Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted
-czy,i jakich modeli survival vestów używały foki ?

Jakich? Dla pilotow?

-czy używali bluz ABDU nomexowych ?

Pewnie nie. Nasuwa sie pytanie - po co? Do GOPLAT/VBSS/CQB maja CWU27, a do zielonej wiele innych mundurow.

-od jakiego do jakiego roku używali ABA vestów ?

ABA=American Body Armor. Kamizelek robi duzo, moze badz precyzyjny? Bo zapewne jakichs kamizelek SEALs uzywaja nadal.

-czy taki model live

Hehe, najpierw kupujesz a potem pytasz :twisted: To jest jeden z kilku modeli.

-czy używali karabinków kałashnikova

Oficjalnie nie. Nieoficjalnie tak.

Posted

Srory za akacza,że go tak źle napisałem,mój błąd,ale za to ile śmiechu :D

-Tak chodzi mi o kamizelki survivalowe pilotów(SRU 21 bodajże),więc używano takowych ?Jakich modeli jeśli tak ,i czy do zielonej taktyki czy gdzie?

-Hmm zdaje się,że widziałem w necie ABDU u jakiegoś S-F,ale nie mogę znaleźć linka(jak zajde to pokaże),ale jeśłi znawcy zaprzeczają to pewnie mają rację.

-Co do kamizelki firmy ABA,to nie napisalem modelu bo się nie znam,ale to o taką się pytam http://www.specwargear.com/images/vest-ABA...A-Modular-2.jpg wiem że pierwsze wersje były niemodularne i miały kieszenie na zatrzaski a nie na fastexy,więc w jakich latach foki je używały ?

-Spoko Szaszłyku,ta kamizelka od Ciebie będzie extra do mojej rekonstrukcji,nie nie ?Chociaż wolałbym taką wersję http://babelfish.altavista.com/babelfish/t..._jacket_01.html

Czekam na odpowiedz,bo na serio ruszam z rekonstrukcją.

Posted

Wez najpierw przysiadz nad dobrymi ksiazkami z duza iloscia zdjec - tam znajdziesz odpowiedzi na pytania, ktore zadales i ktore zadasz. Dopiero jak czegos nie bedzie w literaturze (a jest jej sporo, wszystkiego w necie nie znajdziesz) to wtedy kieruj sie na fora.

Jesli mozna wiedziec to ile ksiazek nt. Navy SEALs przejrzales od chwili, gdy stwierdziles, ze zaczynasz sie bawic w rekonstrukcje? Jesli tylko kilka to nie jest to zbyt powazne podejscie do tematu. Literatura to podstawa,To co sie dowiesz od innych na forum nie wzielo sie z kosmosu - przeczytalismy to gdzies, a Ty chcesz miec wszystko podane na talerzu.

Zacznij od wizyt w ksiegarniach, np. AMAZON i zobacz jak duzo napisano na ten temat.

To tyle ode mnie...

Posted

Słusznie.Całe szczęście,że pan Super ze mną przynajmniej chce o tym rozmaiwać przez e-mail i od niego teraz czerpię wiedzę i jemu zawdzięczam to czego się dowiedzialem.

[Poprawnie redaguj posty. Przed znakiem interpunkcyjnym nie ma odstępu, po jest! Foka]