kernest Posted July 7, 2006 Report Posted July 7, 2006 Witam, mam problem z blokadą wystrzału w Sigmie pożyczłem replikę kumplowi, i dostałem spowrotem z blokadą w 3ch częściach wygięty dwustronnie na końcach drucik plastikowy element blokady sprężynka z powyższego elementu i za nic nie umiem tego złożyć miał ktoś już taki problem lub dysponuje schematem? pozdrawiam Kernest Quote
0L0 Posted July 10, 2006 Report Posted July 10, 2006 Jeden koniec drucika zachaczasz o ten plastikowy element, a drugi o wystającą część tego popychacza, co idzie od spustu do kurka. Aby go założyć dobrze jest wyjąć cały mechanizm kurkowy (wybijasz ten bolec z tyłu i całość wychodzi bez oporów). Ja u siebie ten drucik wywaliłem i wkleiłem ten plastikowy element na stałe, bo mnie ta blokada denerwowała (drucik wydawał strzelający dźwięk za każdym naciśnięciem spustu :wink: ). Quote
C4RTM4N Posted March 25, 2007 Report Posted March 25, 2007 Odswieze troche... Otoz dzis na strzelance moja sigma CG przestala cofac zamek i moge strzelic tylko raz, potem zamek jakby sie blokuje i ucieka gas...wie ktos co to moze byc? Wyjme maga i znowu raz strzeli a potema taka padak..tak jakby nie mogl blowbacka cofnac mimo ze naboj co2 zmienialem 3razy... ;( Quote
C4RTM4N Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 Chyba sie domyslam, ale czy moglbys jasniej ? Bo ja niestety i gaziaki...8) Quote
0L0 Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 Heh... Zdejmij zamek, wyjmij lufy i cylinderek wraz z jego obudową. Zdejmij 2 małe sprężynki i ściągnij cylinderek. Wewnątrz powinien być mały metalowy tłoczek z O-ringiem <- sprawdź stam tej uszczelki. Quote
C4RTM4N Posted March 27, 2007 Report Posted March 27, 2007 wyglada na nie naruszona wiec co to moze byc ? dzieki Quote
0L0 Posted March 27, 2007 Report Posted March 27, 2007 Hmmm... Czy magazynek nie ma luzu w pionie? Czy po dociśnięciu maga od spodu jest tak samo? Psiknij odrobinę smaru silikonowego na górną uszczelkę (tą prostokątną) w magazynku, włóż magazynek do piestoletu i przeładuj kilka razy. Potem wyjmij magazynek i sprawdź czy smar na uszczelce jest wytarty. Sprawdź też działanie zaworka w dyszy (tej co jest integralną częścią cylinderka). Powinien on swobonie poruszać się w obie strony, a zamknięcie powinno następować nawet po lekkim dmuchnięciu w otwór, przez który gaz wlatuje z magazynka. Quote
C4RTM4N Posted March 28, 2007 Report Posted March 28, 2007 Mag ma maly luz na boki. Smar sie wyciera, ale nie dokumentnie. Zadzialalo odziwo, i jak pare razy strzelilem to bylo dobrze, zobaczymy na jak dlugo. Dzieki bardzo za pomoc, zloty czlowieku :) Pozdrawiam Quote
MADC Posted April 18, 2007 Report Posted April 18, 2007 Mi na strzelance kiedyś odpadł kawłek zamka a po zwrocie z naprawyciągle się zacina z maga zamiast jedna kulka na strzał wychodzą 2 i do tego bardzo krótko leci Quote
miloslupsk Posted June 7, 2007 Report Posted June 7, 2007 Czy to normalne,że po włożeniu naboju co2 do tej sigmy i dokręceniu go, magazynek syczy, ale nic nie czuć aby ulatniał się gaz?? Strzela normalnie ale nie wiem czy to syczenie to norma czy spierd...a mi gaz bokiem ;( Mam giwerę pierwszy dzień i dlatego pytam....A co lepsze to mój pierwszy gaziak.... Quote
0L0 Posted June 7, 2007 Report Posted June 7, 2007 Jak zajżysz w głąb magazynka (tam, gdzie wkłada się nabój CO2) to zobaczysz taki okręgły pierścień z elementem, który rozdziewicza nabój ;) Ten pierścień czasami jest niedokręcony. Sprawdź to płaskim śrubokrętem, jak jest luźny to dokręć. Powinno momóc ;) Quote
0L0 Posted June 8, 2007 Report Posted June 8, 2007 Allah jest wielki... ja jestem tylko prostym mechanikiem :lol: Quote
Px Posted June 20, 2007 Report Posted June 20, 2007 Pytanie zupełnie z innej beczki 8) Jak się Wam sprawuje dany gaziak? Mechanizm po dłuższym użytkowaniu się zbytnio nie rozszczelnia? Jak z celnością repliki oraz wydajnością kapsuł CO2? Byłbym wdzięczny jakbyście napisali coś o wykonaniu, głównie wersji z metalowym zamkiem. Cena jest bardziej niż zachęcająca ;) (jak na wersje full metal) Quote
MADC Posted June 20, 2007 Report Posted June 20, 2007 Dziś przysłali mi ją z drugiej reklamacjii niby napisali coś że działa że coś tam tam zostalo wymienione naprawione ale przy pierwszym strzale znów sie zje***** znów sie zacinagaz odrazu sie ulatnia i do dupy leci :( Quote
Recommended Posts