Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

mam problem z blokadą wystrzału w Sigmie

pożyczłem replikę kumplowi, i dostałem spowrotem z blokadą w 3ch częściach

wygięty dwustronnie na końcach drucik

plastikowy element blokady

sprężynka z powyższego elementu

i za nic nie umiem tego złożyć

miał ktoś już taki problem lub dysponuje schematem?

pozdrawiam

Kernest

Posted

Jeden koniec drucika zachaczasz o ten plastikowy element, a drugi o wystającą część tego popychacza, co idzie od spustu do kurka.

Aby go założyć dobrze jest wyjąć cały mechanizm kurkowy (wybijasz ten bolec z tyłu i całość wychodzi bez oporów).

Ja u siebie ten drucik wywaliłem i wkleiłem ten plastikowy element na stałe, bo mnie ta blokada denerwowała (drucik wydawał strzelający dźwięk za każdym naciśnięciem spustu :wink: ).

• 8 months later...
Posted

Odswieze troche...

Otoz dzis na strzelance moja sigma CG przestala cofac zamek i moge strzelic tylko raz, potem zamek jakby sie blokuje i ucieka gas...wie ktos co to moze byc? Wyjme maga i znowu raz strzeli a potema taka padak..tak jakby nie mogl blowbacka cofnac mimo ze naboj co2 zmienialem 3razy... ;(

Posted

Heh...

Zdejmij zamek, wyjmij lufy i cylinderek wraz z jego obudową. Zdejmij 2 małe sprężynki i ściągnij cylinderek. Wewnątrz powinien być mały metalowy tłoczek z O-ringiem <- sprawdź stam tej uszczelki.

Posted

Hmmm...

Czy magazynek nie ma luzu w pionie? Czy po dociśnięciu maga od spodu jest tak samo?

Psiknij odrobinę smaru silikonowego na górną uszczelkę (tą prostokątną) w magazynku, włóż magazynek do piestoletu i przeładuj kilka razy. Potem wyjmij magazynek i sprawdź czy smar na uszczelce jest wytarty.

Sprawdź też działanie zaworka w dyszy (tej co jest integralną częścią cylinderka). Powinien on swobonie poruszać się w obie strony, a zamknięcie powinno następować nawet po lekkim dmuchnięciu w otwór, przez który gaz wlatuje z magazynka.

Posted

Mag ma maly luz na boki.

Smar sie wyciera, ale nie dokumentnie.

Zadzialalo odziwo, i jak pare razy strzelilem to bylo dobrze, zobaczymy na jak dlugo. Dzieki bardzo za pomoc, zloty czlowieku :)

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted

Mi na strzelance kiedyś odpadł kawłek zamka a po zwrocie z naprawyciągle się zacina z maga zamiast jedna kulka na strzał wychodzą 2 i do tego bardzo krótko leci

• 1 month later...
Posted

Czy to normalne,że po włożeniu naboju co2 do tej sigmy i dokręceniu go, magazynek syczy, ale nic nie czuć aby ulatniał się gaz?? Strzela normalnie ale nie wiem czy to syczenie to norma czy spierd...a mi gaz bokiem ;( Mam giwerę pierwszy dzień i dlatego pytam....A co lepsze to mój pierwszy gaziak....

Posted

Jak zajżysz w głąb magazynka (tam, gdzie wkłada się nabój CO2) to zobaczysz taki okręgły pierścień z elementem, który rozdziewicza nabój ;)

Ten pierścień czasami jest niedokręcony. Sprawdź to płaskim śrubokrętem, jak jest luźny to dokręć. Powinno momóc ;)

• 2 weeks later...
Posted

Pytanie zupełnie z innej beczki 8)

Jak się Wam sprawuje dany gaziak?

Mechanizm po dłuższym użytkowaniu się zbytnio nie rozszczelnia?

Jak z celnością repliki oraz wydajnością kapsuł CO2?

Byłbym wdzięczny jakbyście napisali coś o wykonaniu, głównie wersji z metalowym zamkiem.

Cena jest bardziej niż zachęcająca ;) (jak na wersje full metal)

Posted

Dziś przysłali mi ją z drugiej reklamacjii niby napisali coś że działa że coś tam tam zostalo wymienione naprawione ale przy pierwszym strzale znów sie zje*****

znów sie zacinagaz odrazu sie ulatnia i do dupy leci :(