Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Nie wiem. Ja uszczelniłem taśmą, i wreszcie mam wymarzony zasięg >40m przy kulkach 0.28g, przechodzi przez dwa rzadkie krzaki, więc trudno się przed tym schować :)

A uszczelniałeś dyszę? Bo tego robić nie należy.

Może źle skręciłeś Hop Up - sprawdź, bo tam nietrudno o błąd.

Zdejmij taśmę, nałóż cienką warstwę na łączenie gumki z tworzywem i tworzywa z lufą. Sprawdź przed skręceniem, czy dobrze złożyłeś hop up i czy działa (przesuwaj dźwignię i wypatruj, czy ten dziubek się powiększa i pomniejsza)

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Nie wiem. Ja uszczelniłem taśmą, i wreszcie mam wymarzony zasięg >40m przy kulkach 0.28g, przechodzi przez dwa rzadkie krzaki, więc trudno się przed tym schować :)

A uszczelniałeś dyszę? Bo tego robić nie należy.

Może źle skręciłeś Hop Up - sprawdź, bo tam nietrudno o błąd.

Zdejmij taśmę, nałóż cienką warstwę na łączenie gumki z tworzywem i tworzywa z lufą. Sprawdź przed skręceniem, czy dobrze złożyłeś hop up i czy działa (przesuwaj dźwignię i wypatruj, czy ten dziubek się powiększa i pomniejsza)

działać działa...być może za dużo nawaliłem taśmy...no nic, sprawdzę ponownie

Posted
I jak? Zdjąłeś trochę taśmy?

tak. Niestety, max co udało mi się osiągnąć to taki sam power jak bez uszczelniania HU, czyli przebija 1 ściankę żywca i 2 wgniata (z 1 m). Ewentualnie słabiej, typu- odbija się od puszki.

Co ja qrde robię nie tak :/

Posted

Słuchaj. Musisz się bardzo skupić, żeby całość komory HU była złożona jak powinna.

Owiń taśmą najpierw miejsce, w którym to czarne, twarde coś - tworzywo - kończy się (w stronę lufy), tak, aby między lufą a tym dynksem nie było luzu - może się poruszać, ale ma być szczelne. Uważaj, żeby taśma Ci się nie rolowała. Jak już "ogarniesz" i uszczelnisz połączenie dynksa i lufy, to okręć taśmą połączenie tego z gumką hop up (albo całość, ale bez przesady z owijaniem gumki).

Słuchaj, może zbyt daleko owinąłeś gumkę (nie może się wginać), albo źle złożyłeś komorę, i dlatego hop up nie mógł wykonywać swojej funkcji?

Napisz prywatną wiadomość do thora_, on powinien wiedzieć co i jak.

Posted

Rurki termokurczliwe są ok, można je kupić wszedzie tam gdzie są sprzedawane żarówki :P a trzymają się lepiej niż taśma. Chociaż z drugiej strony, u mnie dysza ładnie wchodzi w gumkę, tak ze juz nawet uszczelnien w tym miejscu nie zakladam.

Posted

Ani ja. Jednak myślę, że uszczelnienie HU rurką termokurczliwą jest bardziej kłopotliwe niż t.t.?

A co myślisz o problemie Dema666? :) Może możesz nam pomóc :P

P.S.

Teraz mały offtop. Oto, co zostało z modelu Bradleya M2 po ostrzelaniu go (odległość ok. 4m) dwoma magazynkami kulek 0.12g z mojego M6 :)

(polecam powiększenie, ale i tak nie widać wszystkich dziur i odłamków kulek)

mini_1152915133.jpg

Posted

Czy przez Was następny temat o M6 ma zostać zamknięty ??? :evil: :evil: :evil: :evil:

Na takie pierdoły jest Hydepark załóżcie sobie tam temat "co rozwaliłem swoją repliką" i popychajcie takie pierdoły.

Posted

Spokojnie thor_ ;)

1. rurki termokurczliwe się do tego nie nadają, bo później jak je zdejmiesz bez uszkodzenia gumki HU ?? :F w/w rurki sa do elektroniki a nie asg.

