homik Posted January 23, 2007 Report Posted January 23, 2007 kupowalem glocka w wrzesniu 2006 i tez mam ten plastik na gearboxie takze noah mial do czynienia z jakims felernym egzemplarzem. Quote
headshooter Posted January 24, 2007 Report Posted January 24, 2007 A ja mam pytanie co do tych baterii jeszcze . Nie chce mi się szarpać z tą chińską baterią i zastanawiam się czy bateria Tokyo marui od Mp7A1 by może podeszła. Oto linkhttp://www.machinegun.pl/sklep/product_info.php?cPath=51_135&products_id=1394 Wygląda podobnie sam nie wiem. Quote
HH_fan Posted January 25, 2007 Report Posted January 25, 2007 Minęło już trochę czasu od premiery, więc- Jak z zasięgiem i celnością? Quote
Dragunow Posted January 25, 2007 Report Posted January 25, 2007 Dzis na strzelance zachowywał się dorze! 20 m trtafia się bez problemu?? Tylko batka na mrozie wysiada po 300 BB Quote
HH_fan Posted January 25, 2007 Report Posted January 25, 2007 A jak sytuacja wygląd na dystansie 30-35m? Quote
ThePesH Posted January 25, 2007 Report Posted January 25, 2007 W niedziele rozdziwicze swoją 18c na strzelance to napisze :-) Proszę używać polskich znaków. O wiele przyjemniej się czyta. CHEMIK Quote
Rzuf_ Posted January 25, 2007 Report Posted January 25, 2007 w moim przypadku udalo mi sie ostatnio zciagnac przeciwnika z okolo 15-20m (lezacego) przy troche wietrznej pogodzie uzywajac 5-6 kulek... mysle ze dluzsza seria jestes w stanie trafic wroga na 25m gram glownie w lesie i ta replika jest niezbyt skuteczna z racji swojej mocy... mozna trafic przeciwnika ktory nie spodziewa sie trafienia i nie zrobi nam matrixa... no ale jak wspominalem ja uzywam tej repliki jako "broni ostatniej szansy" kiedy juz zuzyje wszystkie midy do m4... Polskie znaki gdzie ? CHEMIK Quote
_domino Posted January 25, 2007 Report Posted January 25, 2007 Brat wlasnie dzis odpakowal swojego od gunfire, mojego kupilem we wrzesniu zaraz po premierze na taiwangunie. Zmiany zewnetrzne - brata ma biale znaki na przyrzadch celowniczych, moj nie ma. Lufa u brata nie wystaje tak bardzo Wewnetrzne - bateria brata ma 450 mah, moja 500 Dziala podobnie, nie mierzylem jeszcze fps, choc jak testowalismy na kartkach moj mial jakby minimalnie wieksza przebijalnosc - ale moze to tylko zludzenie. Aha, prawdziwy miod dla uszu jak strzelasz naraz z obu i odglosy autofire nakladaja sie na siebie. Ekstaza :) Tylko czekac na koniec sesji :) Student a nie wie, że trzeba polskich znaków używać ? Jak ty magisterkę napiszesz... CHEMIK Quote
HH_fan Posted January 28, 2007 Report Posted January 28, 2007 I jak ThePesH, Klocek ma za sobą "pierwszy raz", i jak się spisuje na śniegu? Quote
Rzuf_ Posted January 28, 2007 Report Posted January 28, 2007 niestety bateria na zimnie bardzo szybko siada - moja... jak bylo cieplo dalo sie wystrzelic i 600bbs na jednej... a polskich literek niestety na moim hpc nie ma - lacze sie przez wifi i VNC z moim PCtem i pisze z nec'a mobile pro 780. jak mi Chemik napiszesz dobra obsluge pl literek to bede ich uzywal. Dzieki z gory. Quote
Kakaroth Posted January 28, 2007 Report Posted January 28, 2007 Ja miałem kosmiczne szczęście i mojego udało mi się wygrać w niedawnym konkursie na Taiwangunie :D Dzisiaj przeszedł swój test bojowy, bo strzelanie po domu czy przez okno to żadna frajda. Zatem do rzeczy: AEPa otrzymałem w czwartek, zapakowanego typowo w stylu "Krakmańskim" czyli tak pancernie że nic tego nie ruszy. Jak zawsze wielki + za pakowanie. w zestawie były kulki, speedloader, ładowarka, wycior, bateria, replika i papierki. standard. A teraz uwagi odnośnie baterii: moja to 500mAh, dokładne oznaczenia CM Ni-MH 2/3NP 500mAh 7.2V ładowałem ją póki co 2,5 raza [0,5 ponieważ doładowywałem przed strzelaniem tylko :)] nie mam problemów z wyciekami póki co i mam nadzieję, że ich miał nie będę :), za 1szym razem baterię ładowałem ok 3h, do momentu aż zrobiła się ciepła i za każdym razem ładuję do momentu, kiedy jej temperatura robi się wyraźnie wyższa. Przemieliła jakoś 500 kulek, z czego 300 na zimnie, spadku ROF czy innych nieprzyjemności nie zauważyłem. Selektor ognia: póki co pracuje jak marzenie :D nie ma problemów z podwójnymi strzałami przy przełączaniu trybów czy coś. Po prostu działa jak należy i bez niespodzianek. Za to waga pozytywnie zaskakuje :D dzisiaj się śmiałem, bo miałem większy zasięg, niż kumpel z m14 Karta bez HU [zamarzło mu a potem się jeszcze podarło [?]]. co prawda kulki lecą wolno, ale daleko :) jako boczna się sprawdza idealnie... gdyby tylko magi były grubsze... póki co 100% pozytyw. pozdrawiam Kakaroth Quote
