Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Właśnie nabyłem ową replikę i moje pytanko, jak wyregulować hopka,wiem że było w temacie omawiane lecz dość płytko,najlepiej jakby użytkownik glocka z instrukcją wlepił skan z w/w instrukcji co i jak z hopkiem.

Dziękuje z góry za odpowiedź.

• Replies 254
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
  • 2 months later...
Posted (edited)

Cóż, jako że mój Glock leżał w częściach od grubo ponad roku a jako uszkodzony ani samych magów sprzedać nie mogłem, stwierdziłem że szkoda aby 3 magi leżały bez sensu i się kurzyły i ... kupiłem drugiego Glocka :icon_biggrin:

Dzisiaj odebrałem, pierwsze wrażenia w stosunku do starego (stary będzie miał już pewnie ze 3 latka):

- brak oznaczenia S&W na lufie zewnętrznej (na tym klocku lufy zewnętrznej który osłania okno wyrzutowe, cholera wie jak się to nazywa, stary miał 0,40 S&W wybite na górnej ścianie tego elementu, nowy nie ma)

- lufa zewnętrzna w nowym nie ma imitacji gwintu, stary miał

- na starym zamku dźwięk przeładowania jest trochę ładniejszy, taki jakby bardziej metaliczny, jednak w strzelaniu brzmią tak samo.

Pozostałe elementy bez różnic. Teraz tylko muszę znaleźć frezera bo stwierdziłem że dorobię parę stalowych części (w tym kurki) i będę miał 2 działające Glocki, na 2 ręce :icon_biggrin: :icon_wink: W końcu nie od dzisiaj wiadomo że parka lepiej się chowa :icon_smile: Do tego pewnie dojdzie pełne czyszczenie obu zamków i luf zewnętrznych z farby/oksydy/lakieru i nowe porządne malowanie, na ładną oliwkę, piaskowy albo klasyczną czerń :icon_smile:

Edited by MAJOR762
Posted

Zależy co rozumiesz przez kurek. Ja kurkiem nazywam element który zbija zawór magazynka - nazywany przez większość ludzi "młoteczkiem". Element tez zdycha we wszystkich G23 KJW z tego co widziałem i czytałem, przypadłość tego modelu.

PS: Dex (albo ktokolwiek inny), masz jakiś sposób na usunięcie farby/oksydy z zamka i lufy zewnętrznej domowymi sposobami?? Papier ścierny odpada bo nie wszędzie dojdzie, chodzi mi raczej o jakiś sposób "zmycia", do gołego metalu. Za wszelkie sprawdzone rady będę wdzięczny.

Posted (edited)

Myślałem o tym żeby wymoczyć zamek przez jakiś czas w nitro albo czymś takim, dość mocnym, boję się tylko żeby nie zrobiło czegoś "głupiego" ze ZnALem. W każdym razie - będę próbował.

Edited by MAJOR762
Posted

Myślałem o tym żeby wymoczyć zamek przez jakiś czas w nitro albo czymś takim, dość mocnym, boję się tylko żeby nie zrobiło czegoś "głupiego" ze ZnALem. W każdym razie - będę próbował.

Kup najtańszy zmywacz do paznokci w rossmannie, wlej do takiego naczynia, co by zamek się zmieścił, cały zamek zamocz i zostaw na godzinę. :P Testowane na glocku KJW - farba schodzi po tym od patrzenia. ^^

Albo aceton/denatural na wacik kosmetyczny czy ściereczkę i ścierać. Wg mnie szybciej.

• 3 months later...
Posted

Zdarzyło się tak komuś, że glock strzela na full auto? Jest to prawdopodobnie wina mechanizmu kurkowego, czy jakoś tak (mechanizm z tyłu repliki). Co prawda fajnie wygląda 10 strzałowa seria, ale chciałbym go naprawić... Dodam, że to wersja z metalowym zamkiem (co prawdopodobnie nie ma znaczenia).

Za wszelkie informacje i rady będę wdzięczny.

Posted

Sprawdź listwę spustową a konkretnie ten jej fragment który odpowiada za ogień pojedynczy, czy nie jest starty itp. Potem sprawdź powierzchnię z którą tenże występ współpracuje w zamku. Jak nie będzie oznak uszkodzeń to można szukać dalej.

Posted

Listwa spustowa to ta połączona z sprężynką powrotną i ze spustem wchodząca do mechanizmu kurkowego? Jeśli tak to ten wystający (w górę) element jest troszkę zdarty, ale po wymianie mechanizmu kurkowego z innego glocka strzela normalnie, więc nie wiem czy to jej wina.

Jeśli to nie to o czym napisałem, to byłbym wdzięczny gdybyś to dokładniej opisał lub wrzucił jakąś fotkę.

• 7 months later...
Posted (edited)

Mam pytanie odnośnie tuningu glocka od KJW, model KP-03, chciałbym możliwie maksymalnie zwiększyć w nim zasięg skuteczny i celność, planowałem zamontować w nim lufę zewnętrzną razem z tłumikiem oraz dłuższą lufę precyzyjną, np dedykowaną do MP7. Czy taki zabieg ma sens? Czy replika faktycznie będzie miała lepsze osiągi? Czy ta lufa od MP7 nie będzie za długa i nie będzie to powodowało żadnych problemów? Wiem, że jeśli w AEGu zamontuje się lufę o znacznie większej pojemności od zamontowanego cylindra to fpsy mogą znacznie spaść, czy w tym przypadku będzie podobnie? Co jeszcze warto wymienić aby maksymalnie zwiększyć fpsy? Z góry dzięki za każdą odpowiedź :icon_wink:

Edited by you-dash