Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
A po cholere gearbox od razu wymieniać? Napewno trochę pożyję..

chocby po to zeby zblizyc cene do CA i porownac czesci. Pozatym pisalem ze mozna wstawic mocniejsza sprezyne na tych czesciach.

Posted

czas odświerzyć topic i podzielić się informacjami o tunningu.

Historyja sprzętu tegoż to zaczęła się w roku pańskim 2006 miesiąca marca. Jakoż pierwszą bronią zasilaną energiją miała być to nabycie tegoż monstrum rozważać mi przyszło z wielką rozwagą i roztropnością. Wybór mój padł z miejsca na karabin z dalekiego kraju wschodniego pochodzący. Gdy przybył na pudle oznaczenia windniały iście szarlatańskie SR4A3 a w środku czekała już upragniona maszyna siejąca zagładę.

No dość już tego dobrego. Ogólnie od samego początku nastawiałem się na rolę snajpera/strzelaca wyborowego. Tak więc zakupiłem długie M16.

Moim planem docelowym było oparcie całego zestawu o sprężynę guardera m120, co przy lufie 509mm dawałoby ok 400fps.

do wymiany za radą Taiwangun poszły pokolei:

- łożyska [najpierw na ślizgowe SRC, obecnie kulkowe Systema]

- wzmocniona, podwójnie uszczelniona głowica cylindra SRC

- wzmocniona, uszczelniona i łożyskowana głowica tłoka SRC

- poliwęglanowy tłok Systema

- stalowa, łożyskowana prowadnica sprężyny

- teflonowy cylinder typ 0 Systema

- tappet plate Systema

- stalowe zębatki CA, model 2006

- podwójnie uszczelniona dysza Guarder

- podkładki na łożyska - teflonowe Systema

- płytka selektora ognia - anti-heat Systema

- zupełnie nowe okablowanie styku spustu bez ramki bezpiecznika

Całość złożył do kupy serwis Taiwanguna... Podziwiam tych ludzi! mają tyle nerwów żeby wysłuchiwać mojego ciągłego marudzenia... a Gun chodzi jak złoto! Zamiast przewidywanych 400fps mam już ok 440 [do sprawdzenia na chrono] - wynikło to z dodatkowego uszczelnienia całego zestawu. Gun wygląda ślicznie, a dźwięk jaki teraz wydaje to muzyka dla mych uszu :)

Pozdrawiam

Kakaroth

Posted

w sumie ciężko policzyć. Przy takiej ilości kupowanego sprzętu dostałem super warunki i rabaty. Więc w sumie za cały tunning zapłaciłem ok 600zł chyba, czyli w sumie tyle co za guna :) no ale w sumie tunningowanie czegokolwiek do takich osiągów wyniosło by właśnie tyle.

podsumowując:

Dzięki ofercie Tawianguna mogłem stunningować guna za taką cenę, że zdecydowanie bardziej opłacało mi się kupić SRC i wpakować w niego 2gie tyle niż kupić stockowe CA :D

pozdrawiam

Kakaroth

Posted

Witam!

Ostatnio zakupiłem GB z firmy SRC do m 15 Carbine z CA.Zrobiłem to z powodu takiego że nie miałem kasy na GB a jak dozbieram to sobie kupię z wgc z łożyskami 7mm, ale nie oto chodzi pojawiły sie problemy przy składaniu znaczy sie ten GB nie pasuje!! o pare milimetrów trzeba go zpiłować...No i wnętrze pod zębatki także ciężko wchodzą.

Posiadam bebeechy (zębatki itd.) z CA czy możliwe jest wsadzenie do tego sprężyny m 110??

Posted
czas odświerzyć topic i podzielić się informacjami o tunningu.

Historyja sprzętu tegoż to zaczęła się w roku pańskim 2006 miesiąca marca. Jakoż pierwszą bronią zasilaną energiją miała być to nabycie tegoż monstrum rozważać mi przyszło z wielką rozwagą i roztropnością. Wybór mój padł z miejsca na karabin z dalekiego kraju wschodniego pochodzący. Gdy przybył na pudle oznaczenia windniały iście szarlatańskie SR4A3 a w środku czekała już upragniona maszyna siejąca zagładę.

No dość już tego dobrego. Ogólnie od samego początku nastawiałem się na rolę snajpera/strzelaca wyborowego. Tak więc zakupiłem długie M16.

Moim planem docelowym było oparcie całego zestawu o sprężynę guardera m120' date=' co przy lufie 509mm dawałoby ok 400fps.

do wymiany za radą Taiwangun poszły pokolei:

- łożyska [najpierw na ślizgowe SRC, obecnie kulkowe Systema']

- wzmocniona, podwójnie uszczelniona głowica cylindra SRC

- wzmocniona, uszczelniona i łożyskowana głowica tłoka SRC

- poliwęglanowy tłok Systema

- stalowa, łożyskowana prowadnica sprężyny

- teflonowy cylinder typ 0 Systema

- tappet plate Systema

- stalowe zębatki CA, model 2006

- podwójnie uszczelniona dysza Guarder

- podkładki na łożyska - teflonowe Systema

- płytka selektora ognia - anti-heat Systema

- zupełnie nowe okablowanie styku spustu bez ramki bezpiecznika

Całość złożył do kupy serwis Taiwanguna... Podziwiam tych ludzi! mają tyle nerwów żeby wysłuchiwać mojego ciągłego marudzenia... a Gun chodzi jak złoto! Zamiast przewidywanych 400fps mam już ok 440 [do sprawdzenia na chrono] - wynikło to z dodatkowego uszczelnienia całego zestawu. Gun wygląda ślicznie, a dźwięk jaki teraz wydaje to muzyka dla mych uszu :)

