Dawid18 Posted June 14, 2006 Report Posted June 14, 2006 Witam wszystkich uzytkowników forum tak jak w temacie kupiłem na allegro "replike" Vz61 Scorpiona :wink: Mój problem polega na tym że chciałbym mu nieco dodać autentyczności mam tu na myśli tylko wyglad zewnętrzny. I tu moje pytanie ja uzyskać efekt podobny jak na tym zdięciu Postarzanie zaznaczam ze szukałem na forum ale nie znalazłem nic sensownego :? więc prosze o pomoc. Z góry dzięki 8) Quote
Arthur Currie Posted June 14, 2006 Report Posted June 14, 2006 Machnij cynkiem w sprayu a potem czarnym matowym humbrolem (nr 33). Ładnie powinien wyglądać wtęczas. Quote
Dawid18 Posted June 14, 2006 Author Report Posted June 14, 2006 "Cynk w sparyu" 8O kurcze nie kumam w sumie pierwsze słysze może chodzi o ten niby "chromik" w sprayu który po natrysnieciu bardziej przypomina metal że tak powiem :? A czy np. Ten Matowy Humbrol można zastapić czarnym matowym spreyem :?: Aha i jeszcze jedno może banalne pytanie ale jak wykonywać te "rysy". Może sięmyle ale może można tak: 1. Pomalowanie na metaliczny. 2.Odczekanie aż metaliczna warstwa dokładnie wyschnie. 3 Psiknięcie matową czernią i tutaj pytanie rysy robic po wyschnięciu czy jeszcze kiedy lakier będzie w stanie "przeschnietym" ale nie suchym do końca :?: :?: Troche się rozpisałem ale taki post może się przydać innym ponieważ choc o malowaniu było durzo to tak naprawde nie było nic 8) :? Quote
Arthur Currie Posted June 15, 2006 Report Posted June 15, 2006 No cynk w sprayu to taki chromik. Można użyć czarnego matowego sprayu. Aby zrobić przetarcia należy machnąć sobie replike cynkiem potem jak wyschnie czarną i jak farba czarna wyschnie należy nieco przetrzec gdzie się chce drobnoziarnistym papierem ściernym (byle nie za dużo tych przetarc było, na kantach i w pobliży ruchomych elementów będzie dobrze, tylko ostrożnie) Quote
TOLDI Posted June 15, 2006 Report Posted June 15, 2006 A wiecie gdzie oprócz spec shopu można kupić magi do Scorpiona Vz.61 z TM?? Quote
Dawid18 Posted June 15, 2006 Author Report Posted June 15, 2006 No już wiem dzięki za pomoc :) Teraz już tylko do zabawy z malowaniem :D Jak zkończe dam znac no i fotki oczywiście 8) Quote
Recommended Posts