xadmus Posted February 28, 2025 Report Posted February 28, 2025 Trudno mi zalezc opinie o tym modelu. Szukam czegos wlasnie takiego na b. duzy prezent: karabinek na green gas bo z blow back, niech wyglada jak najbardziej realistycznie i efektownie (nie chodzi o gry AGS, raczej o indywidualną frajdę ze strzelania dla początkujacego). Czy ktos cos wie, moze uzywal ? Sam nie jestem ogarniety za bardzo w tych tematach. Do tego dojdzie kolimator, moze celownik laserowy jak sie zmieszcze w budzecie. Ewentualnie tłumik z naswietlaczem. Tu tez moglby ktos doradzic ? Dąże do wyglądu jak na załączonym zdjeciu. Oczywiscie budzet nie jest nieograniczony, ale tez ie chce isc po minimum. z gory dziekuje Quote
Westie Posted March 10, 2025 Report Posted March 10, 2025 Już mi się trochę myli, kto co klonował, ale jeżeli dobrze pamiętam, to Golden Eagle/JG skopiowało gazowy system Western Arms, który jakoś tak trochę umarł śmiercią naturalną, natomiast w tej samej kategorii masz gazowe emki od Cymy, które są klonami nowszego i równie solidnego MWS od Tokyo Marui, więc łatwiej o części wewnętrzne. Quote
Mr Stach Posted April 9, 2025 Report Posted April 9, 2025 Rączka napinacza - lubi się rozsypać, bo kołki siedzą za luźno. Chyba że zawczasu zakleić. Szczęki wyprowadzają kule dwurzędowo - obrywają mocniej od suwadła przy dosyłaniu, pokruszą się jeśli nie będą twardsze od popularnych. No i porysowane świrują po podkręceniu hopem, odbijając na boki. Rozeznanie przed zakupem o zapasowe części u producenta, może dystrybutora - to tania replika, części nie są tu rozpowszechnione, jak coś walnie (prędzej niż później) to kłopot z naprawą będzie podwójny. Suwadło, mechanizm spustowy, magazynki... wszystko inspirowane Western Arms. Quote
Ded Posted April 24, 2025 Report Posted April 24, 2025 Mam dokładnie ten model który opisałeś i polecam. Porządnie przejrzałem, przesmarowałem, wymieniłem gumkę i jestem zadowolony. Trochę postrzelałem, pobawiłem się, rewelacja :) Quote
Recommended Posts