Pozdrawiam

Kakaroth

440 fps !!!! :evil: :evil:

za 2 - 3 miesiące napisz jak wyglądają bebechy (zębatki łożyska itp.)

pozdrawiam

Posted

weż Ca ja mam M15A4 SPC(łożyska 7mm w stocku i chyba wzmocniony gb)i tunung do 380zł kosztował mnie 100zł

150pdi- 50zł

druga batka 9,6-50zł

i jestem zadowolony pochodzi pochodzi a potem się zebatki wymieni :wink:

• 2 weeks later...
Posted

Ja myśle ze nie drogim a dosyc skutecznym i w miare wytrzymalem up-gradem jest wsadzenie m110,stalowych łożysk oraz prowadnicy sprężyny.

Myślę ze wiekszosc użytkownikow sr4 ma juz stalową zębatke tłokową :)

+ ew.9,6V :)

Polecam ten patent :)

Posted

Jesli nie po jednym Hi-Capie. Ostatnio bylem siwadkiem zmielenia zebatki w SRC. Ot tak nagle przestalo strzelac. Jeszcze dobrym posunięciem bylo by wymienienie odrazu gumki HU na silikonowa.

• 2 weeks later...
Posted

- Wzmocniona, łożyskowana prowadnica sprężyny (Classic Army)

- Zainstalowanie sprężyny M110 (Guarder)

- Wzmocniony, poszerzony cylinder (Classic Army)

- Wzmocniona, poszerzona, głowica cylindra - podwójnie uszczelniona(ClassicArmy)

- Wzmocniona, poszerzona, łożyskowana głowica tłoka (Classic Army)

- Wzmocniona, poszerzona, uszczelniona dysza (Classic Army)

Taką ofertę złożą Ci w asg shopi'e.

Wszystko będzie kosztowało Cię u nich równe 400 ziko.

Dodatkowo :

- Prace mechaniczne mające na celu zmniejszenie ryzyka blokady tłoka wtylnym położeniu.

- Przesmarowanie.

- Sprawdzenie oraz przestrzelenie repliki.

Nic dodać nic ując .. moze prec lufke i sylikonową gumke hopa systema .. ale to dla upartych :)

Info by asgshop.pl

Wiem, kreatywny ze mnie chłopak ... aż tyle tu od siebie dodałem :F

Aj no i tak, z tego wyjdzie 405- 415 fps.

Posted

Heh troche dużo forsy... ja dzisiaj montuje montuje gearbox wzomcniony CA, popychacz wzmocniony CA, głowicę cylindra CA, głowicę tłoka CA, dyszę, prowadnicę mosiężną CA i sprężynę M110 Guardera. Za gearbox i popoychacz-100zł, za głowice, prowadnicę i dyszę 60zł, sprężyna 45zł. Całość kosztowała mnie ok. 200zł bede miał ok. 380fps. Warto poszukać części Ca bo one mało kosztują i całkiem sporo wytrzymują (ale rym)...

Zobaczę jak to bedzie działać i powiem coś więcej jak zainsatluję...

Pozdrawiam pidzejfat

Posted

wg mnie najważniejsze zmiany przy tunningu to maxymalne uszczelnienie zespołu cylindra. w dalszej kolejności zębatki, tłok i sama sprężyna. Przyjmując taką kolejność można chyba uzyskać najlepsze efekty przy tunningu SRC, bo stockowe głowice są raczej średnio szczelne. z dyszą jest lepiej ale też można się pokusić o wymianę na KM lub Guardera.

A piszę to wszystko, żeby nie brać się z miejsca za wymianę szkieletu GB. o ile wiem, nikomu nie zdażyło się jeszcze pęknięcie. u siebie mam włożona m120 Guardera i z wymianą GB na wzmocniony poczekam dopiero do momentu aż ten umrze śmiercią naturalną... skoro działa i to dobrze to po co wywalać? jak umrze po 20-30 tyś kulek to wtedy wymienię :)

Posted

ee nie rozumiem czegoś... jak pęka coś w głowicy cylindra to wymienia się głowicę cylindra... i tyle.. tutaj nie ma czegos, czego nie dałoby się wymienić pojedyńczo.. sam jedna wzmacnianą głowicę też rozwaliłem :P sieroctwo nie popłaca :P

Posted

Kolega źle się wyraził - pękł mu bolec wystający ze szkieletu GB i wchodzący w otworek w gł. cylindra. Pisał o tym w innym temacie z tego co pamietam.

pidżefjat - nie dało się tego dorobić?

Posted

A komuś kiedykolwiek zjechało zębatkę środkową albo silnikową bo nie słyszałem. 8O Chodzi mi czy reszta zębatek zniesie mocniejszą sprężynę tak na 380-400 fps bo ta XYT to spokojnie da radę.

• 1 month later...