Avat Posted June 15, 2006 Report Posted June 15, 2006 Witam! Mam Colta z Airsoftguns.pl i rozebrałem go (już drugi raz). Znowu odpadł ciężarek w uchwycie ale się przyklei. Od dłuższego czasu nie strzelam z tej broni (moja pierwsza bardziej poważna i lepsza niż te kałachy z bazarów za 15zł) bo ma lipny zasięg i chce coś w niej stuningować. Plastik dosyć solidny więc nie powinien się rozlecieć. - link do obrazka gearboxa. Gearbox wygląda lipnie (przezroczysty plastik) i chcę go wymienić na coś lepszego. Czy się to w ogóle opłaca? Jeśli tak, to czy kupić metalowego czy plastikowego gearboxa? Aha i jeszcze gdzie kupić przedłużenie lufy do tego modelu bo przydałaby się 3 razy dłuższa[/url] Quote
fiedotow Posted June 16, 2006 Report Posted June 16, 2006 O XM juz było... idź w spisie treści na str 2 i poczytaj. Quote
Braddock Posted July 20, 2006 Report Posted July 20, 2006 Proponuję ci dać sobie spokój z tuningiem tej repliki gdyż przedłużenie lufy na standardowym gearboxie spowoduje skrócenie zasięgu a nie wydłużenie go (pojemność cylindra jest zbyt mała). Jeśli chodzi o gearbox to jedyne, co w miarę opłaca się zrobić to wymienić uszczelkę tłoka na szerszą (by zwiększyć szczelność) realnie da ci to jakieś 3-4 metry większego zasięgu i to tyle, bo i tak spokojnie można uciec przed kulkami. Zmiana w nim czegokolwiek, jeśli nie dysponuje się darmowymi częściami jest stratą kasy! Używałem tej repliki przez jakiś czas dopóki nie połamała się na pół po lekkim upadku :F Podsumowując: Szkoda kasy i twojego czasu :!: Quote
scizophrenikz Posted July 20, 2006 Report Posted July 20, 2006 hmm jak jestes uwazny to nie rozwalisz... wymien ten tlok i ewentualnie wstaw mocniejsza sprezyne, a co za tym idzie wypadaloby wymienic zebatki na metalowe bo plastikowe beda sie 'scierac' przy mocnej sprezynie... zwiekszysz szczelnosc ukladu i predkosc kulki. to chyba wszustko co mozna (oplaca sie) w tej replice robic pzdr Quote
Braddock Posted July 21, 2006 Report Posted July 21, 2006 hmm jak jestes uwazny to nie rozwalisz...wymien ten tlok i ewentualnie wstaw mocniejsza sprezyne, a co za tym idzie wypadaloby wymienic zebatki na metalowe bo plastikowe beda sie 'scierac' przy mocnej sprezynie... zwiekszysz szczelnosc ukladu i predkosc kulki. to chyba wszustko co mozna (oplaca sie) w tej replice robic pzdr Być uważnym oznacza chyba dla ciebie stanie w miejscu bo tylko wtedy można być wystarczająco uważnym :D Czytając twoją radę zastanawiam się czy widziałeś chociaż ten karabinek rozebrany bo wydaje mi się że to czysto teoretyczna propozycja. :lol: Po wymianie tłoka (swoją drogą ciekawe na jaki?), sprężyny na mocniejszą i zębatek na metalowe rozwali mu lichą plastikową obudowę gearboxa i następna kasa wtopiona, ta replika od samego rozkręcania się psuje wiem to bo naprawiałem już trzy takie badziewia radzę kupić coś lepszego niż niepotrzebnie ładować kasę w tandetę. Quote
scizophrenikz Posted July 24, 2006 Report Posted July 24, 2006 gearbox mozna odpowiednio wzmocnic ;) dodam ze tu na forum byly osoby posiadajace ten karabinek, wzmacniajace go z pozytywnymi rezultatami... osiagi poprawione zostaly przez co po niektorych o jakies 30-40%. pozdro [ Dodano: Mon 24 Jul, 2006 ] witam ponownie! poszukuje osob z warszawy, ktore albo maja ten karabinek, albo mialy go przynajmnij w rekach i probowaly cos w nim grzeba, konkretnie chodzi mi o kogos kto zna sie na lekkich przerobkach... z gory dzieki, pozdrawiam Quote
Recommended Posts