Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 910
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Poważnie sprawdziłeś tylko w dwóch miejscach i stwierdziłeś że zapytasz o to na forum? Googla wyłączyli?

Podpowiem że stwierdzenie że w przynajmniej jednym sklepie jest dostępnym zajęło mi mniej niż napisanie tego posta.

Edited by marcinus
Posted

Witam!

aktualnie śledzę aukcję CYMY CM030 i mam takie o to informację:

- posiada biały znacznik na muszce

- dwa metalowe magi w komplecie

- prawdopodobnie metalowy GB

czy odpowiada to modelowi z wadliwą baterią?

jakieś znaki szczególne, na które jeszcze trzeba zwrócić uwagę?

Posted

Hmmm w sumie to każdy CM.030 ma lipną baterię którą łatwo zepsuć dołączoną ładowarką, więc prędzej czy później czeka cię wymiana.

Witamy na WMASG ;]

Bardziej chodzilo mi o kwestie wylewania kwasu.

Mam slomiany zapał na G36 + cienkiego boczniaka i zdecydowanie wole zainwestowac w ladoarke porzadna, a z batkami tez cos pomysle pozniej

sent via mobile

Posted (edited)

Powiem tak, na chwilę obecną aku dedykowane są badziewne i nie tanie, chyba że kupisz pożądne ogniwa i sam sobie zrobisz ze dwa pakiety. Lepiej odrazu przerobić na lipo 7.4v i mieć przynajmniej 4 magazynki, w full auto fajnie się sieje i wywołuje banana na twarzy. Poza tym replika dość ładnie niesie jak na tak marną moc i w sumie można ją polecić jako pierwszą replikę dla zaczynajacych z asg. W CQB ze 180fps trzeba być wybitnie uzdolnionym żeby komuś zrobić krzywdę. Do 20m można w miarę skutecznie nią straszyć przeciwników. Także łap tą za 150 bo pewnie zostanie z tobą na długo, z czasem będziesz chciał gaziaka ale pewnie dojdzesz do wniosku że ani to ekonomiczne ani do końca użyteczne w walce. Mało która boczna pozwala w tak krótkim czasie opróżnić magazynek w nagłej sytuacji ;]

Był bym zapomniał, daruj sobie przedłużone plastikowe magi, nawet te od TM się tną.

Edited by Marrtinez
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

1100 mAh w aepie za jedyne 79$, a ja myślałem, że to ja się cenie ;)

Lepsze pytanie jak to rozładować potem xD

@Ziku, tu masz odpowiedź:

The CYMA Glock 18C came with a Version 1 and a Version 2. Version 1 came with a few problems and with a bad battery. Version 2 fixed these problems.

Rumor has it that a Version 3 had appeared. At this time, CYMA has NOT created a Version 3 to the Glock 18C nor have they planned to. If you buy from a place that advertises their CYMA Glock 18C as Version 3, it's most likely a Version 2.

Źródło: http://www.airsoft-barracks.com/forums/topic/4159-cyma-cm030-glock-18c/

Po za tym obecna wersja II różni się oznaczeniami na korpusie. Tam gdzie w ostrej jest logo Glocka, w cymie ver. I jest CM, w ver II już tego nie ma. I w ver. II masz numer seryjny na lewej stronie zamka. I to chyba tyle z różnic wizualnych.

Edited by vanar
Posted

Był bym zapomniał, daruj sobie przedłużone plastikowe magi, nawet te od TM się tną.

Trochę smarowania, utrzymywanie w czystości oraz używanie dobrych kulek znacznie redukuje ryzyko zacinki. Mam 4 długie magi - w czasie strzelania jeden na cztery potrafi przyciąć się przy końcówce (nie wyjdzie kilka kulek). Mówię oczywiście o magazynkach Cymy. Problem z nimi jest inny - wchodzi do nich około 60 kulek (przynajmniej do moich), a do TM - 100.