2.Takie offtopy to do hydepark.

3.nie wnerwiac starszyzny :mrgreen:

4. Demo666: uszczelniając komorę daj 2 wartstwy taśmy teflonowej i !starannie! skręc komorę HU, nasmarruj cylinder olejem sylikonowym w spray'u wystarczy małe psiknięcie jak jest naciagnięty.

Pozdro

Sadowski25

Posted
Spokojnie thor_ ;)

1. rurki termokurczliwe się do tego nie nadają, bo później jak je zdejmiesz bez uszkodzenia gumki HU ?? :F w/w rurki sa do elektroniki a nie asg.

2.Takie offtopy to do hydepark.

3.nie wnerwiac starszyzny  :mrgreen:  

4. Demo666: uszczelniając komorę daj 2 wartstwy taśmy teflonowej i !starannie! skręc komorę HU, nasmarruj cylinder olejem sylikonowym w spray'u wystarczy małe psiknięcie jak jest naciagnięty.

Pozdro

Sadowski25

No to mam coś nowego :) Psikałem jak nie był naciągnięty (brak 2 ręki ;) ) apotem kilka razu naciągałem...ale to chyba bez różnicy...2 warstwy...normalnie nakładałem 3-4...eh...no zobaczymy

Posted

Ja w swojej M6 uszczelniłem hopa i wstawiłem casto rurkę

W teście z mikrofonem

wyszło mi ~415 fpsów na kulce 0,25 g

co wg kalkulatora na arnie's jest ~ 460 fpsów na kulce 0,2

Myślę żę wstawienie mocniejszej sprężyny to max 130 - 140% stocka

Posted
Ja w swojej M6 uszczelniłem hopa i wstawiłem casto rurkę

W teście z mikrofonem

wyszło mi ~415 fpsów na kulce 0' date='25 g

co wg kalkulatora na arnie's jest ~ 460 fpsów na kulce 0,2

Myślę żę wstawienie mocniejszej sprężyny to max 130 - 140% stocka[/quote']

ile dałeś za rurkę?

Posted

Ja kupilem sobie M6 od Cyberguna i potem trzy APS2 u Krakmana i jednom tom APS2 vziol kolega i po tygodniu mu zlamal se plastykovy element na kturym jest natloczona sprenzyna i teraz sprenzyna se vyginja i zatrzask zamku neide, bo se ogne i netrzyma.

Ja kupilem sobie kulki 0.28 i s tymi jest slabo, bo lecom tak 30-40m .

Czy ktosz vie co jest v cybergunie ,jak vyglonda ten BAX i czy go mozno tesz uscelnit?

Posted

ok jako posiadacz m6 tez zabralem sie za uszczelnienie HU, a o dziwo poszlo mi z tym gladko :] (ok. 30 min rozebranie i zlozenie) kulki 0,25 przebijaja denko puszki a 0,2 nie. Pozniej zrobilem test z 2 puszkami kulka 0,25 przebila 2 scianki i zrobila dziurke w 3 ale nie byla wystarczajaco duza aby kulka mogla przeleciec

kulki leca skutecznie na 40 m a dalej to niewiem bo altanka stala na drodze ;]

Posted
Oklejasz miejsce łaczenia gumki z tworzywem (taka szczelina dookoła) i to w zupęłności wystarczy. Ile warstw ?? nie wiem ile uważasz za odpowiednie i tyle żeby zamknąć potem komorę.

Cylinder nasmaruj silikonem i zostaw nie musisz przy nim nic robić wiecej.

