biluu Posted July 31, 2006 Report Posted July 31, 2006 czy ktoś z was robił kiedyś samemu dwójnóg? jak tak, to czy moglibyście zamieścić jakieś zdjęcia, albo porade jak go zrobić ? z góry dziękuje :) Quote
puzel Posted July 31, 2006 Report Posted July 31, 2006 O dwójnogu widziałem już pare tematów wystarczy poszukać Masz tu jeden: http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=1048...ght=dw%F3jn%F3g :wink: Quote
Ukesu Posted July 31, 2006 Report Posted July 31, 2006 Ja zrobiłem dwójnóg do PSG-1 i moje spostrzeżenia są następujące: - używaj duraluminium (czyste alu po pewnym czasie sie zniszczy) - najlepiej zrobić blokady położenia nóżek wewnątrz za pomocą mechanizmu z wcęciem w ramie i kulką popychaną sprężyną jako zapadka. - podstawa powinna być solidna - regulacja długości nóżek może być za pomocą zwykłych pokręteł jako blokad. - rama na której znajdują sie nóżki powinna mieć kształt odwróconego "V" tak by po rozłożeniu nóżki były stabilne, a po złożeniu nie wystawały na boki. - najlepiej dać jakeś gumki na dole nóżek by nie ślizgały sie na podłożu. mechanizm obrotowy można sobie odpuścić ( za dużo problemów z blokadom tego) Jak są jakieś błędy ort. to sorry open ofice nie wykrywa wszystkich, a ja jestem zbyt ospały po oddaniu pół litra krwi.[/url] Quote
Recommended Posts