Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Chyba przestawiam się na Proppera. W ostatni weekend 2 multichłamki od helikona poszły piździec. Poszły szwy na dupie, cargo podarte w jednych spodniach, w innych dziura na 10cm że wszystko wylatuje z kieszeni. Kieszenie na rękawach podobnie.

Oglądając szmatki stwierdzam że jest to bardziej wina szycia, ale też i nie były przesadnie użytkowane. Jeden wytrzymał 1,5 miecha, mój ok 0,5roku użytkowania raz na tydzień dwa.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Chyba przestawiam się na Proppera. W ostatni weekend 2 multichłamki od helikona poszły piździec. Poszły szwy na dupie, cargo podarte w jednych spodniach, w innych dziura na 10cm że wszystko wylatuje z kieszeni. Kieszenie na rękawach podobnie.

Mam Proppera i mam Helikona, co prawda nie w MC. I wątpię, czy za dwukrotnie większą ceną Propper oferuje dwukrotnie większą wytrzymałość. Na plus jest to, że guziki i rzepy w P. nie odpadają same jak to ma miejsce w H.

Posted
No akurat rzepy w helikonie są bardzo mocne... ja raz wyrwalem rzep spod szwu a nie otworzylem kieszeni...

Nie mówię o samych rzepach, mówię o jakości ich przyszycia. W moich Helikonach guziki i rzepy same odpadają.

Posted

ja nosze nonstop helikony i zlego slowa nie moge powiedziec o szyciu... ani jedna nitka i jak dotad nie puscila. Wlasnie szew zostal a brzeg rzepu sie wysiepal spod niego.

Posted

W ekipie mamy 2 takie mundury, więc nie twierdz, że pieprze głupoty jak na coś spoglądałem juz kilka godzin, macałem, przymierzałem

A co do propperów to ja wole już mojego Helikona Combat albo tego chinola z EB niz zwykly mundur Proppera, bo combat to jednak wyj**** sprawa :)

No wyjtentego sprawa :)

Co do combata, to trafiliście chyba w złą partię, ja brałem jakiś czas temu i jestem wielce zadowolony jak napisałem. Spytałem się sprzedawcy o tą sprawę, odpowiedział, właśnie że tamta partia miała dość widoczne rastry, obecnie kamuflaż jest OK, czyli prawidłowy.

Posted

No wyjtentego sprawa :)

Co do combata, to trafiliście chyba w złą partię, ja brałem jakiś czas temu i jestem wielce zadowolony jak napisałem. Spytałem się sprzedawcy o tą sprawę, odpowiedział, właśnie że tamta partia miała dość widoczne rastry, obecnie kamuflaż jest OK, czyli prawidłowy.

No to ciekawa sprawa skoro nowa partia jest lepsza.

Ja jestem zadowolony z mojego Helikona na szczescie :) bo kolorem nie odbiega od oryginalu (z tego co przegladalem, to Crye Precission nie ma tylko jednego odcieniu i co inny mundur czy cos to jest jasniejsze lub ciemniejsze)

Posted (edited)

Wczoraj w TV pokazywali film z zatrzymania gangu w Polsce i mieli polscy antyterroryści mundury multicama i zielone kazielki. Widział ktoś to może i jest wstanie stwierdzić co to byly za kamizelki?

Edited by kajos1
Posted

Jeden z funkcjonariuszy ma przymocowaną ładownicę po lewej stronie kamizelki. Widać to np. na 2:05-07. Na pierwszy rzut oka wygląda jak camelbak, ale może to też być pokrowiec na strzelbę... jak myślicie?

Posted

Nosic nie nosilem, mialem to w rekach - wielkiego entuzjazmu we mnie nie wzbudzilo, ot kolejna kopia. Material podobno dosc szybko sie przeciera, a wzmocnienia podobno cordurowe tez jakos na cordure mi nie do konca wygladaly. No i powiem calkiem szczerze, ze mimo wszystko CamoGrom (choc osobiscie nie posiadam - mam oryginalne MC i Sueza) ma duzo fajniejsze kolory. Ale to opinia subiektywna, dla mnie juz naprawde lepiej mimo wszystko dolozyc do Helikona (choc i to i to robione w chinach)

Posted

To pokrowiec na strzelbę Curahee.

OT

Jakiś link z tym pokrowcem proszę :) Kthulu czy dał byś radę zrobić jakiś pokrowic w multicam?

Na temat (prawie)

Zakupiłem niedawno mundur Helikona w multicam, pierwsze wrażenia są takie że chyba wiozłem ciut za duży :) A drugie to wystające nitki. Wg. mnie za tą cenę jest rewelacja, materiał dość gruby nie grubaśny "żagiel" jak w przypadku propera. Co do kolorów, jak kolega wróci z majówki, staniemy obok siebie i dooobrym aparatem cykniemy fotki, wtedy się zobaczy różnicę w odcieniach.

Posted

OT

Jakiś link z tym pokrowcem proszę :) Kthulu czy dał byś radę zrobić jakiś pokrowic w multicam?

Na temat (prawie)

Zakupiłem niedawno mundur Helikona w multicam, pierwsze wrażenia są takie że chyba wiozłem ciut za duży :) A drugie to wystające nitki. Wg. mnie za tą cenę jest rewelacja, materiał dość gruby nie grubaśny "żagiel" jak w przypadku propera. Co do kolorów, jak kolega wróci z majówki, staniemy obok siebie i dooobrym aparatem cykniemy fotki, wtedy się zobaczy różnicę w odcieniach.

O którym mundurze mówisz ?

Bo MC helikona w wersji SF a w wersji Combat to zupełnie co innego pod względem kolorów. SF ni cholery nie przypomina oryginalnego MC, nie ma ciemniejszego odcieniu brązu w przejściach.

Combat zaś wygląda już elegancko i jest zbliżony do oryginału.

Zreszta ThePesh już się na ten temat wypowiadał opisując combat shirta helikona, że jest mu bliżej do oryginału niż Propperowi lub Tru-specowi (te dwa maja zdecydowanie ciemniejszy odcień niż oryginał, bliżej nim do polskiego Multikam niż do mc z CP)