Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Prosze o informacje na teamt asg we Francji. Ktoś uczestniczył ? I jak od strony prawa oficjalnego to wygląda ? I czym się różni ewentualnie w założeniach od naszego prawa ASG ? Ja francuskiego ni w ząb.

• 6 months later...
Posted

Tak jak napisał mój przedmówca , z airsoftem bez problemu.Nie jestem jednak pewny , jak jest z granicą pełnoletności , ale o to Zia się martwić nie musisz :D.Uczestniczyć miałem okazję , akurat udzie z którymi się strzelałem mieli jobla na punkcie GIGN , z miejscami też jest elegancko , policja wie o co chodzi i nie czepia się , generalnie tka jak u nas. Podaj mi ten link do prawa ichniego prawa, jak znjadę dłuższą chwile to się postaram przetłumaczyć.

Posted

Oto co mówi prawo fracuskie na temat asg,jest w nim tylko mowa o sprzedaży replik i paradowaniu w miejscach publicznych.

http://www.speedgames.com/php/main_new_api...ID_PRODUCT=2997

policja wie o co chodzi i nie czepia się

Właśnie mięsiąc temu przed rozpoczęciem rozgrywek

spisali wszystkich obecnych na strzelance :evil:

I powiedzieli że następnym razem niepełnoletnim

sprzęt skonfiskują :strach: .

Posted

Oto co mówi prawo fracuskie na temat asg,jest w nim tylko mowa o sprzedaży replik i paradowaniu w miejscach publicznych.

http://www.speedgames.com/php/main_new_api...ID_PRODUCT=2997

Właśnie mięsiąc temu przed rozpoczęciem rozgrywek

spisali wszystkich obecnych na strzelance :evil:

I powiedzieli że następnym razem niepełnoletnim

sprzęt skonfiskują :strach: .

Podczas mojego pobytu ani razu mi się nie zdarzyło. Mojemu francuskiemu znajomemu też nie , aczkolwiek to było nie duże miasteczko , a policja z tematem oswojona.

Posted
a policja z tematem oswojona

Zależy gdzie się jest i na kogo się trafi...

Na kamizelce nosze imitacje naboi 5.56,choć wiedzieli że

to imitacje i tak chcieli mi zabrać - albo na jakiś

łepków trafiliśmy albo na złodziełi.Słyszałem od znajomych

jak też im na strzelanke podjechała policja ale wszystko

odbyło sie dobrze....nawet aeg-ów posztrzelali ;-) ,

poprostu trafiliśmy na złych i tyle...

• 6 months later...
Posted

Jeżdżę często do Francji na strzelanki, gdyż w przeciwieństwie do Niemiec są tam dozwolone. Bywamy często na terenie gdzie oficjalnie można grać paitball a właściwie Gotcha. Z tego co wiem organizują oni też większe spotkania ASG. Jednak chyba bez znajomości francuskiego to się daleko nie zajedzie. Na ich stronach nie spotka się wersji angielsko czy innojęzycznej.

• 1 year later...
Posted

Panowie Jak że nie chce zakładać nowego tematu napisze tu.

Czy orientujecie się jak wygląda sprawa celna w Francji. Może bardziej opłacalne było by ściągniecie sprzętu do Francji a potem dostarczenie go do polski.

• 8 years later...
Posted

Witam! Chciałbym z drużyną zacząć się strzelać we Francji. Mieszkamy wszyscy w Niemczech i chcielibyśmy po prostu zacząć tam jeździć. Jest ktoś kto wprowadziłby nas w temat airsoftu w tym kraju? Widziałem, że mają forum ale nie znam kompletnie języka francuskiego a po english nic tam nie ma...nie mam poprostu punktu zaczepienia.

• 2 weeks later...