Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

tak ale czy to ejst sprawdzone czy tylko dlatego że pisze

ZDEJMOWANY DWÓJNÓG i widać na fotce

Bo z stalą kolbą jest napisane w przedziale WAGA magazynek bipod i karabin waża tyle i tyle

a tu z składana nei ma napisane że waży ...

• 2 months later...
  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 year later...
Posted

Ostatni post z 2007, heh.

A przyszedłem napisać, że kupiłem (zresztą od Noaha) tą replikę 2,5 roku temu. Nie dostała jakoś bardzo mocno w kość bo strzelam się niezbyt intesnywnie, głównie ze znajomymi.

Ale nadal ileś tysięcy kulkek przez nią przeszło i ... wszystko gra bez żadnych napraw i żadnego grzebania.

Ładuje baterię*, wkładam magazynek, strzela. Kropka.

(Zresztą jest to dokładnie to czego chciałem.)

Osiągi są całkiem niezłe bez tuningu. Dość często strzelam się z kumplami z kiepskim sprzętem, więc mam tutaj trochę skrzywioną perspektywę wobec "normy". Ale nadal trochę ponad 60m donosi ze słabą celnością i celując dużo ponad celem, około 40m śmiało można się strzelać, 20m headshot czy choćby i gogle shot to małe piwo.

Oznaczenia i detale wykonania mnie nie interesują, zresztą już w temacie są poruszone na poprzednich stronach.

*Bateria to chyba największa wada. Wchodzi - i to na styk - tylko najmniejsza bateria. Na ostrzejszej strzelance może po prostu nie wyrobić. Można ewentualnie nosić 2 baterie, zapasową w kolbie jakby jedna miała paść.

Zastanawiam się teraz czy trochę w niej nie pokręcić. Gdyby coś się sypnęło ;) miałbym akurat pretekst żeby naprawdę połączyć z tuningiem. (szczególnie kable do kolby pociągnąć i tam trzymać większą baterię, albo jakoś zapiąć ją na zewnątrz i zakryć, może koli jak będzie dostawa z TM z szynami bo wszystkie zeszły i są obecnie niedostępne, i coś w bebechach)

Posted

Replika jakby nie patrzeć egzotyczna, a jednak coś w niej jest. :) Kusi, oj kusi...

Bateria to chyba największa wada. Wchodzi - i to na styk - tylko najmniejsza bateria. Na ostrzejszej strzelance może po prostu nie wyrobić. Można ewentualnie nosić 2 baterie, zapasową w kolbie jakby jedna miała paść.
LiPo może tu być dobrym rozwiązaniem.

Zastanawiam się teraz czy trochę w niej nie pokręcić.
290fps, a donośność 60m. Mała moc - dobra celność - bezpieczna zabawa. Do tego TM - czyli z pół miliona kulek bez awarii jeszcze wystrzeli.

Po co mieszać? :)

Posted

Jeśli będziesz grzebał, obchodź się szczególnie ostrożnie z mechanizmem bursta. Mój po zamontowaniu sprężyny m100 (co dało 345 fps) zacinał się co kilka kulek. Nie mogłem namierzyć przyczyny awarii, więc po prostu go wymontowałem ;) Niestety nie sprawdzałem po tym repliki na stockowej sprężynie.

Posted

@Blazakov

Właśnie! Dlatego czekam na tą półmilionową kulkę i dopiero jak coś się sypnie będę przy tym kręcił. Teraz nie wybaczyłbym sobie, gdybym za kilka dodatkowych metrów stracił tą niezawodność.

Posted

W środę dostałem swojego typka89. Kupiłem od StasiuX-a. Mimo że ma 1,5 roku jego stan jest idealny i ogólnie wygląda świetnie. Testowałem go dzisiaj, osiągi porównywalne, a może i lepsze niż moje byłe G36K od JG. No i burst, mrr... cudowny :D Póki co jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony!

2mqnnll_th.jpg