Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

dziś mogę powiedzieć ile zwoi ma sprężyna

dokładnie 52 zwoje

Zamówiłem sobie sprężynę z drutu 2 mm i koszt wykonania jednej sztuki to około 32 zł

[ Dodano: Sob 14 Paź, 2006 ]

Poprawka

Wykonanie sprężyny 40 zł ( sprężyna ocynkowana , kolor złoty ) + przesyłka

Taki golden spring :wink:

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No chyba tak :F Ale z tego co mi sie wydaje to juz dosyc dawno bylo slychu o tym upgrade, a raczej "samorobka" to nie dla mnie, a z kolei 330fps-ow to moze dobre na teren zurbanizowany, ale las i wieksze odleglosci... :?

Posted

Niestety po zapowiedziach pojawienia się upgrade przy okazji wypuszczenia M6/APS2 po czasie jaki minął okazuje się że raczej na pewno nie pokaże się żaden "firmowy" upgrade do tych replik. Przykro mi ;)

Posted

No i w tym momencie mnie szlag trafia

Zamówiłem sprężynę na stronie http://www.springs.com.pl o średnicy zewnętrznej 12 mm a mi przysłali 13 mm i nie pasuje mi do tłoka

Napisałem do nich reklamacje i czekam na odpowiedź

I przez nich tuning znowy się odwlecze na okolo tydzień lub dwa :evil: :evil:

Edit:

No teraz mi zwrócą pieniądze ale to nie zmienia faktu że nie mam sprężyny!

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

I jak tam michu_śrem ?? Działa bo ja niedługo także zamierzam iść do tokarza i ślusarza i załatwic sobie tuning ( szczególy w moim opisie w profilu ), ale zanim to zrobie to mam jeszcze parę uzupełniajacych pytań do wszystkich którzy cos na ten temat wiedza :)

1. O ile procent jest ta twoja spreżyna mocniejsza od stockowej ? ( Plus minus ) Czy mozesz mi podac jaka mocniejsza spręzyne moge jeszcze wsadzic ? ( ostatnio znalazłem takie cos : http://www.nemesis-airsoft.fi/kauppa/?cmd=tuote&id=1966 . Czy pasowało by to czy trzeba koniecznie wyrobic tgaka spręzyne tak jak ty )

2. Michu srem masz moze jeszcze te szablony do wykonania tloka i prowadnicy ?

3. Czy trzeba do tuningu zrobic nowy tlok i prowadnice czy one wytrzymaja ?

4. Aha i czy jak robie ten zespól spustowy to musze zrobic nowe tylke te bolce itd czy ta obudowe też ?

5. Z czego zrobic nowy cylinder ( moj terazniejszy jest przebity, wlozyłem kiedys za długa srubke i narazie jest owiniety tasma teflonową ) ze stali nierdzewnej, polerowany pokrywany teflonem albo czymś ?

6. Myślicie ze jak dam tokarzowi ok 350 zł ( z metalem ) za wykonanie cylindra włozeniesprezyny, złozenie go, wykonanie lufy zewnetrznej, przyciecie lufy wewnetrznej to mu wystarczy ??

Sorry ze tak dużo pytań ale poprostu im wiecej o tym mysle tym większe mam wątpliwosci wiec potrzebuje konkretnych informacji :)

Ps. Własnie chciałem rozkrecic m6 i patrze a ta srubka na maly imbus sie totalnie zjechała ( cholerne aluminium ) i siedzi mocno w srodku i nie moge jej wykrecić :/

• 2 months later...
Posted

To "zasięg skuteczny" jeszcze cię nie zabił? :D

NoName - Wiesz, oni wszyscy gadają o jakiejś taśmie teflonowej, nawet świstak zawija teraz w taśmę teflonową, skończył ze sreberkami...

• 1 month later...
Posted

Czy próbował kiedyś ktoś wyciszyć M6? Tak myślałem żeby zrobić tłumik nakładany na lufę żeby w środku miał otlinę do rur o średnicy wew. 7mm. i o grubości 20-30mm. Wyciszyłoby to dźwięk wystrzału? link do otuliny: http://allegro.pl/item184258888_icmarket_o...urociagow_.html

Może znacie jeszcze inne metody wiciszania, byłbym bardzo wdzięczny gdybyście opisali.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...
Posted

Mam pytanie. Czy bardzo różnią się osiągami M6 short od wersji długiej?

Bo na tą krótką jest promocja i kolega ma na nią ochotę ale boi się że przy krótkiej lufie osiągi drastycznie spadną.

Posted

Pomijam archeologię ale po co sie upierać na coś co nie pasuje z załozenia zamiast kupić coś co "z marszu" bedzie pasowało?

Z drugiej strony chyba do tego typu bipodów były jakieś wynalazki typu przejściówka/łączącznik na RIS

Posted

No to tak ogólnie do szturmowania.

Kolega potrzebuje springa, bo go nie stać na elektryka (ja i inni w grupie mają kałachy cymy).

Chciałby coś żeby miał szanse z nami.

Ponoć Famas jest dobry ale to m6 ma więcej FPS. - mówi kolega

Poprosił mnie o osiągi tejże broni więc pytałem.

A teraz mam nowe pytanie i nie chce zakładać nowych topiców.

Co będzie lepsze dla szturmana do 150zł? (błagam o odpowiedz, nie odsyłajcie mnie do innych tematów) Famas vs. M6 vs. jakaś pompka ( jaką polecacie?)