Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Nie działa moje M700 z KJW problem polega na tym, że mała „blaszka” nie wysuwa się z zadanie uderzenia o część od magazynka, aby uwolnić gaz.

Trochę sprecyzuje w czasie mojego strzału czuje jak blaszka szybko wychodzi do przodu, aby uderzyć o magazynek, ale wychodzi na małą odległość lub za słabo uderza i efektem tego jest to, że uwalnia za mało gazu a czasami w ogóle nie uwalnia gaz.

To jest właśnie ta część

http://img179.imageshack.us/img179/2127/m700xk2.jpg

Czy jest ktoś kto miał taki problem niech napisze co zrobił aby działało M700

Pozdrawiam

Posted

Wyciagnij bebechy, napsikaj tam troche oleju sylikonowego, poruszaj i sprawdz czy dalej nie dziala. Jezeli nie to problem moze tkiwc rowniez w magazynku i zaworach.

Posted

Miałem m700.

Może zespół spustowy się lekko przesunął?

po 2 : może sprężynka w zbijaku wymaga wymiany bądź chociaż psiknięcia jakimś olejkiem silikonowym. Jeżeli ta część sie nie wyrobiła, to może zobacz, czy uderzenie np śróbokrętem w zawór daje dobry efekt (gaz szybko wylatuje)

Jeżeli nie to włóż palec do komory maga i połóż go na tej części. I jeśli po strzale Cię "kopnie" jak to robi prąd to ok - jeżeli nie to znaczy że tu jest problem (coś sie zużyło w zespole zbijaka). jest jeszcze możliwe że mag się wyrobił i ten zbijak jest po prostu za daleko od zaworu maga.

Wg mnie jest to coś ze zbijakiem (sprężyna nie ma już siły udeżyć - wymień ją lub część, która się tam zużyła )

sory, że piszę "nie po polsku", ale moja krew ma za dużo procentów w tym momencie :wink:

Posted

Ostatnio kupilem m700 z podobnym problemem. Stwierdzilem, ze tkwi on w zamku. Rozkrecilem go, a pozniej zlozylem i problem minal. Nie wiem dokladnie co sie stalo, ale sadze, ze sprezyna w zamku nie naprezala sie dostatecznie. W wolnej chwili siade, rozkminie dzialanie calego mechanizmu i skrobne o tym na forum.

Pozdrawiam!!

Posted

Teraz ja. Ja mam problem polegający na tym, że kiedy mam nabitą broń (kulka załadowana) i obniżę lufę o około 45 stopni kulka sama wypada. Wie ktoś może jak temu zaradzić?

Posted

Co znaczy "nie wystrzelałem całego" ??

W różnych temperaturach i warunkach gaz różnie się rozpręża i czasem może na tej samej ilości gazu strzelić powiedzmy 20 razy a innym razem 10 albo 30.

• Create New...