maviek Posted June 29, 2006 Report Posted June 29, 2006 Poszukiwałem forum na temat jak przerobic AK-47 na AK-74, ale nic nie znalazłem może zle szukałem? Ale wracając do tematu AK47 Cyma + SAM 7 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...ecb529df6197bc5 Czy dałoby radę przełożenie częsci (lufa, okładziny) do cymy ? Quote
Pikace Posted June 29, 2006 Report Posted June 29, 2006 Jak zrobisz taka konwersje to nam napiszesz. Ten spring jest full plastik, to powinien dac sie latwo dopasowac. A samo przelozenie okladzin nie zalatwia sprawy: do SAMa trzeba wlozyc w praktyce bebechy CYMY, inaczej wyjdzie potworek a nie replika. Ale IMHO lepiej kupic AK74 CA niz babrac sie z taka przerobka. W sumie wyjdzie nieduzo drozej (Cyma + SAM to razem ponad 700 pln!), wiecej metalu i efekt pewniejszy... Quote
Saba Posted November 29, 2007 Report Posted November 29, 2007 A nie dało by się, przełożyć Lufy (przedniej części, biorąc pod uwagę także okładzine ETC)? Bo najważniejszą rzeczą jest to urządzenie wylotowe. Weszło by? :D A i jeszcze kolba. Pozdrawiam. Quote
sgt.Chaos Posted November 29, 2007 Report Posted November 29, 2007 Ale zastanów się nad sensownością takiej przeróbki. Zakładam, że masz już '47 Cymy i chcesz je przerobić na AK74? Skoro najważniejszą rzeczą jest dla Ciebie urządzenie wylotowe i lufa, lepiej będzie kupić je osobno i zamontować. Tylko co to za przeróbka? Bo kupno od podstaw tych dwóch replik mija się z celem i lepiej kupić CA, jak już pisał przedmówca. Quote
sonix Posted November 29, 2007 Report Posted November 29, 2007 kiedys z ciekawosci probowalem zrobic ak47 z okładzinami od 74 cymy i na odwrot ak74 z okladzinami od ak47. Niestety bez piłowania przednich okładzin nie wejdą a co do kolby - i tak i tak nie pasują uchwyty. Quote
Saba Posted November 30, 2007 Report Posted November 30, 2007 Wersje AK74 używane w Afganistanie miały normalne, brązowe Plastiki. Nasuwa się proste pytanie: Czy SAM 7 ma taką samą budowę jak AK cymy? Chodzi tutaj o rozbiórkę. Ten kto ma AK jakiekolwiek wie, że wystarczy odkręcić 4 śrubki, i hop up wraz z lufą i chwytem można wyjąć. Jeżeli ma taką samą, to łatwo będzie po prostu zamienić te części. Jeżeli nie, to albo się włoży GB do SAM'a 7, lub odetnie się urządzenie wylotowe, i nagwintować (Każdy blacharz to zrobi, za nie wiele, bo to plastik) A apropo wyżej wymienionego Urządzenia wylotowego, gdzie można je kupić luzem? Jest w specu za 150 :/ Pozdrawiam. Quote
Hajdi Posted November 30, 2007 Report Posted November 30, 2007 Urządzenie wylotowe to pikuś :!: Zmiana AK 47 na 74 to chory pomysł który musiał by się skończyć wymianą całej repliki( z zewnątrz)bo to 2 całkiem inaczej wyglądające bronie! Lepiej wziąć i dopieścić 47 niż próbować takich rzeczy. Quote
fiedotow Posted November 30, 2007 Report Posted November 30, 2007 Poza tym SAM jest skręcany z dwóch połówek. Oglądałem go w Specu i zawiodłem się... Tandeta... Nawet lufa jest z dwóch połówek. Ale wymiana okładek na AK74 jest możliwa. Popatrz na temat http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=33593&st=60 Quote
Saba Posted November 30, 2007 Report Posted November 30, 2007 Nigdzie nie ma tego urządzenia wylotowego w necie. Jest tylko za 150 :/ Quote
yakarov Posted November 30, 2007 Report Posted November 30, 2007 U mnie jest :-) nawet taniej...mam jeszcze chwyt,nakładka i kolba plastikowa z CA idealnie pasują do body z AK. Pisz na PW. Quote
sgt.Chaos Posted November 30, 2007 Report Posted November 30, 2007 Jeśli nie kupisz od Yakarova, to u Krakmana są tanie od P&J: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=763 Quote
Recommended Posts