Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mój nowiutki szkielet deep fire nareszcie spasował i póki co dobrze się trzyma. Poszło dopiero 300 kul w temp 0*C na m120 i mam nadzieję, że jeszcze mi długo posłuży ;)

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Producenci szkieletow powinni sie raczej zastanowic jak ta "dwojke" przeprojektowac zeby sie miescila w body i do tego miala wytrzymalszy front, a nie wypuszczac coraz to nowsze ub3r gearboxy z coraz to nowszych gownolitow ktore i tak praktycznie niczym sie nie roznia.. ZnAl to ZnAl i chocbys dupe sobie urwal przy kombinowaniu jak z tych dwoch metali zrobic porzadny stop i tak nigdy nic z tego nie wyjdzie. Dla mnie jakies gearboxy systemy to najwieksza sciema i syf jaki prubuja wcisnac glupiemu klientowi. Jedyny plus to chyba wieksza precyzja wykonania...

W zasadzie im chodzi tylko o to by zarabiac na szkieletach bo 80% maniakow na eMki z nieszczesnym V2. Urwie ci przod GB to kupisz nowy niby lepszy ale tak na prawde tak samo syfiasty jak poprzedni. Wiec po co zaprojektowac gbv2 o nieco innej architekturze kiedy to super wzmocnione szkielety schodza jak swieze buleczki?..

Posted

100% prawda. Uważam, że czego by się nie zrobiło ze Znalem to i tak będzie Znal. Jakaś firma powinna się w końcu wziąć i zrobić szkielet ze stali. Mogę się założyć że większość by wybrała właśnie szkielet ze stali(nawet firmy krzak) zamiast pięknie wykonanego szkieletu Systemy/Deep fire ze Znalu.

Pozdrawiam

Posted

a wiec dostałem swoje GB .. i moge powiedzieć tak NAJ BARDZIEJ H** GB !

Odlwe jak niewiem co . Polowe rzeczy musialem pilnikiem scinać . Plytka selektora ognia do wypiłowania ... bo taki odlew nie dokładny ...

Te dołki które slużą do prowadzenia Tloka tak samo . Do spilowania i wygładzeni.

Gdy sobie z tym poradziłem ... nie potrafie wlożyć ani jednej z 3 prowadnic sprężyn.

2 chinskie i jedna jakaś markowa . Rowek jest za wąski .. myśle czy nie idzie tego oddać. Bo masakra za 180 zł ! chinski GB są lepiej wykonanne.

Posted

nie moga edytować .

Ale po 3h walki z tym GB udalo mi się zmontować GO :D

co mnie zraziło te zacieki .

Do plytki selektora trza bylo mocno spilowac nadmiar materialu.

jedno gniazdo na lożysko źle odlane .

I to że trza sienamęczyć z prowadnicą spręzyny.

ALE ! po zamontowaniu zdziwiony na maxa ! ROF o jakieś 10% w góre ! Brak porównania z JG gen.3 na lożyskach 6 mm ślizgowych .

Kilka wad i fakt faktem osoba któa chce to zmontować musi podejść z dużym zapasem czasu i cierpliwości . To nie jest GB włóż i działaj. Chociasz szkoda za tą kase. :/

Dziękuje Asgshopie za rady i pomoc z rozwiązaniem sprawy z prowadnicą sprężyny .

• 1 month later...
Posted

Witam. Planuje włożyć w ten szkielet FTK z Hurricane, oraz resztę części z GB King Arms.

Wiecie może czy będą jakieś problemy z pasowaniem tych części?

GB z King Armsa nie wytrzymało M120, zębatki ok, wszystko super, ale szkielecik się rozsypał od razu...

• 3 weeks later...
Posted

Jeśli zębatki są pod V2 to spokojnie.

Co do m120 to z zapasem nie powinno pęknąć. Ja w zarysie planowym mam zamiar wrzucić w niego m140 :D i śmigać na chińskich zębatkach i chińskim silniku :]

• 2 weeks later...
Posted

Mam kiepskią ocenę GB deep fire. Moja główna replika, M15A4Carbine od początków serwisowana tylko i wyłącznie w Asgshopie. Prawie zawsze byłem zadowolony. Po prawie 2 latach pękł mi GB stockowy CA (a miałem tam rózne sprężyny, głównie guardera sp110, sp120, sp130). Zrozumiełe jest bo troche nim postrzelałem. Za namową panów z asgshopu wstawili mi gb Deep Fire.

Najpierw problemy z selektorem (bardzo ciężko wskakiwał na auto) ale dowiedziałem się że taki już urok tych GB bo są "wzmocnione".

Potem replika przestała podawać poprawnie kulki. Chcąc wymienić zespół komory i lufy, coby sprawdzić czy w niej nie leży problem mym oczom ukazało się pęknięcie:

dsc03063.th.jpg

O ile pamiętam na gearboxie mam plombe z listopada 2008, a więc ok 6 miesięcy na M120. Gram głównie na limitach amunicji więc replika nie była jakoś mocno żyłowana. Do tego gdy było ponizej 10C na dworze używałem mojej "zimowej" repliki z GB v3 i M100.

Aktualnie replika poleciała spowrotem na serwis asgshopu. Może to była jakaś wada materiałowa i mi wymienią.

Ale jeśli tak mają te gearboxy to ja wole stockowy CA...

Posted

W środku jest BU Guarder + SP120 Guarder

Właśnie dostałem info że w Asgshop wymienią mi szkielet gratisowo :) To się nazywa solidność. Zastanawia mnie tylko czy nie wrócić do szkieletu stokowego CA na 7mm łożyskach (większej sprężyny niż SP120 nie chce).

Posted

Hmmm... GB ci pękł w dziwnym miejscu. Raczej mi się wydaje że to winna materiału.

Wada materiału. Co do selektora faktycznie trzeba DUŻO czasu poświęcić żeby śmigał idealnie.

Ps. Asgshop nie leci w kulki :P Raczej na odwrót zawsze poradzi i powie co i jak.

Posted

witam szanownych forumowiczów

otóz sam jestem włascicielem Gb deep fire na 7mm łozyskach

od początku uzywałem spręzyny 120 systemy i stwierdzam pękniecie po prawej strony GB :(, ale chciałbym przy okazji toczącej się dyskusji poruszyć temat ścisle jak sądzę związany z wytrzymaloscią GB, otóż chodzi mi o tzw. shock transfer system, jest to część stworzona w Stanach mająca na celu przejęcię części zkumulowanej na czole GB energii, powiem szczerze, że poważnie się zastanawiam nad zakupem tego oto cuda...

oto link z aukcji na ebay'u (swoją drogą również na wmasg'u był o tym krótki artykuł)

http://cgi.ebay.com/Airsoft-Ajax-Customs-S...%3A1%7C294%3A50

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Przebieg około 2-3k kulek i już widoczne pęknięcie na prawej części gearboxa :(. Pech, czy też może przesadnie zachwalany szkielet? A to wszystko na stockowej sprężynie m120 (pewnie się już trochę zbiła) i zestawie borka guardera.

Edited by kicus
  • 2 weeks later...