Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Steyr AUG (Both Elephant) - metalowy gearbox

Recommended Posts

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kilka uwag:

- batka 9,6, ale jak podłączyłem do mojego steyra ( z plastikowym gb v3 ) baterie z m16 8,4, to radykalnie wzrosła szybkoszczelność, ciekawe, nie?

- gb v2? Pewnie błąd w opisie

- z jednych zdjęć wynika że jest to wersja z atrapą lunety, z drugich że z szyną ris, ciekawe jak jest naprawdę...

- cena, 445.00 zł :wink: przesadzili i to zdrowo. IMHO, warte jest to góra 350 zł, nie więcej...

Mimo wszystko, miło że pojawił się wreszcie w poslce. Gdyby tylko jeszcze cena była niższa...

edit: co do wykonania, to z zewnątrz jest takie same jak steyra z plastikowym gb. Nie jest złe, aczkolwiek to sam plastik, co doskonale widać.

osiągi zapewne też będą dobre, jak większości tanich replik z metalowymi gb, pytanie tylko jak długo pociągną bez awari? Bo właśnie to, i oznaczenia ( a raczej ich brak w tym przypadku ) są powodami z których takiej czy innej repliki bym nie kupił. Aczkolwiek, zapewne znajdzie się masa ludzi którym to nie będzie przeszkadzać...

Posted

Jednego (no moze nie :P) sie nauczylem na tym forum nie ufac temu sklepikowi a ufac taiwangun. Ja spokojnie poczekam az pojawi o ile sie poajwi w tym sklepie.

Sam AUG mnie inetresowal juz wczesniej jednk stosunek cena do jakosci sklanial mnie w strone mp5 Cymy. Teraz poczekam na opis (zetelny) tego guna a kto wie moze pojawia sie wyzje wspomniane G36 i wersja SL-9 z tej samej stajni....

PS: Cappuccio Tobie przypadkiem nie podrzucaja do testow takich roznych fajnych ??

Posted
A kupił już ktoś tego AEGa jak jest z tym body i kolbą wytrzymale i czy macie jakieś fotki?
Body jest dokładnie takie jak w wersji samplastik fantastik, bebechy tylko wstawili mocniejsze.
Posted
Zaletą Wella i Cymy jest kompatybilność z częściami TM' date='CA itp. Czy tu jest tak samo?[/quote']

w wersji "plastikowej" jest, a więc tu zapewne też. Jedyna różnica to hop-up, jest stały :/

Posted

Prośba:

Pilnujcie się tematu (to temat o Steyr'rze, nie o innych replikach) i piszcie tylko konkrety. Po co nabić 15 stron piany zanim ktoś to kupi??

Przepraszam za OT

Posted

Różnice w stosunku do poprzedniego STEYR'a (wersja policyjna bo ta jest już militarna - chodzi o atrapę lunety) to:

- metalowy GB v.3,

- metalowy zatrzask rączki,

- body.

Zasięg wzrósł do ok 40m ale celność pozostała ta sama. Miłe wrażenie daje odgłos strzału :P .

Posted

Kolor (czarny) jest ten sam. A jeśli chodzi o zawartość "optyki" to są to dwa szkiełka zamocowane metalowymi obręczami. A co do body to różni się właśnie przez rodzaj "optyki". Chodzi poprostu o to, że we wcześniejszej wersji (policyjnej) lunetę można było zdemontować, natomiast w tej (militarnej) takiej możliwości nie ma bo tak jak w oryginale jest stała.

Posted
moglbys moze napisac odrobine wiecej?

czy w body jest cos' date=' co wyglada jakby mialo sie odlamac od razu?

[/quote']

( piszę na podstawie wersji z plastikowym GB v3, która od tej różni się tylko GB i montarzem pod lunetę zamiast jej atrapy )

Nie. Body jest solidne, pomimo że jest całe z plastiku ( trochę gorszego niż np u TMa, ale imho dużo lepszego niż ten, który stosuje się w replikach sprężynowych [ TM, CA czy CG ] ). Jedyny element wrażliwy to rączka, ale to problem wszystkich AUGów

jak dziala dwustopniowy spust?

u mnie bez problemu' date=' jedyny minus to że replika dłużej "się rozpędza" przy strzelaniu serią

czy magazynek jest solidny?

