Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

No właśnie interesuje mnie takie: http://www.specshop.pl/product_info.php?pr...abfe0eef70149d2

ustrojstwo. Czy można go używać przy plastikowym zamku?? Czy przy wymianie na metalowy zamek i zawór o zw. przepustowości części wewnętrzne są narażone na większe zużycie?? Jak sprawują wam się pistolety z różnymi upgradami??

1. podajcie co wymieniliście

2. ile za to zapłaciliście

3. czy warto było

4. ogólne zmiany w zasięgu oraz feelingu broni

Mam nadzieję że temat pomoże takim którzy chcą zmienić coś w swoim pistolecie.

Pozdrawiam pidzejfat

Czemu nikomu nie chce się napisać?? :(

• 1 month later...
Posted

dla mnie najlepsze co możesz zrobić swojemu pistoletowi (poza oczywiście metalem jeżeli go lubisz) to dodać latarkę i ew. lufę prec . z moich zmian to najbardziej chyba zadowolony jestem z 20pln które wydałem na to:

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...3a07283641e8aba

od razu zdecydowanie bardziej polubiłem bardziej swoje G17 KSC 8)

nawet metalowy zamek nie ma tak dobrego stosunku radocha/cena

Posted

Viper, trzeba było kupić dętke rowerową za 16 zł, to takich nakładek na rękojeść pistoletu mógłbyś narobić sobie, swojej drużynie, drużynie przeciwnej i jeszcze trochę dętki by zostało. A skuteczność taka sama, nawet wygląd taki sam. :)

Posted

Wracając do tematu... Czy ktokolwiek widział jak strzela taki gaziak po wymianie tego co w temacie?? lepiej/gorzej/tak samo :lol:

No i jeszcze jedno znaczące pytanie... (z tego względu, że nie mam gaza to nie wiem a chciałbym wiedzieć...) Gdzie to się umieszcza? To jest zaworek na magazynku czy w środku pukawy?

Posted

To jest zawor do magazynka. W pukawie jest zupelnie inny zawor jezeli ma blow-back A czy to ustrojstwo dziala to nie wiem, chociaz tez myslalem o tuningu gaziaka i ciekawi mnie to rozwiazanie.

Posted

No właśnie, bardzo ciekawi mnie to, jak można stuningować gaziaka.

Jestem nieco zielony w tym temacie i proszę was abyście mogli mi poradzić jak nieco polepszyć mój pistolet i odpowiedzieć na moje pytania.

Po pierwsze - czy instalacja tłumika daje jakieś efekty? (poza wyciszeniem strzału). W socomie "stealth assassin" podobno właśnie tłumik daje tyle fps-ów... czy dałoby się tak zupgrade'ować powiedzmy berrettę albo sig sauera?

Po drugie - da się wstawić do pistoletu jakieś bajery w stylu lufa precyzyjna?

Po trzecie - system hard kick to jest (jak wyczytałem) zastosowanie dwóch sprężyn powrotnych. Da się coś takiego zrobić do pistoletu który nie miał tego "w standardzie"?

I jeszcze jedno pytanko, trochę nie do tematu, ale byłbym wdzięczny za odpowiedź - czy są u nas w kraju jakieś sklepy które sprowadzają zza granicy towar na zamówienie? Chodzi mi konkretnie o pistolet cz75 KSC i colta .45 od western arms.

Pozdrowionki

Posted

w SOCOMie w tłumiku jest przedłużona lufa wewnętrzna - normalny tłumik ci nie da tego.

co do tuningu gaziaka to po moich doświadczeniach stwierdzam że najlepiej robić tuning dla wyglądu i lepszego "czucia"

a jedyną naprawdę przydatną rzeczą jest latarka :-)

ja nie zauważyłem różnicy w zaworkach dlatego poza radochą z wydania kolejnej kasy niewiele się zmieniło - no a po dodaniu wspomianego chwytu radość ogarnia przy każdej okazji użycia;-) (doceniam wally humor ale dętka nie jest tak dobrze wyprofilowana i nie daje tyle przyjemności ;-) )