Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 254
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 months later...
Posted

I jak ten pistolet się trzyma po dłuuugiim czasie ?

Ponieważ chciałem kupić bo jest dosyć tani ,170 zł to chyba najtańsza replika z blow backiem

Gdzie go można dostać za 170zł?

• 1 month later...
Posted

Obecnie u Krakmanów są obie wersje. Zarówno z plastikowym jak i metalowym zamkiem. Różnica w cenie to ok 100 zł i tu pytanie czy warto dopłacać tylko za ładniejszy dźwięk? Mnie nie zależy na lansie, tylko na tym by replika działała jak należy jako typowy i bardzo rzadko używany boczniak. Z racji tego wolałbym kupić ten tańszy i w różnicy wziąć jeszcze jeden magazynek i prawie , że by jeszcze na butlę gazu wystarczyło.

Posted

Jak było pisane: plastikowy zamek ma tendencje do spadania z prowadnic bo jest zwyczajnie giętki. Trzeba g wtedy pacnąć coby wskoczył z powrotem. A boczna MUSI być niezawodna.

Czytałem też, że zależy to od użytego gazu. Są mocniejsze i słabsze gazy i ten problem na słabszym nie występuje. W zimie to i tak nie strzelam więc takie rozwiązanie też dałoby radę. Wersję z metalowym zamkiem ma kolega i bardzo fajny pistolet, ale mnie wystarczyłby ten plastik, jednak faktycznie niezawodność to też ważna cecha.

Posted

Jaka perswazja :biggrin:

Co do tematu, to dla mnie nie ma opcji, żeby boczniak był plastic fantastic :icon_eek2:

Wybierałbym metal od razu, chociażby z powodu klimatu :) Poza używaniem na strzelankach od czasu do czasu też i w domu użyjesz, nie powstrzymasz się :P

Posted

Cześć!

Szukam odpowiedzi na pewne pytanie:

Czym różni się glock opisany jako Heavy Weight od KP-03? Z opisu na Taiwangunie nic niewynika, prócz 5 gram więcej na korzyść pierwszego...

Pozdrawiam

Posted

Otrzymałem odpowiedź od sklepu ;)

Różnią się muszą/szczerbinką + KP-03 ma wycięcia (dziury) na zamku u góry ;)

A nikt nie odkrył, że KP-03 występuje też w oliwce i dlatego zdecyduję się najpewniej na niego :D

Pozdrawiam

• 2 months later...
Posted

Posiadam tego Glocka jakieś 1,5 roku. Pół roku po zakupie oddawałem go jeszcze na gwarancji do naprawy bo coś nie działał. W tym roku też go oddałem, gdyż nawalił młoteczek. Szukam obecnie innej klamki może mniej awaryjnej i na co2, co by zimą poszaleć. Glocka prawdopodobnie sprzedam, gdyż jest po naprawie i niech tak zostanie :D

• 2 weeks later...
Posted

A następnie: wybijasz tylny pin, odkręcasz śrubkę z tyłu, wyciągasz mechanizm kurkowy. Z przodu wybijasz pin, odkręcasz przednią śrubę i wyciągasz sust z metalowym wewnętrznym szkieletem. Z zamka to prosto- wyciagasz BBunit jak w każdym innym gaziaku.

Posted
Różnią się muszą/szczerbinką + KP-03 ma wycięcia (dziury) na zamku u góry ;)

No ale jak to jest z zamkiem w tym KP-03 ? Sory jeżeli odpowiedź jest gdzieś na forum no ale jakoś się nie mogę doszukać.

Metalowe są między innymi zamek
to jest z tego: http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_g23_heavy_weight_metal_auto_back_gas_pistol_kjw-22.html

Natomiast w opisie KP-03 nie ma słowa o tym co jest metalowe a co nie. Wie ktoś może jak to jest z tymi zamkami?