Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Rozłożyłem swojego Spasa 12 firmy Dong-san i mam problem z umiejscowieniem tych części (dwóch sprężynek i dwóch srebrnych gówienek), zostały mi po rozłożeniu i nie wiem do czego są, ani gdzie je dopasować...Instrukcje gdzieś zgubiłem, najgorsze jest to, że chyba ją wyrzuciłem. Ale problem mam "tylko" z tymi 4 częściami.

Znawców tego modelu, a także wszystkich którzy coś na ten temat wiedzą, prosiłbym o pomoc.

http://img462.imageshack.us/img462/3413/pi...pict00032gh.jpg[/url]

Posted

Tzn. nie złożyłem go do końca, nie dokręcałem obudowy,żeby później szybciej włożyć tamte części , ale na sucho strzela. Z kulką nie próbowałem. Według mnie nie mają one znaczenia w samym mechanizmie strzelania, ale mogę się mylić, bo tak naprawdę nie mam pojęcia do czego one są:) Spróbuje wpakować kulke do komory i strzelić.

Posted

Na początku dodam że nigdy nie widziałem wnętrza takiej repliki ale...

Od strony mechanicznej widać że te sprężynki pasują jak ulał na te bolce.

Poszukaj jakichś otworków w pobliżu komory magazynka bo obstawiam że mogą one trzymać magazynek.

Posted

Hmm. Podobnie wyglądający element jest w M3000. Tam blokuje on kulki i zabezpiecza je przed wpadaniem do komory w której porusza się cylinder i tłok. Jest umieszczony z lewej strony komory Hop-Up. Niby na sucho też nic się nie działo ale po załadowaniu kulek broń poprostu się zacinała. Kulki wpadały w przestrzeń po której poruszał się cylinder przez co nie dochodził do końca i nie dało się strzelać.

Załaduj kulki i spróbuj przeładować lufą skierowaną do góry. Jeśli potem będzie się zacinał i przy naciągniętym czułenku będziesz słyszał grzechotanie przy potrząsaniu to znaczy że tutaj też tak jest.

Posted

Już Ci pisałem na priva, ale mogę powtórzyć-jak pisał ktoś wyżej to trzymają one kulki w komorze. Są umiejscowione po boku HU na małe śrubki.

ps. Po co go aż tak szczegółowo rozkładałeś??

Posted

Dzięki za pomoc!!! Teraz już wiem co i jak. Rozkładałem go pierwszy raz i chciałem całkowicie tak po prostu z ciekawości. Numerowałem sobie wszystko i opisywałem, ale jak otworzyłem body to mi wszystko wypadało nagle, a te cześci to nie wiem jakim cudem w ogóle znalazłem, bo nie wiedziałem że są pod tymi dziwnymi śrubkami (imbusikami). Ale już wszystko w porządku.

• 3 weeks later...