Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 2 months later...
  • Replies 910
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej ludziska,

zastanawiałem się ostatnio nad przerobieniem muszki w klocku na "fiber optic".

Jako, że cymka tania, to i pomysł mam tani - mianowicie elementy klocków LEGO. Gdzieś mi się walają, jakieś miecze/lasery. Jeśli na taki element pada światło, to bardzo ładnie nam świeci.

Stąd pytanie - miał ktoś podobnego pomysła? Jakieś doświadczenia? Czy pozostaje szukanie "Fiber Optic Rods"?

Posted

Ja mam w SP-01 żyłkę 1,3 mm od kosiarki.

A światłowody możesz kupić na allegro czy w sklepie z bronią, jakoś specjalnie drogie nie są.

Pamiętaj tylko, aby dopływ światła był też z góry - wycięcie w muszce.

Posted

Muszę sprawdzić jak daleko sięga śruba w muszce - czy da się wywiercić otwór w miejscu kropki, a następnie spiłować muszkę od góry, żeby dać dopływ światła.

Ta żyłka od kosiarki nie jest przypadkiem matowa na krawędziach?

• 3 weeks later...
Posted

Witam.

Z góry przepraszam jeśli już był gdzieś taki post, jeżeli tak to proszę mnie do niego odesłać, ja takiego nie znalazłem. Mam problem z tym glockiem a dokładniej z wyciąganiem magazynka. Kupiłem drugi magazynek i nie wypada gdy nacisnę przycisk zwalniania magazynka. Magazynek wypada dopiero gdy uderzę mocniej w rękojeść. Miał ktoś tak? W który miejscu trzeba przeszlifować?

Posted

To teraz weź magazynek, który działa i porównaj go z tym nowym - sam zauważysz odpowiednie otarcia/przetarcia/wytarcia i miejsca, w których się znajdują - przeszlifuj delikatnym papierem ściernym w tych miejscach.

Posted
Panowie, nie wiem jakie są wymiary otworu do którego wchodzi stockowa bateria, ale czy to li-po się zmieści?

http://www.rctrax.pl/fi-redox-lipo-1100mah-74v-20c/116772/

Albo ten?

http://radio-modele.pl/turnigy-500mah-2s-20c,611,9321.html

Jakoś na dniach będę w modelarskim sprawdzał (na miejscu) co wejdzie, bo Turnigy z 30 i wyższym współczynnikiem 'C' ciężko dostać.

Jak wrócę, to napiszę co wejdzie.

Posted
Tutaj to widać tylko złącze balansera. Glan_ik, do Ciebie ten akumulator przyszedł z normalnym złączem?

Dołączyłem do tematu, bo mi pada bateria w glocku i muszę jakoś to ogarnąć.

Dopiero wybieram się do modelarskiego mierzyć pakiety.

Ślepak - jeśli będzie posiadał tylko złącze balancera, to chyba bez rozbebeszania się nie obędzie - co negatywnie wpłynie na gwarancję. Jeśli będzie miał jakąkolwiek wtyczkę zasilającą - nie ma problemu z lutowaniem nowej wtyczki.

Posted

Dopiero wybieram się do modelarskiego mierzyć pakiety.

Ślepak - jeśli będzie posiadał tylko złącze balancera, to chyba bez rozbebeszania się nie obędzie - co negatywnie wpłynie na gwarancję. Jeśli będzie miał jakąkolwiek wtyczkę zasilającą - nie ma problemu z lutowaniem nowej wtyczki.

Wiem, że nie będzie problemu z przelutowaniem. :D Po prostu martwi mnie fakt, że na zdjęciu jest pokazana wtyczka balansera i wygląda to tak, jakby tylko ją posiadała.

Posted

No to pierwsze zdanie kierowane do Ciebie. Trzeba plus pakietu 1 z minusem pakietu 2 połączyć, i wyprowadzić (niepołączone) do wtyczki jaka Ci potrzebna. Tylko przy tej operacji trzeba zewnętrzną część pakietu zdjąć.

Posted

W razie czego te wchodzą jak marzenie i z luzem. Do tego masz wtyk JST, więc nawet lutować nie trzeba :icon_wink:

Nie udało mi się ich znaleźć w PL, a specjalnie sprowadzać, kiedy można znaleźć coś na miejscu niespecjalnie mi się uśmiecha :)