Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

No właśnie posiadam taki problem, że po przełożeniu gearboxa z CA do mojej SRC nie działa mi wogóle karabin... :? Elektryka raz działa raz nie... Nie wiem co sie dzieje z gearboxem. Czy ktoś miał juz takie problemy?? Jak tak to niech opisze co sie działo i jak sobie z tym poradził. Prosze o pomoc! :cry:

Posted

A czy przypadkiem nie przedobrayłeś proporcji napięcie baterii/siła sprężyny? Ale wogóle się silnik nie obraca, czy nie łapie zębatek?

Posted

Może inaczej.

Czy próbowałeś kręcić pierwszą zębatką w GB gdy wyjmiesz silnik?

W obu modelach (SRC jak i CA) są GBv2 o tym samym standardzie. Czyli problem może leżeć w źle złożonym GB bądź w zbyt dociśniętym silniku. Elektryka jest dobra skoro silnik sie kręci.

Spróbuj pokręcić tym imbusem pod chwytem pistoletowym. Jeżeli to nic nie da to spróbuj odkręcić i przykręcić nazat pokrywe silnika. Jeżeli to nic nie da to nie wiem.

Posted

Więc jest tak: składam gearbox wszystko ok, sprawdzam napięcie także jest wporządku. Zakładam wszystko w bodykolejny raz sprawdzam napięcie- ok. Strzelam zgrzyt i martwa cisza nic sie nie dzieje sprawdzam napięcie i nic zero!! Ciągle jest ten sam problem na tym samym sie objawia. Gdy rozłożę gearbox i złożę wszystko jest ok do 1 strzału. Problem tkwi w elektryce ale nie mam pojęcia w którym miejscu zapewne przy kostce spustu. Czy teraz ktoś potrafi pomóc. Jeżeli nikomu sie nie uda odeślę gun'a do asgshop'u może oni poradzą...

Pozdrawiam pidzejfat

Posted

Wymontuj z gearboxa cylinder, tłok, sprężynę, prowadnicę...

Przykręć chwyt, włóż silnik i dokręć dekiel (bez wkładania do body... bo po co ;)).

Po naciśnięciu spustu powinny się obracać zębatki.. w miarę cicho. Jak będzie słychać jakieś niepokojące odgłosy to będzie to oznaczało złą regulację silnika. A jak nie będą się obracały to masz problem z elektryką.

Przez otwór po cylindrze będziesz mógł obserwować styki.

Posted

Nie za tą cenę ;)

Kostka stykowa wchodzi dobrze między blaszki?

Styki przy silniku nie są ułamane?

Jak masz omomierz to sprawdż rezystancję obwodu podpinając miernik do wtyku baterii i naciskająs spust (z zamontowanym silnikiem i odpiętą baterią). Przy sprawnej elektryce powinno wskazać 0,5-0,8 ohma.

Posted

Oczywiście że nie bede kupował za 100zł, tylko od kolegi . Kostka dobrze wchodzi :D Styki też są ok, procent mówił mi że to może być wyskakująca kostka styków że ma luzy... Jutro dostane na spróbowanie nowe styki i zobacze jak bedzie działał. Co do omomierza to nic nie wskazuje ciągle jest 1 i nic sie nie zmienia... Ewidentnie coś jest z elektryką...

EDIT: Gearbox działa!!! Nie wiem jak to możliwe ale prąd już dochodzi do silnika i działa, problem teraz jest tylko z ustawieniem silnika... Na każdym ustawieniu zgrzyta... boję się o zębatki.

• Create New...