Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 910
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja mam pytanie co do tych baterii jeszcze . Nie chce mi się szarpać z tą chińską baterią i zastanawiam się czy bateria Tokyo marui od Mp7A1 by może podeszła. Oto linkhttp://www.machinegun.pl/sklep/product_info.php?cPath=51_135&products_id=1394

Wygląda podobnie sam nie wiem.

Posted

w moim przypadku udalo mi sie ostatnio zciagnac przeciwnika z okolo 15-20m (lezacego) przy troche wietrznej pogodzie uzywajac 5-6 kulek...

mysle ze dluzsza seria jestes w stanie trafic wroga na 25m

gram glownie w lesie i ta replika jest niezbyt skuteczna z racji swojej mocy... mozna trafic przeciwnika ktory nie spodziewa sie trafienia i nie zrobi nam matrixa...

no ale jak wspominalem ja uzywam tej repliki jako "broni ostatniej szansy" kiedy juz zuzyje wszystkie midy do m4...

Polskie znaki gdzie ?

CHEMIK

Posted

Brat wlasnie dzis odpakowal swojego od gunfire, mojego kupilem we wrzesniu zaraz po premierze na taiwangunie.

Zmiany zewnetrzne - brata ma biale znaki na przyrzadch celowniczych, moj nie ma. Lufa u brata nie wystaje tak bardzo

Wewnetrzne - bateria brata ma 450 mah, moja 500

Dziala podobnie, nie mierzylem jeszcze fps, choc jak testowalismy na kartkach moj mial jakby minimalnie wieksza przebijalnosc - ale moze to tylko zludzenie.

Aha, prawdziwy miod dla uszu jak strzelasz naraz z obu i odglosy autofire nakladaja sie na siebie. Ekstaza :)

Tylko czekac na koniec sesji :)

Student a nie wie, że trzeba polskich znaków używać ? Jak ty magisterkę napiszesz...

CHEMIK

Posted

niestety bateria na zimnie bardzo szybko siada - moja... jak bylo cieplo dalo sie wystrzelic i 600bbs na jednej...

a polskich literek niestety na moim hpc nie ma - lacze sie przez wifi i VNC z moim PCtem i pisze z nec'a mobile pro 780.

jak mi Chemik napiszesz dobra obsluge pl literek to bede ich uzywal. Dzieki z gory.

Posted

Ja miałem kosmiczne szczęście i mojego udało mi się wygrać w niedawnym konkursie na Taiwangunie :D Dzisiaj przeszedł swój test bojowy, bo strzelanie po domu czy przez okno to żadna frajda. Zatem do rzeczy:

AEPa otrzymałem w czwartek, zapakowanego typowo w stylu "Krakmańskim" czyli tak pancernie że nic tego nie ruszy. Jak zawsze wielki + za pakowanie.

w zestawie były kulki, speedloader, ładowarka, wycior, bateria, replika i papierki. standard.

A teraz uwagi odnośnie baterii:

moja to 500mAh, dokładne oznaczenia CM Ni-MH 2/3NP 500mAh 7.2V

ładowałem ją póki co 2,5 raza [0,5 ponieważ doładowywałem przed strzelaniem tylko :)]

nie mam problemów z wyciekami póki co i mam nadzieję, że ich miał nie będę :), za 1szym razem baterię ładowałem ok 3h, do momentu aż zrobiła się ciepła i za każdym razem ładuję do momentu, kiedy jej temperatura robi się wyraźnie wyższa. Przemieliła jakoś 500 kulek, z czego 300 na zimnie, spadku ROF czy innych nieprzyjemności nie zauważyłem.

Selektor ognia:

póki co pracuje jak marzenie :D nie ma problemów z podwójnymi strzałami przy przełączaniu trybów czy coś. Po prostu działa jak należy i bez niespodzianek.

Za to waga pozytywnie zaskakuje :D

dzisiaj się śmiałem, bo miałem większy zasięg, niż kumpel z m14 Karta bez HU [zamarzło mu a potem się jeszcze podarło [?]]. co prawda kulki lecą wolno, ale daleko :) jako boczna się sprawdza idealnie... gdyby tylko magi były grubsze...

póki co 100% pozytyw.

pozdrawiam

Kakaroth

Posted (edited)

U mnie spadek rofa na mrozie był zauważalny o jakieś 1 kulke na sekunde!