Tak. I do tego działa u mnie bezproblemowo.

ps: dziwi mnie fakt, że w chinach, replika ta jest tańsza, i to dużo od wella r5/6/7/8 a u nas droższa... powinna kosztować ( nawet wliczając w to marże ) około 350 zł

Posted

Miałem AUG-a TM i mi sie "rozpadł"... potrzebuje tylko plastikowego korpusu, reszte mam z TM, czy jak kupie tego AUG-a z plastikowym GB to nie będe miec problemu aby przełożyć flaki???

Może ktoś ma popsutego AUG-a i odsprzedał by mi korpus??

Życze miłego dnia :)

P.S. jak ktoś może mi przesłać zdięcia jak wygląda rozłożony AUG wesja z plasyikowym GB lub metal... Z góry bardzo dziękuje... mój mail jimbo@mantis-gt.com

Posted

pisali ze w aug'a z plastikowym gb da sie wsadzic flaki z tm bo jest tam kopia gb v.3 wiec bardziej oplacalne byloby ci kupic aug'a z plastikowym gb :) ale jesli chcialbys kupic auga z metal gb a potrzebujesz tylko body mogbym odkupic od ciebie gb :) przyda mi sie metal gb do xm'a :)

Pozdro

Posted

Poczytałem sobie troszeczke te recenzje i faktycznie nie jest taki zły.. oczywiście sporo gorszy od "markowych" AUGów.

Zainteresowało mnie co innego.

Jak wynika z opinii użytkowników sklep airsoftgons.pl to syf, w ich opisie są nawet zdjęcia różnych modeli.

Natomiast w tej recenzji którą zapodał Robnok:

http://myhobbyhq.com/airsoftblog/?p=130

Facio wkleił fotkę wszystkich wariantów AUGa i napisał "I opted for the 350mm barrel". Intrygujące.

Poszperam trochę gdzie można to kupić (na WGC ani na Red Wolf chyba nie zniżą się do posiadania tego w ofercie) Bo jeśli jest dostępna wersja jako broń wsparcia plutony piechoty, to zaczyna to być interesujące.

Posted

Dalej - chym.... ja zrozumiałem cały ten tekst, że człowiek kupił sobie tego AUGa, żeby się nim pobawic i po modyfikować, a jako cel swojej pracy wybrał wersje właśnie krótką ale przedstawił fotke żeby wiadomo było z czego wybierał.

Jak na razie to jest jedna wersja AUGa cywilna (SR z szyna pod optykę) i wersja militarna ze stała lunetką.

Co długości luf zdaje się że sa tylko dwie "zwykła" i "para". Przy czym nasz kolega ze wspomnianej recenzji kupił ze "zwykłą" i piłką do metalu "ztuningował" ją do 350 mm :)

Wersji nazwijmy to "LSW-ASG" samej w ogóle raczej nie ma do kupienia ale jest zestaw do konwersji tylko za jaką kasę to już inna sprawa :)

Ciekawe przy tej konstrukcji jaką ma AUG jest natomiast możliwość zmajstrowania sobie dwóch luf z hopup-ami i wymiany w zależności na jaki teren idziesz grac :) (bierzesz LSW albo PARA)

Posted

Wiem, sam mam augusta TM.. ale zestawu do konwersji na LSW nie widziałem od lat.

Zamówiłem se natomiast krótką lufę zew.

Przytnę starą stockową i będzie super hiper.

Posted

tak przy okazji... szukając tej konwersji do LSW (jakoś nie mogę jej teraz odszukac...)

znalazłem na WGC w przedsprzedarzy:

konwersję do AUG-a A3 :) trochę się różni ale skoro pasuje do TM to i do BE wejdzie. Cena jednak jest jak dla mnie..........

Posted

taaa a w wersji snajperskiej z długą lufa tak:

sniper AUG 3

i w rękach ausie z podwieszonym granatnikiem :):

TAK

Za to tej konwersji do LSW jakos nie mogę znaleśc. Diabeł ogonem nakrył :)

jedynie fote czyjejś własnej roboty znalazłem:

TUTAJ

Ślad tego o czym mówiłem to producent tej konwersji nazywa się Boomarms a sam zestaw "AUG HBAR Kit".

Posted

AirSoftGuns.pl dała już właściwe zdjęcia :wink: .I to jest napewno wersja z "lunetką" czyli niestety z atrapą ,bo ma dwa kawałki plastikowych szkiełek :(