Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam i powiem tak - pełne nabicie maga starcza na jeden magazynek przy dwuch założeniach - że nie uda nam się naładować kulek do końca (TM mówi że włazi 25 pestek ale mi czy Lamkowi jak i innym ludzim na Arnim nie udało się włożyć więcej niż 22-23 kulki) i że strzelamy "singlem" - żadnych dubletów - tripletów. Wtedy starcza na styk z tendencją do niewystrzelenia ostatniej kulki czyli mozna powiedzieć że bezpiecznie da się zawsze te 20 kulek posłać w przestrzeń. Przy próbach szybkiego strzelania dubletami, tripletami z przerwami po5-8 sekund starczało nam gazu na ok 13-15 kulek.

Mimo to warto bo klama jes piękna, solidniej i dokładniej wykonana niz KSC, brak jej wad i jest mocniejsza.

Posted

da rade, ja wystrzeliłem 24 kulki bez widocznej utraty mocy i po dobiciu gazem jeszcze 2 ale tu juz zamek chodził słabo(same kulki leciały mocno i daleko). Jak Chopin znajdzie wreszcie czas zeby dokleic do mojej recki znajdującej się tu na forum części o strzelaniu to wszystko doczytacie.

generalnie to jest główna i jedyna wada tego pistoletu, ze jest gazożerny, szczerze powiem jednak że porównując go z KSC(co opisałem w recce) to ksc na jednym nabiciu daje 2 magi, czyli 30 kulek, colt daje na 1 nabiciu ~20 kulek, jest mocniejszy, celniejszy i fajniej kopie :D, czyli mając 1 magazynek w KSC wywalisz 15 kulek(jasne, mozesz se dobic kulkami potem na jeszcze 15 strzałów) i tyle, a w TM masz troche wiecej, mocniejszych walnieć :)

powiem tak, u nas są 3 sztuki, na świecie nikt nie skarżyl sie na żadne wady konstrukcyjne, że coś mu sie zepsuło itp, jak za mało kulek na jednym nabiciu to jest prosta recepta - kupic drugi mag, są to jedne z tańszych magazynkó do gaziaków z BB więc nie widze problemu, cena tego colta też jest niższa niż KSC więc ja bym wbijał w temat colta od TM bez gadania(z resztą wbiłem :D)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Opisy Colta TM na zagranicznych stronach :

http://www.arniesairsoft.co.uk/reviewpost/...php/product/510

http://128.177.0.116/tm1911a1.htm

http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/inde...showtopic=67857

Ze swojej strony dodam tylko, że jestem pod wrażeniem wykonania repliki. Przyjemnie kopie, jest dość głośna, w miarę celna na zasięgu pistoletu a wygląd zewnętrzny wskazuje na wysoką dbałość. Jest to kolejna po JGSDF Type 89 , która wykazuje zmiany polityki w produkcji replik w stronę maksymalizacji zadowolenia klienta.

• 3 weeks later...
Posted

Te pistolety mozna kupić tylko w asgshopie, specshopie i machinegunie? Czy jeszcz gdzieś? Bo oni teraz ich nie mają na stanie - dostawy będą dopiero pod koniec miesiąca, a zależy mi na jak najszybszym zamówieniu.

• 4 weeks later...
Posted

Kupiłem :)

Po przestrzelaniu w domu i pierwszej strzelance w plenerz, mogę stwierdzić kilka rzeczy - wykonanie na najwyższym poziomie, nieźle kopie, ładnie wygląda i sprawia wizualne wrażenie zrobionego z metalu.

Niestety pojemność gazu w tym pistolecie to tragedia - udało mi się tylko RAZ wystrzelić magazynek za jednym napełnieniem gazem. Po prostu ładuję połowę przewidzianych kulek i jest ok.

Ogólnie - polecam! To najładniejsza klamka jaką miałem w rękach (a było już tego trochę)

• 1 month later...
Posted

No i koniec zadowolenia z Colta - w Bornym przestał strzelać.

Po załadowaniu maga i przeładowaniu trzeba 2-3 razy nacisnąć spust, żeby oddać strzał. Potem jest tak samo - 2 razy naciskamy i strzela. Rozebrałem go, ale nei wiem, co jest przyczyną.

Wysłałem maila z prośbą o reklamację do specshopu - zoabczymy, co odpiszą.

Posted

Jak dla mnie najlepszy gaziak z jakim miałem doczynienia. Mam go od stycznia i nigdy nie miałem z nim problemów. Może masz pecha? Zobaczymy co z servisu odpisza ...

Posted

Ze specshopu odpisali, że oczywiście gwaancja jest już nieważna, bo giwetra była rozkręcana. Co z tego, że replika nie działała z powodu wady fabrycznej, a nie dlatego, że ja coś popsułem - przecież przestała strzleać zanim ją rozkręcałem, a potem złozyłem wszystko dobrze.

Zdecydowałem, że leję na ten tak zwany "serwis" i ich g**** wartą gwarancję i sam wziąłem się za naprawę. Po kilkunastu rozłożeniach i złożeniach doszedłem do tego co mu dolegało i ja kto naprawić.

Otóż w Colcie TM z tyłu rączki pod dociskowym bezpiecznikiem znajduje się tak jakby potrójna blaszka sprężynująca. Lewa jej część odpowiada za odpychanie ww. bezpiecznika, środkowa za trzymanie odciągniętego kurka, a prawa za podnoszenie takiego "dzyndzla", który dociska do zamka. No i właśnie ta blaszka po prawej była za słabo dogięta. Po kilku próbach dogiąłem ją w odpowiedni sposób i teraz śmiga.

Kiedy nie była dogięta, po przeładowaniu (oraz ruchu zamka w tył podczas strzału) pistolet oddawał strzał dopiero po drugim, ew. trzecim naciśnięciu spusto, bo ta sprężynka nie podnosiła tego "dzyndzla".

I jeszcze jedno - w tych temperaturach, które teraz mamy bez problemu na jednym nabiciu maga można wywalić 1,5 - 2 magi.