To dużo! Ale zasięg nie spadł! Pojechałem ak-47 cymy z 20 metrów i to wywalając 10BB. <lol>:)

CO??

Edited by Apollyon
Posted

Dziś przyszedł mi klocek z tematu, ładowałem batkę dokładnie 2,5h po czym coś się z niej wylało :/ Przez przypadek poparzyłem sobie tym kwasem paluchy, wysuszyłem batkę, zdrapałem resztki i wsadziłem do giwery - działa jak ta lala ;]

Przy okazji wyrażę swoje zdanie na temat repliki - wykonanie naprawdę ładne, strzela świetnie, ale nie nosi zbyt daleko (na oko jakieś 20m). Na plus zaliczam staranne wykonanie (metalowe bebechy, mosiężna lufa) oraz regulowany hop-up (działa doskonale!), na minus - "lejącą się" baterię ;) i brzydkie magazynki (dobrze że przynajmniej w pełni metalowe).

Za tą kasę to świetny wybór, już wyobrażam sobie jak to musi kosić w CQB :)

Posted

U mnie spadek rofa na mrozie był zauważalny o jakieś 1 kulke na sekunde!

To dużo! Ale zasięg nie spadł! Pojechałem ak-47 cymy z 20 metrów i to wywalając 10BB. <lol>:)

CO??

Koledze chodziło chyba o to, że on (z Glockiem) vs ktoś (z AK CYMY), dystans 20 mertów, 10 kulek wystrzelonych i Glock Kałasza "zastrzelił" ;) Co nie zmienia faktu, że trochę dziecinnie to napisane, bo można i ze springa pojechać AEGa 500+ fps na dystansie 20 metrów odpowiednio go zachodząć.

Posted (edited)

A jak jest z wygodą?

Bo wygląd jak dla mnie paskudny...

Nie jest za ciężkie? Nie zawadza? Jak jest z noszeniem w kaburze z takim wynalazkiem?

Edited by _domino
Posted

w kaburze zalezy gdzie i jak... raczej ciezko - wygodne to to nie jest. Maga tego uzywam jesli glowna siadzie zupelnie, a tak to tylko zwykly mag.

Sam mag jest full-plastik, wiec jest raczej lekki (bedzie mial podobna lub mniejsza wage od oryginalnego malego maga)

no i wyglada paskudnie :)

Posted

Krotka recenzja:

Pistolet bardzo dobry !

Po wyjeciu z opakowanie od razu zrobil na mnie wrazenie dobrym wykonaniem , co prawda trademarkow brak ale wyglda i waga bardzo dobre .

Co do strzelania ... Tu jestem naprawde pod wrazeniem ,strzela o niebo lepiej niz moja sprezynowa MP5sd6 tam gdzie kulka ze sprezyny zaczyna opadac tam glock dalej jest celny.. wiadomo ze energia strzalu nie jest powalajaca ale wystarcza... no i opcja strzelania seria to jest to :D

Ogolnie wielki plus :D

pozdro

Posted

Energia strzalu nie zawsze wystarcza, jak strzelalem ogniem pojedynczym to znajomi ubrani grubo czasem nie czuli trafien. Nie posadzam ich o przekrety, sprawdzilem na sobie ze to mozliwe. Polecam dlugie serie :)

Posted

Tak , zgadzam sie z przedmowca , energia raczej mala ,trzeba strzelac tam gdzie nie ma pancerza .Ciekaw jestem jak oni to zrobili ze kulka z prawie zadna energia moze przeleciec te ponad 30m ,a taka sama kulka z MP5SD6 (spring) przelatuje ok 5 m mniej choc ma wieksza energie :P a Co do giwery ,naprawde warto kupic :mrgreen:

Szczegolnie dla poczatkujacych wymazony sprzet :)

Posted

Panowie pytanie....Jutro zamierzam zamówić ów klocka i według was jakie kulki najlepiej zamówić 0,20 czy lżejsze?No i oczywiście jakiej marki...bo na oczku mam Gold Fire'y 0,20 g....?

Pzdr RuryK

Posted

Ja używam 0,2 (Goldfire, Blaster, G&G - te ostatnie są chyba najtańsze w SpecShopie). Moim zdaniem ta masa jest optymalna. 0,12 to już nikt nie poczuje, o ile kogoś trafisz.

Jak pisałem wcześniej 0,18 nie wzbudziły mojego zaufania jak chodzi o jakość.