Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Kupiłem niedawno takie szelki (kosztowały grosze więc przy okazji wziąłem):

8ffe459436ebb941m.jpeg

I czy koś może mi powiedzieć do czego są z przodu te dodatkowe paski ??

Jedne są z takimi zaczepami do paska a drugie ze zwykłą sprzączką na końcu i jest możliwość ich regulacji. pozatym paski są tak zszyte (a w zasadzie znitowane) że te dodatkowe paski są od strony "wewnętrznej" tzn od strony ciała, a dopiero później na nich są paski do spodni.

Wie ktoś może do czego to ??

Posted

to sa szelki do plecaka ( NRDowskiej kostki w 'deszczyk' ). Plecak ma tylko zaczepy. Te dodatkowe paski sluza do przytroczenia dolnych zaczepow plecaka. Sam plecak rowniez mozna kupic za 20-40 PLN.

Generalnie te szelki sa 'kopia' niemieckich szlek oporzadzeniowych z WW2. Tyle tylko ze poza zastosowaniem do plecaka to do niczego innego nie byly stosowane, a przynajmniej ja nic o tym nie wiem. NVA do celow bojowych mialo inne szelki ( w kamo 'deszczyk' ) . O takie, tu z oporzadzeniem:

http://rangershop.pl/projector.php?product=3568

Posted

Dzięki za info :)

Tak w zasadzie to szelki potrzebuję do spodni gdyż kupiłem trochę za duże, ale te z fotki nie są za bardzo wygodne pod bluzą w szczególności jak się leży.

Może polecicie jakieś szelki czysto do spodni.

Najlepiej jakbyście dali jakieś foty bo będę próbował sam coś stworzyć :mrgreen:

• 1 month later...
Posted
to sa szelki do plecaka ( NRDowskiej kostki w 'deszczyk' ). Plecak ma tylko zaczepy. Te dodatkowe paski sluza do przytroczenia dolnych zaczepow plecaka. Sam plecak rowniez mozna kupic za 20-40 PLN.

Generalnie te szelki sa 'kopia' niemieckich szlek oporzadzeniowych z WW2. Tyle tylko ze poza zastosowaniem do plecaka to do niczego innego nie byly stosowane,  a przynajmniej ja nic o tym nie wiem. NVA do celow bojowych mialo inne szelki ( w kamo  'deszczyk' ) . O takie, tu z oporzadzeniem:  

http://rangershop.pl/projector.php?product=3568

A tak na marginiesie,bo przegladalem sobie stronki....

PANOWIE ALE TO CZYSTE ZDZIERSTWO !!!!

Wiecie ile takie szelki kosztuja naprawde ??? 5 €; (PIEC)

jak nie wierzycie to popatrzcie.....

mini_1157034969.jpg

www.ranger-shop.de Art.1359700