Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

U Gunsmoke'a pojawiły się combat shirty i combat trousers (nie jestem pewien czy tak się dokładnie nazywają) w multicamie od Helikona.

Widziałem je na żywo w sklepie, na stronie jeszcze nie widzę :)

Edit.

Literówka + uzupełnienie

Edited by zolzemon
Posted

Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Specem od tego nie jestem ale wszystko wydawało się być solidnie zszyte itp. W sumie to tylko troszkę pomacałem i zająłem się innymi rzeczami ;)

Posted

Wysłałem koło południa mejla, jak przyjdzie odpowiedź to się podzielę ;)

Nie mogę edytować. Dostałem odpowiedź, wszystko się potwierdza ;) 140 za under armour combat shirt.

Posted

Dostalem moje spodnie multicam z helikona i jestem jak najbardziej zadowolony. Helikon poprawil jedna rzecz: we wczesniejszych partiach wzmocnienia na kolanach byly tylko wzmocnieniami. Teraz sa rozpinane na velcro i mozna tam wlozyc piankowy ochraniacz.

Czy ktoś juz ma albo macal lub bedzie macac bluze SFU w multicam i moze powiedziec czy w bluzach na lokciach tez sa kieszenie na ochraniacz?

Posted

Ciezko mi powiedziec bo nie mam nic proppera MC do porownania. Ale zaryzykuje stwierdzenie ze na zdjeciach wychodzi jasniejszy a proppera duzo ciemniejszy. Propper wogule na zdjeciach zawsze ciemno wychodzi niezaleznie od kamuflazu.

Posted

Cóż, rzecz się sprowadza do tego, czy camogrom jest kamuflażem na nasze warunki. Przemalowałem ostatnio replikę na coś w stylu multicamu i muszę przyznać, że działa to świetnie. Camogrom jest względnie tani i nieźle wykonany, znając Helikon, tylko właśnie czy nie za jasny? :)

Posted

A ja kilka jakiś tydzień temu miałem przyjemność obmacać combat shirt (under armour) helikona w MC. Wygląda całkiem sympatycznie, ochraniacze na łokcie dobrze się dopasowują po zapięciu paska na rzep w rękawie. Ciekawi mnie tylko jakość właściwości termicznych i szybko schnięcie/wentylacja.

Ale muszę przyznać że airsoftowiec ubrany w komplet combat mc by helikon z jakąś fajna kamizelka w cb wyglada miodnie :)

Posted

Parka Helikona w Camogromie. Słoneczny dzień, odległość od 10 do 15m. Foty strzelone tak na szybko podczas spaceru za co przepraszam ale może dadzą jakieś pojęcie o właściwościach tego wzoru.

551a2bdeb7dd6b63m.jpg

1384ed1659ed428cm.jpg

4edd4d68b30a77a4m.jpg

aae67b27f0a37e4em.jpg

e9b1946a81ff77eem.jpg

0ca4aa0c97ebf049m.jpg

Posted

ostatnia fota najbardziej udana gdyby nie jeansy to bym Cie nie znalazł. Ogólnie spodnie popsuły troszke efekt, ale i tak widać że camogrom całkime fajnie spisuje sie jesienią.

Posted

Fotka:

Helikon multicam

Kontrakt woodland RAID bluza

Org Camelbak CB

im000880gu7.th.jpgthpix.gif

Moim zdaniem nie jest za jasny, już truespece i suezy mi się wydają lekko jaśniejsze. Ale kazdy sobie sam oceni. Ja bynajmniej bluzę też mam w planach.