Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam mam pytanie czego używacie aby stworzyć na plastiku efekt zdrapanej farby i wobec tego widok czystego żelaza. Jak robicie takie zabiegi co należy wykonać aby takie coś się udało? Szukałem ale nic nie znalazłem. Pozdrawiam Bubi

Posted

Bubi, a co ty chcesz porysować? Bo plastikowe to w tej replice są tylko wszystkie "drewna" i dolna część zamka, ta w której siedzi g-box i hop-up.

Posted

Chciałbym go ogółem zmienić z zewnatrz aby wyglądał jak prawdziwy te pseudo drewna narazie nie. chodzi mi o korpus, lufe ,rure gazową i kolbe. Tzn ja mam ak47s z rozkladaną kolbą ale replike spręzynową.

Posted

Eh.... jak tak bardzo chcesz go "porysować" użyj humbrolka 11, pokryj nim delikatnie kartke, a nią delikatnie nacieraj na nią krawędzie części które zamierzasz "porysować" Efekt powinien byc zadowalający.

Pozdrawiam.

Posted

Po primo - nie "realniejszy", a "bardziej realny"

po drugie primo - malujesz na srebrno dwie lub trzy warstwy, a potem matową czarną farbą jeszcze jedną warstwę

potem tylko troszkę drapania z wyczuciem, i jest ok

Posted

nie wiem czy dobrze zrozumiałem ostatnią wypowiedź. Pomalować większy obszar następnei wydrapać do momentu uzyskania oczekiwanych rys

Posted

Chyba dobrze zrozumiałeś.

Malujesz najpierw 11 humbrola po 2 -3 warstwy

a potem jakąś farbką czarną matt i zdrapujesz do uzyskania satysfakcjonującego efektu. :wink:

Posted

Polecam technikę suchego pędzla: pędzelek miękki ścinasz tak, by zostało 2-3 mm włosia. Maczasz w srebrnej farbie i wycierasz w coś (szmatka, chusteczka higieniczna, ręcznik papierowy). Następnie takim pędzelkiem delikatnie, z wyczyciem przecierasz szybkimi ruchami miejsce "otarcia" oksydy.

Posted

Hmmm... dobry i tani pomysł. :P Ale rysy będą sie niestety ścierać...

Dobre jest to o czym napisał kernest. :twisted:

Ale jest też druga strona medalu: Gun "obsmarowany", cały farbą bedzie farbować ręce. ( Ja w takie upały nienosze rękawiczek) :F

Najlepszym rozwiązaniem jest po prostu metalowe body. :wink:

Posted

To tak ja bym całego kałasza tym humborlem 11 pomalował 3 razy. A później jakąś normalną czarną farba tylko jaka farba nie będzie mi schdozić tak abym jak kumple napisał nie miał rąk w farbie. albo aby odrazu się nie starła. tylko miała mniejweicej twardość podobną do lakeiru na metalowych body albo podobną.

• 3 weeks later...
Posted

Musisz to pomalować potem jeszcze spejcalnym lakierem który zabezpieczy farbe przed ścieraniem dalszym i brudzeniem Ci rąk...

A tak na marginesie...za co Ty trzymasz tego kałacha, że odrazu będziesz miał ręce w farbie-za rure gazową :F ?

Posted

mhm. No to metalowa muszka od krakmanow bedzie dobrym rozwiązaniem. Często też mozna znalezc na allegro rury gazowe ( to takie dziurkowane "coś" przy okładzinie ;) ) na allegro.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...