Całkowicie zgadzam się – podsunę jednak koncepcje innej maści- zamiast taśmy użyłem silikonu- efekt ten sam' date=' ale potem nie ma problemów z zamykaniem komory (połączenie lufy i plastiku uszczelniłem „tradycyjnie” taśmą. Potwierdzam również bezcelowość owijania czymkolwiek „dyszy” cylindra, bo jest ona dostatecznie szczelna wchodząc w gumkę a wszelkie próby poprawienia mogą tylko pogorszyć sprawę

[ [i']Dodano: Wto 25 Lip, 2006[/i] ]

jak znajde w tygodniu chwilęczasu tez pomierzę prędkość a może uda mi się podrzucić na chrono do military :)

Przeprowadziłem mały test laboratoryjny w wyniku którego porównałem APS2 (DE) , MK23 (STTI) i MP5SD3 (CA) . Jako orientacyjne 300fps przyjąłem MP5 . Strzały oddawane z odległości 1,5 m. Nie będę się rozpisywał nad samym „eksperymentem” nadmienię tylko, iż strzały oddawane były do gąbczastego materiału ułożonego w wielu warstwach. Wynik mojego testu jest następujący: APS2 (trzymając się nazewnictwa Krarmana) po doszczelnieniu osiąga moc rzędu 430-460 fps na kulkach 0,25 (przynajmniej ten ezgzemplarz). Uważam ze jak „snajpe” poniżej 250 pln to rewelacja

P.s. korzystając z okazji dziękuję mojemu 11 miesięcznemu synkowi Mikołajowi za puszkę po mleku tak potrzebna do tego badania

:wink:

• 3 weeks later...
Posted

Przepraszam że zadaję tak lamerskie pytanie, ale...

Gdzie w APS2 znajduje się komora HU (tam gdzie regulacja?) i jak się do niej dostać? Tylko prosiłbym o łopatologiczne wyjaśnienie krok po kroku (bo jak jest w lufie to kompletnie nie wiem jak uszczelnić HU) bo ja w takich sprawach to niezbyt oczytany jestem :)

EDIT:

Dorwałem się do tego HU ale i tak nie wiem gdzie go uszczelnić... a poza tym nie wiem gdzie powinna być jedna część (Takie jakby U z wydłużonym jednym końcem)...

Czy ktoś mógłby pokazać jakieś zdjęcia uszczelnoonego HU od APS2? I jak powinna być złożona komora....

Posted

Znalezienie hopa w kazdej giwerce wyglada tak samo, hop up jest tam gdzie kulki uciekaja z magazynka do broni(prosciej sie nie da wytlumaczyc).

A co do uszczelnienia masz na obrazkach na poczatku wstawionych przez Westiego, ale dyszy uszczelniac nie musisz jak pisali przedmowcy.

Ten element w ksztalcie "U" to zapewne czarny zwalniacz kulek z magazynka i on wchodzi od strony dyszy tak zeby mogl zwolnic bolec znajdujacy sie w magazynku(ma miejsce na sprezynke ktorej nie mozesz zgubic bo inaczej bedzie bieda).

Ja wychodze z zalozenia z wlasnych doswiadczen ze plastikowe cos z hopa warto wyrzucic i wpasowac lufe precyzyjna z elektryka (np.510mm) i na nia normalna gumke hopa (np.Guardera jak w moim przypadku) , po takiej operacji nie ma problemu ze skrecajacymi kulkami.

No i teflon Fix tez jest konieczny jednak.

Posted

Ok, dzięki. :) Spróbóje jakoś uszczelnić tego HU a potem wezme się za składnie komory. THX :)

EDIT:

DObra, HU został uszczelniony... Ale nie mam pojęcia gdzie umieścić tą część która zwalnia blokadę z magazynka... Mógłby ktoś podrzucić fotki jak to powinno być?

Posted

Ten czarny dzyndzel? On nie zwalnia blokady ale nvm

Umieść go tak, aby sprężynka znajdowała się w szparze najbliżej góry komory, a to dłuższe ramie w szparze na dole. :) Poradzisz sobie, jak nie to dam zdjęcie :)

Posted

Ok, już sobie poradziłem :)

Nie wiem czy wzrosła moc ale wydaje mi się że tak, nie sprawdziłem bo mam lunetke nie skalibrowaną- a biorąć pod uwagę to że nie znam sie za bardzo na majsterkowaniu to sukcesem jest że broń wogóle działa.

Dzięki wszystkim! :)