej.

Zobaczymy co pokaże CA...

a dla wymagających Guarder lub własne rączki....

Pozdrawiam

:wink:

Posted

Jest szansa na jakieś dokładne zdjęcia z bliska? Jestem ciekaw wykończenia "drewnianych" elementów jak i całego body.

mam oryginalną kolbe

8O

Jak?! Skąd?!

Posted

pytaj na forach państw bloku wschodniego tzn. naszego :)

Egun.de

postaram się zrobić zdjęcia z bliska w tym tygodniu, ale zaznaczam telefonem, więc jakość będzie marna. Jesli podobały ci się "drewienka" z CYMY to te wyglądają 10x gorzej...tandeta i takie jakieś nie wymiarowe i strasznie kanciaste...a i w rzeczywistości wyglądają troche lepiej niż na zdjęciach (vide Krakman)ale to nie zmienia faktu że są brzydkie i jakieś takie plastykowe.

• 1 month later...
Posted

No to mam RPK z SRC w końcu :)

Co można o nim powiedzieć: wgląd ma badzo fajny, ciężkie to to trochę jest ale ujdzie, "drewna" też nie są jakieś okropne.

Ale miałem ze swoim egemplażem pare problemów:

- nie mogłem wsadzić baterii 8,4v 1800 mAh, trzeba było wycinać elementy w kolbie :/

- nie mogłem otworzyć pokrywy, metalowy pręt odbijający zatrzask był zgięty z jednej strony ale po naprostowaniu wszystko jest ok :)

- magazynek nie chciał się zastrzskiwać w gnieździe, trzeba było go trochę podszlifować.

- dwójnóg nie chciał się zatrzaskiwać na wyciorze w pozycji złożonej, pogrupiłem tą częśc wycior taśmię izolacyjna, działa jak należy :)

Reszta była bez zarzutu Jutro idę go przestrzelać to zrobię fotki oraz filmik ze strzelania Jedną z ciekawych rzeczy jest to iż replika ma w standardzie metalową komorę HU :)

Więcej wieści jutro w ciągudnia :)

Posted

Mój kolega -jeżeli kogoś to interesuje - za jakieś dwie stówy może dorobić do tego drewienka, że mucha nie siada (jest po konserwacji mebli i już zrobił kilka kompletów okładzin drewnianych do "zwykłego ak" i do bety).

Posted

A jest w stanie dorobić wydrążoną w środku kolbę ? :)

Zaraz idę postrzelać tylko się bateria naładuje :P

Ok jestem po strzelaniu (nie ma niestety filmu, nie miał kto go zrobić :) )

Ale są fotki :) Zaczynając:

p1030063da0.th.jpgp1030064iv8.th.jpgp1030065bt9.th.jpgp1030066en6.th.jpg

Oto RPK w całej okozałości oraz zblizenia na poszczeólne elementy :) Tu jest zbliżenie na ten patent z taśmą izolacyjną :)

p1030067mt4.th.jpg

I jeszcze mocowanie dwójnogu oraz tłmumik płomienia :)

p1030068ev0.th.jpgp1030069kz9.th.jpgp1030070oa9.th.jpg

RPK w plenerze :) Ładny nie :P Jak widać magazynkowi przy rozłożonym dwójnogu nic nie grozi i można go swobodnie wymieniać :)

p1030075ib1.th.jpg

A to ja z RPK jako skala porównawcza wielkości. Ja mam 178cm wzrostu :)

Generalnie RPK jest całkiem wygodne ale wskazany jest dla niego pas nośny. Co ciekawe, można go zaczepić w 2 miejscach, albo na korpusie albo na kolbie :)

Strzela się całkiem przyjemnie, dźwięk jest miły dla ucha :) Zarówne na magazynku SRC jak i P&J nie ma żadnych problemów z podawaniem kulek. Jedno co jest ciekawe to bardzo cuły HU, za czuły rzekłbym. Na kulkach 0.25g wystarczy przesunąć dźwigienkę o parę milimetrów od pozycji wyłączonej i kulki sa doskonale podkręcone. W Becie TM trzeba było przesunąć dźwigienkę za połowę skali. Szybkostrzelnośc jak w AK TM.

Jeżeli chodzi o zasięg to z wyłączonym HU RPK wali na ok 40m. Po dobrym ustawieniu HU zasięg wzrasa do ok 50m. Jak dla mnie to sfobodnie wystarcza :)

Jak ktoś ma jakieś pytaia to chętnie odpowiem :)