Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny]M47 [DE] / SW M3000 [CG] / Stinger S32P [Crosman]

Recommended Posts

Posted

Takie spostrzeżenia, miałem okazję przyjżeć się w środku strzelbie AGMa i stwierdzam z niesmakiem, że ona tylko ładniej wygląda i ma mocniejszą sprężynę :wink: . Ząb na cylindrze wygląda gorzej, jest umiejscowiony dokładnie na środku (względem osi) i "jego powierzchnia łączenia z cylindrem" jest mniejsza niż w DE (tam jest on odrobinę szerszy, zdecydowanie dłuższy i znajduje się z boku przy "szynie"), podobnie jest z gwintem od prowadnicy czułenka: w AGM jest ona 2 częściowa i mam wrażenie, że przez to słabsza i łamie się przy niefortunnym uderzeniu, a nawet chwycie za nią (a w DE jest ona jednoczęsciowa). Komora - w AGM jest jednoczęściowa (w DE zresztą tak samo) i na stałe połączona ze stockową lufą (albo ja nie potrafiłem jej wyjąć), dzięki czemu jednak jest bardzo dobra szczelność, choć dla mnie jest to wadą, bo nie można się pobawić i np wymienić lufą na aegową/castorurkę. Z innych to zauważyłem tylko, że na prowadnicy w AGMie nie ma metalowej podkładki jak w DE, ale to nie ma chyba zbyt dużego znaczenia. Możliwe, że różnic jest więcej (oczywiście mających jakieś znaczenie), ale jest późno i nie do końca stykam. Dobranoc.

• 1 month later...
  • Replies 598
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sa najnowsze modele tej serii na allegro.

Czy ktos mial z nimi kontakt? Cos zmienili na plus? Bo czytajac recenzje raczej dosc slabo to widze zeby byl sens kupowac ta replike a sprezyna na okazjonalne strzelanie to dla mnie teraz mus.

Z gory dzieki za odpowiedz

• 2 months later...
  • 1 year later...
Posted

Czy ja tylko tak mam, ale używając M47A2 strzelając do puszki z 10 metrów zawszę muszę wpakować cały magazynek, aby ją trafić. Ta broń jest taka mało celowna czy to ja mam krzywe oko ? (używam kulek 0.20g) Jak u was wygląda celowność ?

Posted

Może Tobie się trafił taki egzemplarz (albo teraz takie robią). Ja swój kupiłem jakieś 5 czy 6 lat temu i powalających osiągów nie miał ale przy pewnej wprawie dało rade nieźle walczyć. Kumpel kupił chyba 2 czy 3 lata temu i też jakoś dawał rade. Nie wiem jak z celowaniem do puszek ale ludzi trafialiśmy z większych odległości niż 10m.

Posted

Po pierwsze owszem, ta replika nie jest tak celna jak pompki w stylu Mośka od AGMu, Benelki od JT i innych tego typu.

Po drugie - używasz zbyt lekkich kulek. Rezultaty na 0,25g powinny się poprawić, choć w dalszym ciągu nie będą one rewelacyjne.

Posted

Zmieniłem kulki z tych z małej paczuszki na precyzyjne i strzela się już lepiej (3 strzały około).

Teraz mam drugie pytanie, czy jeżeli rozkręcę replikę w celu nasmarowania jej to zostanie mi zabrana gwarancja ? Może da się to zrobić bez rozkręcania ?

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Sorki, że psot pod postem, ale mam problem ze skręceniem tej broni.

Po pierwsze jak wsadzić te dwie sprężynki (http://imageshack.us/photo/my-images/288/12rep7zk.jpg/) co są na screenie po lewej, bo ciągle wyskakują same, wyginają sie itp. (rozwiązane)

Po drugie: Znikąd wyleciała mi jakaś trzecia sprężynka szeroka, ale krótka i nigdzie mi nie pasuje.

Proszę o szybkie odpowiedzi.

Edited by szneqz
Posted (edited)

Takie są rezultaty, gdy bierzesz się do czegoś na czym się nie znasz.

Moja rada, zbierz wszystko "do kupy" i biegiem do serwisu. :zastanawia:

PS.

Moim zdaniem optymalnymi kulkami do tej repliki są 0,23.

Edited by Powała
Posted (edited)

W replice MP003 z AGM'u trzecia sprężynka była po prawej stronie, wewnętrzna budowa obu replik jest podobna więc może w DE jest tak samo. Tu zdjęcie:

67597225294587328723_thumb.jpg

Edited by Maatek
Posted (edited)

Poskładałem, poskładałem, jeszcze po drodze napsułem (lulz XD) teraz jest straszliwie głośna ta broń i spadły jej osiągi, już nic nigdy nie grzebie przy broniach replikach :P

Edited by szneqz
  • 3 weeks later...
Posted

@refresh

Rozkręcam broń drugi raz, bo nagromadziło mi się tam dość sporo kulek :P Wznawiam pytanie na temat tej sprężynki...

Znikąd wyleciała mi jakaś trzecia sprężynka szeroka, ale krótka i nigdzie mi nie pasuje.

Ktoś odpowie ?

Posted

Ta szeroka i krótka sprężynka to może idzie pod komorę hop-up.

M47 ostatnio rozbierałem z rok czy półtora tem ale jeśli dobrze pamiętam to w shocie AGM jest sprężynka, która siedzi pod komorą HU. Razem z takim wihajstrem pilnują by kulki nie wypadały z komory do wnętrza repliki. W jednym z moich AGMów zgubił się ten wihajster i teraz mam replikę z kulkami w środku. Skoro u Ciebie, szneqz, kulki wpadają do środka to może tu jest taka sama sytuacja.

Posted

O rzeczywiście... wszyscy odsyłali mnie do screenów, ale na screenach nic nie widać. sprężynka miała być pod hopem w miejscu tej czarnej "kulki". Po zmontowaniu jestem zadowolony, bo nic mi nie szeleści w replice :D Dzięki wszystkim.

• 2 months later...
  • 4 months later...