Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Zgłębiłem temat i chyba rzeczywiście bardziej opłaca mi się kupić oryginała w woodlandzie i potem sobie powolutku zbierać na IBA CB PB, zamiast zaopatrywać się w kopię...

Edited by youngee
Posted

a ja pytanko troszkę z innej beczki mam: czy to prawda, że IBA i IOTV mają tę samą rozmiarówkę?

czy ktoś ma linka do takiej rozmiarówki lub rozmiarówki IOTV?

właśnie dostałem IOTV i mały nie jestem, a XXL wcale nie jest za duża... czyżbym był aż taki duży?

Posted

Dostałem właśnie na prezent Interceptora o którym mówiłem wcześniej. Jutro postaram się wrzucić fotki niestety nie posiadam kontraktowego sprzętu w CB, mam tylko TAN i woodland i Olve M65 z 61' i na tle tych kamuflaży +biała kartka będę robił fotki.

http://myworld.ebay.com/2airsoft/

ten użytkownik ma je za 80$.

http://157.158.57.7/~kosmo/fotki/IBA/

W kamizelce nic nie ma jeszcze, żadnych płyt czy wkładów z karimaty, będę zamawiał sobie kopie jakieś wkładów bo mam wujka w zakładzie w którym robią rzeczy z takiej pianki jak karimaty o różnej gęstości, ale dopiero jak sobie je narysuję i policzę wymiary. Narazie obiecane fotki.

Proszę o połączenie postów.

• 1 month later...
Posted

Wam pytanie odnośnie tych pasków, zapinanych na „guziki”, zaznaczonych na obrazku na pomarańczowo. Jakie jest ich przeznaczenie? Osobiście znalazłem dwa – połączenie kamizelki FLC z OTV oraz zrobienie tego samego z Assault Packiem.

interceptoram3.th.jpg

Oraz czy praktykuje się noszenie Main Pack w UCP na kamizelce OTV/FLC? Jeśli tak, to czy stelaż, pas biodrowy nie wpływają na dyskomfort tej konfiguracji?

Posted

te "paski" są przeznaczone TYLKO I WYŁĄCZNIE do podpinania do nich kamizelki oporządzeniowej...

Jednak chłopaki uzywają ich jako np, podtrzymania camela , aby szelki z przodu się nei znajdowały. Na pewno nei wpina się w nie plecaka gdyż jest to niewygodne i w razie jakiejkolwiek awarii musialbyś go szybko ściągnąć to nie sądzę, że będziesz szukał małych pasków by najpierw całe to gówno odczepić.

2. Jak sobie dobrze wyregulujesz to będzie dobrze. w koncu po to sa chyba te plecaki zaprojekotwane.

• 1 month later...
Posted (edited)

Mam pytanie, jak to było z IBA w DCU? Kto je dostawał? Były przyznawane na tej samej zasadzie co te w WD czy tylko dla wyższych rangą, konkretnych oddziałów? Podobnie z FLC w DCU.

Edited by noah
Posted

G&P: Sam materiał WD jest ok, ale palsy się świecą.

Guarder w WD to lepszy wybór od G&P... ale po co kupować kopię, gdy kondon oryginalny jest w podobnej cenie?

W każdym razie Guarder jest przyjemny. Dam zdjęcie waflów z teamu, zgadnij która IBA jest PB, a która Guarder:

1212ug3.th.jpgthpix.gif

Posted

Ciekawe czy kolega pytający zgadł ;)

Oczywiście Procent ma rację. Na forum MEU było kiedyś porównanie PB do jakiejś kopii... Nie mogę znaleźć. Masz to może gdzieś Procent?

Posted

kolor.. trochę z dup*,

Słyszałem inne zdanie na temat koloru.

Jeszcze jedno ma ktoś może rozmiarówkę IBA? Bo tak apropo oryginału to wszędzie(szczególnie na allegro) pełno large, x-large a ja raczej dużym człowiekiem nie jestem.

Posted (edited)

Mam kontraktową, mój znajomy miał kopię i kolor przynajmniej mnie nie zachwycał.

Small 33-37

Medium 37-41

Large 41-45

Zależy też czy zamierzasz kupować SAPI czy nie.

Edited by nagrab
Posted
G&P: Sam materiał WD jest ok, ale palsy się świecą.

Guarder w WD to lepszy wybór od G&P...

kolor przynajmniej mnie nie zachwycał.

Czy mam rozumieć że kolor G&P jest aż tak zły, skoro ten lepszy wybór czyli guarder ma i tak do dupy kolorystykę?

ale po co kupować kopię

Może dlatego żeby mieć jakiś sensowny rozmiar bo IBA small w woodlandzie to rzecz z tego co dotąd zauważyłem rzecz legendarna.

Posted

Zależy jaki coyote, bo wiele firm robi go zbyt jasnego a raczej robi coś jaśniejszego nazywają to coyote.

Co do koloru Guardera, to rzezywiście na żywo widać od razu różnice, kolory nie są tak soczyste, jaśniejsze są dużo poza tym.

A co do porównania to nie mogę znaleźć fotki z porównania IBA Guardera i PB w CB, ale znalazłem porównanie IBA w WD, swego czasu bodajże ktoś z Poznania wrzucał:

porownanie3lfso4.th.jpg

Od lewej: Guarder, SWAT, PB.

Procent