Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Chciałbym założyć orginalne drewno od kałacha. Jednak Jest jeden problem. Uchwyt do pasa nośnego w orginale umieszczony jest na kolbie a w replice ASG jest na body. Nie wiem tylko czy usunięcie tego elementu nie będzie problemem.

Posted

chwyt można bardzo łatwo wyjąć ! wystarczy rozebrac kałacha wyjąć gearboxa iu na boku body od wewnatrz znajduje się blaszka trzymająca owy zaczep na swoimmiejscu wysuwasz blaszkę i już masz ucho dopasa osobno potem skręcasz kałacha i już mozesz mieć pas na kolbie.

moze pomogłem :F

Posted

Bardzo pomogłeś! I mówiśz ze ucho nie ma nić wspolnego z całą konstrukcją kałacha? i nic sie nie rozleci? dziura zostanie ale troche szpachlowki i już :P

Posted

Po pierwsze, ktoś dowodził kiedyś na tym forum, iż pierwsze serie kbk AK miały ucho jak w replice (o ile nie przekręciłem czegoś ;) ).

Po drugie - z doświadczenie, byłbym sceptyczny jeśli chodzi zaczepianie pasa na kolbie, szczególnie "pasowanej" . A już na pewno w wypadku zostawienia standardowego body.

Po trzecie zagadnienie znam z autopsji.

Posted

Rozumiem że proponujesz zostawić ucho na body. OK, nawet pasowaloby mi to bardziej jednak znalezienie kolby bez ucha moze być problemem. Ale jest to pewien pomysł kto wie czy nie jesden z lepszych w mojej sprawie.

Posted

niekoniecznie estata tylko jak kupię drogie rewno to chce zeby wygladało :P być może wcale nie bede szpachlował :P dzx za wszystko temat do odstrzału

Posted

Drogie? ~70zł komplet? Chłopie - Ciebie chyba nie stać na ASG. :lol: (żart)

Ja generalnie nie widzę sensu usuwania ucha. Natomiast jesli już to radziłbym po prostu dokręcenie samej blachy. Ma to tę zaletę, że w razie "W" nie trzeba usuwać masy szpachlowej w celu zamontowania ww. na powrót. ;)

Posted

Allegro to nie sklep i ceny bywaja rozne. Jak ktos chce kupic tanio, to czeka na okazje, jak komus zalezy na czasie to bierze "kup teraz".

A swoja droga popularnosc cymowskiego kalacha spowodowala ostatnio zdecydowana zwyzke cen na elementy drewniane, bo jak widac amatorow przerobki sporo, a podaz nie jest zbyt wielka...

Sam ostatnio kupilem chwyt - raczke do AK47 w cenie 35,-, a jeszcze jakis rok temu widywalem to samo w cenach 5-10 pln! :?

Posted

Woma:

1. Napisałem ~70zł.

2. Celowo nie podałem konkretnego linku - trzeba poszukać, poczekać, okazje się trafiają.

3. Kiedy jeszcze byłem na bieżąco, przy okazji kbk znajomego, ceny potrafiłyby takie jak pisze Pikace.

4. Ceny "kitów" (par excellance ;) ) do replik pomijam. Wiesz dlaczego?

Pozdrawiam

KZ

Posted

ok.. dzięki a mógłbyś podrzucić mi na pw. kilka fotek jak to wszystko wyszło? bo w tamtym topicu zdjęcia się nie wyświetlają :| a bardzo chciałbym zobaczyc efekt i jak sklejkowa kolba wyglada na AK

Posted

A w Nysie nie widziałeś? Podobno byłeś. EDIT: Proszę oto zdjecie wykonane w Nysie, bateria na taśmie trochę szpeci. ;)

Jak znajdę jakieś fotty na dysku to Ci podeślę/zamieszczą w wątku, teraz "niestety" mam kolbę skłądaną, więc całokształtu nie obfotografuję.

Btw. A zdjęcia Pik'a? Ładniejsze były - też był tam link.