Trzeba mieć też trochę szczęścia przy zakupie. Dwa moje magazynki mają strasznie delikatne szczęki trzymające kulki i nawet delikatne puknięcie potrafi uwolnić kilka-kilkadziesiąt z nich - trzeba uważać zwłaszcza przy ładowaniu do pistoletu. Dwa pozostałe nie mają tego problemu.... No ale w sumie to takie typowo chińskie :icon_biggrin:

A tak przy okazji - po przeróbce na lipo moich Glocków ROF jest w okolicach 15-16 kulek na sekundę. Używanie długich magów (zamiast krótkich) daje nie dwie, ale cztery sekundy ciągłego ognia.... Więc warto :icon_biggrin:

A akimbo z długimi magami... :icon_biggrin: Normalnie jak na filmach.... :icon_wink:

• 1 month later...
  • 5 months later...
Posted

Ja go w sumie wziąłem bo mam już 2gaziaki(Colta i Berette) i uznałem, że to może być coś ciekawego z powodu jego trybu auto(a wnioskuje, że jest ciekawy po przebrnięciu przez 28stron tematu :P ) :) A po za tym może jak mi przypasi dokupie drugiego i się w akimbo będę bawił :icon_mrgreen:

• 2 weeks later...
Posted

Moja wersja przeleżała w szafie blisko 2 lata czekając na lepsze czasy (nadejście porządnych i małych akumulatorów). Nastała era lipoli i wygląda na to, że elektryczne pistolety wracają w chwale. :P

Właśnie w związku z lipolami piszę. Otóż jak po kilku (nastu) miesiącach wygląda sytuacja na tym polu? Szukałem po ulubionych sklepach lipolków co by weszły w ograniczoną przestrzeń osiemnastki, znalazłem dwie baterie rokujące pewne nadzieje:

http://gunfire.pl/product-pol-1152200646-Akumulator-LiPo-7-4V-1000mAh-30C.html

http://gunfire.pl/product-pol-1152198885-Akumulator-LiPo-7-4V-850mAh-20C.html

Pojemnością przewyższają stocka (rzecz oczywista), ale na zdjęciach prezentują się nieadekwatnie do podanych wymiarów. Możecie mi coś podpowiedzieć w ich kwestii? A może istnieją lepsze akumulatory, które przeoczyłem?

Posted (edited)

Podane baterie chyba się nie zmieszczą.

Z tego co pamiętam mam założoną http://www.nastik.pl...s1p-p-3906.html

Zajmuje większość wolnej przestrzeni pod lufą ale zostaje miejsce na robiony mosfet[mam styki wymienione na microswitch].

Żeby ją zamontować trzeba pozbyć się kilku części.

I przy demontażu baterii trzeba demontować lufę z komorą

Edited by mk8539020
Posted

Ja ledwo wsadziłem 2 ogniwa 750mAh bodajże turnigy z pakietu 3 ogniw ale na rynku pojawiły się też pakiety 500mAh które powinny wejść bez problemu. Ja musiałem wywalić "wybijacz" aku, podszlifować znalowy element odpowiadający za bezpiecznik ognia, podszlifować plastikową imitację lufy i jakoś wkładam i wyjmuję pakiet bez demontażu czegokolwiek poza zamkiem.

Zerknij na ofertę modelania.pl bo chyba tam mają wymiary podane pakietów a potem poszukaj podobnego ale taniej, pewnie niewiele taniej, na alledrogo ;]

Posted

Ja w moim glocku zamontowałem takie lipo: http://allegro.pl/lipo-li-po-7-4v-2s-950mah-25-50c-turnigy-nano-i3453724677.html ;) Wymagało to jednak całkowitej przeróbki baterii (rozdzielenia ogniw) i dość znacznych ingerencji w glocku (musiałem wywalić tą górną osłonkę lufy wewnętrznej, i podszlifować kawałek bezpiecznika). Żeby było śmieszniej, jako wtyczki upchałem tam t-deansy, ale za to gęba sama się uśmiecha, gdy cały magazynek wylatuje w 2 sekundy :icon_biggrin: