kmilo Posted August 4, 2006 Report Posted August 4, 2006 wczoraj wieczoram dałem lufe z kastormay do mojej repliki i z 30m zasięgu zrobiło się dziesięć :lol:
Austin Posted August 4, 2006 Report Posted August 4, 2006 Albo jest duzo za duza srednica albo duzo za mala i kulka nie moze sie przecisnac. To chyba oczywiste.
woma Posted August 4, 2006 Report Posted August 4, 2006 sześciokątne jak już kwadrat to figura plaska :P
polch Posted August 4, 2006 Report Posted August 4, 2006 sześciokątne jak już kwadrat to figura plaska :P Sześciokąt to też płaska - jak już to sześcienne :lol:
woma Posted August 4, 2006 Report Posted August 4, 2006 ulala ale gafa :ściana: oczywiscie ze szscienne :F
kmilo Posted August 4, 2006 Author Report Posted August 4, 2006 a moze wiecie jak zrobic zeby działało jakies porady co zrobic
kmilo Posted August 4, 2006 Author Report Posted August 4, 2006 czemu moze wiesz jak zrobic zeby dzialalo z tą [ Dodano: 04 Sie 2006 17:32 ] pomuz cie poradzicie jak to zrobić :ściana:
Austin Posted August 4, 2006 Report Posted August 4, 2006 A w jakim celu kupiles ta? Miala byc niby precyzyjna czy poprostu dluzsza?
SoH Jasio Posted August 4, 2006 Report Posted August 4, 2006 na 100% masz za długa lufe ? powiedz do czego ja wsadziles i ile dlugosci ?
xxxFENCExxx Posted August 4, 2006 Report Posted August 4, 2006 dałem lufe z kastormay do mojej repliki A na paragonie co masz napisane - "lufa" czy "rurka"?
kmilo Posted August 4, 2006 Author Report Posted August 4, 2006 no ta ruka mjała być dłuższa jest dłuższa o 3cm a co??
woma Posted August 4, 2006 Report Posted August 4, 2006 O mój Boże zabij mnie albo popraw ortografie.... i napisz to logicznie bo nie wiadomo o co ci chodzi dziecko...
runer11 Posted August 4, 2006 Report Posted August 4, 2006 lufa z castoramy Wszystko masz w pytaniu które zadałeś.
masiu9 Posted August 4, 2006 Report Posted August 4, 2006 ja się kiedyś bawiłem takim czymś na G36C Cyma(tania) , i zamiast stockowej lufy 10cm dałem ok 25cm, i zasięg spadł nieznacznie, wiec może masz ja zaciasna:) bo za szeroka raczej nie będzie.... sprawdz czy kulka sama przez nią przelatuje, bo jeśli nie to czeka Cię polerowanie:P
Gizbern Posted August 5, 2006 Report Posted August 5, 2006 Parę centymetrów dłuższa lufa na pewno nie pogorszy tak osiągów. Jeśli kulka przechodzi sama, a używasz w miarę dokładnych kulek o zbliżonych wymiarach to odpada też kwestia za ciasnej lufy. Możliwe, że ciaśniejszą lufę montujesz do komory hop-up (lub czegoś innego w to miejsce) o większej średnicy i w miejscu styku masz rant, który skutecznie hamuje kulkę. Musisz popatrzeć pod światło czy element, w który wsadzasz lufę ma większą średnicę niż sama lufa. Wyjściem w takim przypadku jest podpiłowanie okrągłym iglakiem lufy, aby jej wejście miało większą średnicę albo zmiana komory (elementu jej zastępującego) na odpowiadający średnicą lufie. Ewentualnie mogłeś coś namieszać przy hop-upie przy składaniu. Ale nawet bez hop-up każda chyba replika będzie strzelać ponad 10 m. A złośliwymi komentarzami zgryźliwych cyników się nie przejmuj. Rurka z Castoramy może być naprawdę dobrą lufą, lepszą niż niejedna stockowa lufa firmowych replik.
bonesnapper Posted August 9, 2006 Report Posted August 9, 2006 Może po prostu jest za długa i powietrze z cylindra nie daje rady jej wypełnić? [ Dodano: Wed 09 Aug, 2006 ] Rurka z Castoramy może być naprawdę dobrą lufą, lepszą niż niejedna stockowa lufa firmowych replik. Do M6 castolufa sprawdza się ponoć świetnie.
szymaniak Posted August 9, 2006 Report Posted August 9, 2006 A może hopup jest założony odwrotnie? Ja kiedyś źle złożyłem moją replikę i miałem zasieg zamiast 30m to 5 :)
jackobi Posted August 9, 2006 Report Posted August 9, 2006 Sprawdz czy nie naderwales, nie wyrwales, albo nie trafiles dobrze hop up-em.
bonesnapper Posted August 12, 2006 Report Posted August 12, 2006 A szlifowałeś ją? Zwiększałeś średnicę? Póki co kulka 6mm ma niewielkie szanse przejścia przez rurkę 6mm. Jeśli przechodzi sama to nie wiem... A dopasowałeś to do komory Hop Up? Do jakiej repliki wogle ją wsadziłeś?
Recommended Posts