Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

lufa z castoramy czemu niedziała???pomocy!!!

Recommended Posts

Posted

ja się kiedyś bawiłem takim czymś na G36C Cyma(tania) , i zamiast stockowej lufy 10cm dałem ok 25cm, i zasięg spadł nieznacznie, wiec może masz ja zaciasna:) bo za szeroka raczej nie będzie.... sprawdz czy kulka sama przez nią przelatuje, bo jeśli nie to czeka Cię polerowanie:P

Posted

Parę centymetrów dłuższa lufa na pewno nie pogorszy tak osiągów. Jeśli kulka przechodzi sama, a używasz w miarę dokładnych kulek o zbliżonych wymiarach to odpada też kwestia za ciasnej lufy.

Możliwe, że ciaśniejszą lufę montujesz do komory hop-up (lub czegoś innego w to miejsce) o większej średnicy i w miejscu styku masz rant, który skutecznie hamuje kulkę. Musisz popatrzeć pod światło czy element, w który wsadzasz lufę ma większą średnicę niż sama lufa. Wyjściem w takim przypadku jest podpiłowanie okrągłym iglakiem lufy, aby jej wejście miało większą średnicę albo zmiana komory (elementu jej zastępującego) na odpowiadający średnicą lufie. Ewentualnie mogłeś coś namieszać przy hop-upie przy składaniu. Ale nawet bez hop-up każda chyba replika będzie strzelać ponad 10 m.

A złośliwymi komentarzami zgryźliwych cyników się nie przejmuj. Rurka z Castoramy może być naprawdę dobrą lufą, lepszą niż niejedna stockowa lufa firmowych replik.

Posted

Może po prostu jest za długa i powietrze z cylindra nie daje rady jej wypełnić?

[ Dodano: Wed 09 Aug, 2006 ]

Rurka z Castoramy może być naprawdę dobrą lufą, lepszą niż niejedna stockowa lufa firmowych replik.

Do M6 castolufa sprawdza się ponoć świetnie.

Posted

A szlifowałeś ją? Zwiększałeś średnicę?

Póki co kulka 6mm ma niewielkie szanse przejścia przez rurkę 6mm. Jeśli przechodzi sama to nie wiem... A dopasowałeś to do komory Hop Up? Do jakiej repliki wogle ją wsadziłeś?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...