Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Chyba już ktoś pisał... odcinasz adapter od zasilacza i zarabiasz na standard posiadanej ładowarki. Długo mi taki mix służył, do czasu aż aku popadały totalnie i zacząłem używać Li-Po, które kosztują mniej więcej tyle samo co dedykowany pakiet do tej repliki a są dużo wydajniejsze ;]

• 1 month later...
  • Replies 910
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mi się ostatnio dziwnie zaciął tak, że nie reagował na spust. Naładowałem batkę i poruszałem kabelkami i zaczął strzelać. :) Ogólnie jestem z niego zadowolony.

Brakuje jedynie ruchomego zamka. Czasami odruchowo chcę przeładować. :)

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Dziś własnie zgubiłem magazynek, nie wiem czy czołgając się czy po prostu w biegu... Ma ktoś jakiś sprawdzony i działający sposób na te wyskakujące magazynki ? Prosił bym o opis i ewentualnie fotki :happy:

• 4 weeks later...
Posted

Dużo trzeba te kabury piłować? Czy ktoś z okolic Łodzi, bądz Płocka jest chętny zeby przerobić tego glocka na zasilanie lipo ? bo ja wole sie za to nie zabierać -drewniane ręce. :)

• 4 weeks later...
Posted

Dziś własnie zgubiłem magazynek, nie wiem czy czołgając się czy po prostu w biegu... Ma ktoś jakiś sprawdzony i działający sposób na te wyskakujące magazynki ? Prosił bym o opis i ewentualnie fotki happy.gif

Podklej izolką, i będzie się trzymać.

Maga i tak raczej w boju nie bedziesz zmieniał, chyba że w CQB.

Siema.

Próbował ktoś w glocku zamontować tłumik dźwięku? Nie mam pojęcia kto byłby w stanie zrobić przejsciówkę. SF nie podjęła się tego...

Tłumika na preclufie do g18c: http://forum.wmasg.pl/topic/114693-preclufa-do-cm030/

Trudno tylko taką preckę dostać - była kiedyś w specu.

Konwersja ris: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_133_228&products_id=2176&name=Marui_-_Szyna_RIS_do_G18C

• 4 weeks later...
Posted

Po śmierci pakietów zasilających mój elektroGlock poszedł na długo w odstawkę. Nosiłem się z zamiarem sprzedaży, ale zastrzelanej repliki bez baterii ciężko było znależć nowego właściciela.

Ale dzięki Kermitowi serwisantowi z Warszawskiej Cytadeli (i kumplowi z byłego teamu) moja Cyma zyskała nowe życie.

Nowa lufa, nowa sprężyna główna i pakiet zasilający LiPo ( Dualsky es520 7,4V 20c) z mosfetem uczyniły małego CQBowego rzeżnika. Moc nie wzrosła ale szybkostrzelność wzrosła o połowę. Mam wrażenie że kulki też latają dalej (ocena subiektywna bo nie strzelałem z tej repliczki dwa lata).

Moim zdaniem powinna być to jedyna i podstawowa modyfikacja elektroGlocka.

Posted

Czyżby dobrze podsłuchali jak mówiłem o wszadzaniu mosfeta do glocka ;]

SIedzi w tylnej, dolnej części chwytu pistoletowego ?

Jak wszystko upchenli w środku to masz teraz zacnego kosiaża do pomieszczeń... druga sztuka i pożadne długie magi, raczej już nie do dostania bo TM musiały by być bo CYMowskie marnie podają, i jazda akimbo ;]

• 1 month later...
Posted

Trochę odświeżę temat i zaktualizuję :) . Jeśli chodzi o magazynki - nie miałem styczności z tymi sprzed kilku(nastu?) lat jednak te , które teraz robi CYMA nie są takie złe . O ile jak załaduje się do niego 3-4 kulki to potrafi je wszystkie wypluć to już jak jest więcej to ani się nie wysypują , magazynek się nie rozlatuje a podaje bardzo dobrze ( nie miałem jeszcze na nim pustego strzału czy też 2 kulek jednocześnie ) . Ogólnie replika super na poboczną jak ktoś jest np snajperem lub biega z krową a chce czyścić z czegoś budynki .

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Przerabiając mojego CM030 pod lipo 7,4 wpadłem na głupi z początku pomysł :icon_smile:

Została mi kiedyś skrócona gumka hop up guardera, wygrzebałem z szafy jakąś wygiętą lufę (dokładnie Deep Fire 6.02)

Po 2-3h pracy, dopasowanu gumki, przycięciu lufy i wpasowaniu do gb, dodania odrobiny teflonu, mam oto glocka z ww częściami:)

Testy wykazały sporo większy zasięg (40-45m) oraz ok 200 fps na chrono (wcześniej miałem ok 180).

Także da się, nie widziałem aby ktoś jeszcze tego próbował :icon_smile:

Edited by Szycha201
  • 2 weeks later...
Posted

Panowie jest gdzieś instrukcja przeróbki na LiPola??? Moja cymka ma 3 miechy, batkę ładowałem dwa razy i po tem już wystrzeliwuje 50 kulek max i na drugi dzień zero działania. Zamiast kupować znowu NiMh za 38zł wolę już lipo / mam imaxa b6/. No chyba że jest gwarancja na batkę ale wątpię. Chcę wykorzystać styki od oryginalnej batki i przejściówkę dołączaną do ładowarki, tylko czy są takie małe lipolki? Mam co prawda heli lamę ale lipolki są za szerokie. Wiem, że mam szukać small ale czy da sie przerobić i wykorzystywać wtyk bez lutowania kabelków gdzieś tam wewnątrz repliki /chyba że źle zrozumiałem wcześniejsze posty/.