Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich

Mam problem z magazynkiem do MP5 CA a nie mogę nigdzie znaleść podobnego postu z opisywaną usterką.

Magazynek na siglu podaje kulki prawidłowo, natomiast na auto raz leci kilka kulek potem jedna, dwie to znów puste strzały.

Chcę zaznaczyć że jest prawidłowo złożony i nasmarowany, lekko się kręci, proszę o jakieś sugestie i pomysły co jeszcze można zrobić.

Posted

moze podkrec mocniej swoj magazynek.. tak bardziej do oporu? wtedy chyba sprezyna bedzie wyciskac kulki, operacje ta trzeba powtarzac w czasie strzelania ;]

Posted

No to ja sie podczepie do tego tematu. bo nie chce zakladać nowego. Mam problem z kolbą (skladaną). Nie wiem czemu ale jak wysune na ostatnie polozenie, to przy troszke mocniejszym naporze barka kolba sie sklada, podobnie jest jak jest w srodkowym, troche zalapie ale potem znowu sie chowa. Co moze byc tego przyczyną i jak temu zaradzić ??

Posted

Też mam ten problem w hi-capie, początkowo myślałem że to wina brudu w magu, przeczysciłem, nasmarowałem silikonem ale problem się powtarzał. Po rozkręceniu maga okazało się że sprężyna była lekko pęknięta, także sprawdź u siebie.

[ Dodano: Sro 05 Lip, 2006 ]

Kolejna możliwość to jedna ze zębatek mogła się "przetrzeć".

Posted

wiele osób zostawia sprężyny nakręcone z kulkami w magazynku po strzelance, albo dla lepszego wyglądu - magazynek gotowy do akcji

To jest błąd, bo sprężyna się odkształca i traci swoją moc z czasem, a co za tym idzie kulki słabiej podaje, nie nadąża itp.

Co możesz zrobić, psiknij olejem silikonowym do dziurki przez którą wychodzą kulki i do dziurki przez którą wsypuje się. Później wsyp kulki i nakręć pare razy (nakręć do końca i rozpręż sprężynę). I zostaw rozprężoną na jakiś czas.. Możesz dla lepszego efekty psiknąć parę (niewiele) kropelek do przewodu w karabinku, przez który kulki się podaję. Tylko nie za dużo, bo zalejesz hopa sobie..

Jeśli to nie pomoże, będziesz musiał rozebrać jakoś magazynek i obadać mechanicznie, co tam nie tak jest w środku

Głowa do góry, powodzenia :)

Posted

jakie sprezyny? z tego co widzialem to caly magazynek sklada sie z zebatek :) (tzn teraz napisalem o magu do mp5 ca b&t, nie wiem moze do innego modelu mp5 sa inne magazynki...)

• 7 months later...
Posted

Ja mam podobny problem z hi-capem do AK 74. Kupiłem ten karabin jakieś dwa tygodnie temu ale jak do tej pory są ciągłe problemy z podawaniem kulek. Na początek spróbuje smaru (tak jak piszecie powyżej) a jak to nic nie da to się pomyśli.

• 1 year later...
Posted

U mnie już odkryte "o co kaman". To samo co u Doktorre. Magazynki dołączane do MP5 Classic Army są lekko wadliwe(Nie wiem czy wszystkie czy część). O dziwo, sprężyna jest na pozór bardzo mocna, bo wytrzymuje naprawdę mocne nakręcanie. Jednak w jędnym miejscu jest... lekko pęknięta? Ogółem u kumpla w SD6 było identycznie. Niestety poza wymianą sprężyny nic nie mogę zrobić. Olałem, odłożyłem na półkę i kupiłem low-capa i mid-capa.

Pozdrawiam.