xxxFENCExxx Posted August 26, 2006 Report Posted August 26, 2006 Parę osób potrzebowało zdjęć RPG-7 , mam to wrzucam. i zeby było porównanie z innymi sprzętami: Quote
Kamil Posted September 2, 2006 Report Posted September 2, 2006 Spadasz mi jak z nieba! Wielkie dzięki! Quote
xxxFENCExxx Posted September 12, 2006 Author Report Posted September 12, 2006 I jeszcze kilka- ukończony w 90-ciu procentach. :wink: i pierwsza akcja: I jeszcze filmik: http://video.google.pl/videoplay?docid=171...918881858051201 Quote
plair Posted September 29, 2006 Report Posted September 29, 2006 a ja dozucam przydatne dla budowniczych (w tym mine :) ) replik RPG-7 plany granatnika . pozdro :) Quote
Stolar Posted September 30, 2006 Report Posted September 30, 2006 Świetna robota :D koniecznie zamieść foty jak będzie skończony! W jaki sposób są odpalane rakietki/rzymskie ognie? Wkładane w „obudowę” po zapeleniu lontu czy może jakiś bardziej zaawansowany system? Mam też małe pytanko OT: Co to za tłumik płomienia jest na tym RPK na pierwszym planie? Chodzi mi o to czy to jakaś replika czy część od prawdziwka(+jak została zdobyta, allegro?) Pozdrawiam! Quote
xxxFENCExxx Posted October 1, 2006 Author Report Posted October 1, 2006 Rakietki mają przedłużony lont - zapalamy i rzucamy do wewnętrznej rury od przodu. Takie z patykim można wsadzic od tyłu. Przy swiecach rzymskich trzeba cos wsadzic do rury, bo odrzut z czasem wypycha świecę drugim końcem i można dostac "ponizej pleców" Na RPK jest "prawdziwkowy" tłumik od SWD. Quote
Ohtar Posted October 1, 2006 Report Posted October 1, 2006 FENCE - ten rodzaj szarego koca na zdjęciach wygląda znajomo... Quote
xxxFENCExxx Posted October 1, 2006 Author Report Posted October 1, 2006 Ja tam nic nie wiem - zdjęcia były robione na festynie policyjnym - może to koc pododdziałów natyterrorystycznych. Quote
Ohtar Posted October 2, 2006 Report Posted October 2, 2006 lol ;) mi się bardziej kojarzy z kocem, który MON daje żołnierzom ZSW na określony okres czasu :P Quote
Recommended Posts