Dragunow Posted January 29, 2007 Report Posted January 29, 2007 (edited) U mnie spadek rofa na mrozie był zauważalny o jakieś 1 kulke na sekunde! To dużo! Ale zasięg nie spadł! Pojechałem ak-47 cymy z 20 metrów i to wywalając 10BB. <lol>:) CO?? Edited January 29, 2007 by Apollyon Quote
gobello Posted January 30, 2007 Report Posted January 30, 2007 Dziś przyszedł mi klocek z tematu, ładowałem batkę dokładnie 2,5h po czym coś się z niej wylało :/ Przez przypadek poparzyłem sobie tym kwasem paluchy, wysuszyłem batkę, zdrapałem resztki i wsadziłem do giwery - działa jak ta lala ;] Przy okazji wyrażę swoje zdanie na temat repliki - wykonanie naprawdę ładne, strzela świetnie, ale nie nosi zbyt daleko (na oko jakieś 20m). Na plus zaliczam staranne wykonanie (metalowe bebechy, mosiężna lufa) oraz regulowany hop-up (działa doskonale!), na minus - "lejącą się" baterię ;) i brzydkie magazynki (dobrze że przynajmniej w pełni metalowe). Za tą kasę to świetny wybór, już wyobrażam sobie jak to musi kosić w CQB :) Quote
Dudi Posted January 30, 2007 Report Posted January 30, 2007 U mnie spadek rofa na mrozie był zauważalny o jakieś 1 kulke na sekunde! To dużo! Ale zasięg nie spadł! Pojechałem ak-47 cymy z 20 metrów i to wywalając 10BB. <lol>:) CO?? Koledze chodziło chyba o to, że on (z Glockiem) vs ktoś (z AK CYMY), dystans 20 mertów, 10 kulek wystrzelonych i Glock Kałasza "zastrzelił" ;) Co nie zmienia faktu, że trochę dziecinnie to napisane, bo można i ze springa pojechać AEGa 500+ fps na dystansie 20 metrów odpowiednio go zachodząć. Quote
Dragunow Posted January 31, 2007 Report Posted January 31, 2007 Idąc na szturm i robiąc matrixa! Sorki że tamto było po polskiemu ale pisł to młodszy kuzyn! Pozdrawiam! Jutro fotki jak wyglada Glock z hicapem:) Quote
Rzuf_ Posted January 31, 2007 Report Posted January 31, 2007 (edited) z dlugim magiem Edited January 31, 2007 by Superrzuf Quote
_domino Posted February 1, 2007 Report Posted February 1, 2007 (edited) A jak jest z wygodą? Bo wygląd jak dla mnie paskudny... Nie jest za ciężkie? Nie zawadza? Jak jest z noszeniem w kaburze z takim wynalazkiem? Edited February 1, 2007 by _domino Quote
Rzuf_ Posted February 1, 2007 Report Posted February 1, 2007 w kaburze zalezy gdzie i jak... raczej ciezko - wygodne to to nie jest. Maga tego uzywam jesli glowna siadzie zupelnie, a tak to tylko zwykly mag. Sam mag jest full-plastik, wiec jest raczej lekki (bedzie mial podobna lub mniejsza wage od oryginalnego malego maga) no i wyglada paskudnie :) Quote
Karol_K Posted February 6, 2007 Report Posted February 6, 2007 Krotka recenzja: Pistolet bardzo dobry ! Po wyjeciu z opakowanie od razu zrobil na mnie wrazenie dobrym wykonaniem , co prawda trademarkow brak ale wyglda i waga bardzo dobre . Co do strzelania ... Tu jestem naprawde pod wrazeniem ,strzela o niebo lepiej niz moja sprezynowa MP5sd6 tam gdzie kulka ze sprezyny zaczyna opadac tam glock dalej jest celny.. wiadomo ze energia strzalu nie jest powalajaca ale wystarcza... no i opcja strzelania seria to jest to :D Ogolnie wielki plus :D pozdro Quote
_domino Posted February 6, 2007 Report Posted February 6, 2007 Energia strzalu nie zawsze wystarcza, jak strzelalem ogniem pojedynczym to znajomi ubrani grubo czasem nie czuli trafien. Nie posadzam ich o przekrety, sprawdzilem na sobie ze to mozliwe. Polecam dlugie serie :) Quote
Karol_K Posted February 10, 2007 Report Posted February 10, 2007 Tak , zgadzam sie z przedmowca , energia raczej mala ,trzeba strzelac tam gdzie nie ma pancerza .Ciekaw jestem jak oni to zrobili ze kulka z prawie zadna energia moze przeleciec te ponad 30m ,a taka sama kulka z MP5SD6 (spring) przelatuje ok 5 m mniej choc ma wieksza energie :P a Co do giwery ,naprawde warto kupic :mrgreen: Szczegolnie dla poczatkujacych wymazony sprzet :) Quote
Ruryk Posted February 16, 2007 Report Posted February 16, 2007 Panowie pytanie....Jutro zamierzam zamówić ów klocka i według was jakie kulki najlepiej zamówić 0,20 czy lżejsze?No i oczywiście jakiej marki...bo na oczku mam Gold Fire'y 0,20 g....? Pzdr RuryK Quote
_domino Posted February 16, 2007 Report Posted February 16, 2007 Ja używam 0,2 (Goldfire, Blaster, G&G - te ostatnie są chyba najtańsze w SpecShopie). Moim zdaniem ta masa jest optymalna. 0,12 to już nikt nie poczuje, o ile kogoś trafisz. Jak pisałem wcześniej 0,18 nie wzbudziły mojego zaufania jak chodzi o jakość. Quote
Allshooter Posted February 16, 2007 Report Posted February 16, 2007 Ja używam do niego 0.20 blaster/goldfire i jest ok. Quote
Recommended Posts