Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Chciałbym stunningować R6 Well. Napisałem maila do Taiwangun.com bo w opisie tego R6 pisało że można wymienić samą spręzynę i osiągi wzrosną do ok 330fps. Odpisali że oprócz sprężyny którą trzeba wymienić na Guarder 100 trzeba też dać:

-palec sprężyny SRC

-łożyska ślizgowe SRC

-kierunkową glowica tłoka CA

I czy w takim wypadku zamiast sprężyny Guarder 100 można dać np. Guarder 110 albo jeszcze mocniejszą? I gdyby się dało mocniejszą to czy trzeba by wymienić akumlator??

Posted

Nie moznaby. Skoro tak napisali to sie ich sluchaj. Podejrzewam ze przy wymienia sprezyny na mocneijsza czekalaby Cie jeszcze wymiana akumulatora, silnika, pewnie szkieletu GearBox'a oraz tloka.

Posted

A ja mam pytanie z innej beczki

250 fps mi wystarczy ale chciałbym mieć zwiększonego rof'a

czy zamontowanie baterii 9.6v albo i nawet 10.8v przy reszcie stockowych części znacznie zwiększy szybkostrzelność czy może r6 rozsypie się przy pierwszej serii ?

Posted

Generalnie warto wymienic AKKU. Spadnie, a czy znacznie to kwestia subiektywna... @wurst - nie pakowalbym do stockowego WELL'a 9,6 V a co dopiero 10,8 V! Wymien glowice tloka, bo przy zwiekszonym napieciu ten kawalek taniego plastiku strzeli pierwszy...

• 2 weeks later...