Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nada sie?

Kontraktowy - nada się

Badziew z Rangershop'u - nie nada się (jak pisałem wcześniej jest przewiewny jak worek na śmieci, więc w wysokich temperaturach będzież się pocił, bo mundur nadaje się na wiosnę i lato)

Posted

Kontraktowy - nada się

Well, nada sie czy sie nie nada to mniej istotne pytanie. Bardziej istotne jest czy bedzie pytajacego stac na ten mundur? :)

Te kurtki, w ktorych stoja te dziewczyny na pierwszy zdjeciu, do ktorego link podales pare postow wczesniej, w sklepie z militariami w Szwecji jakies 3 lata temu kosztowaly 2500 SEK (czyli 1000 PLN z hakiem). Sprzedawca na pytanie skad sie bierze ta cena stwierdzil rozbrajajaco, ze nie wie, ale ze na pewno jest, cytuje: "way too high"

Posted

moze duński? wygląda nieźle :)

Prawde mówiąc to i szwedzki i duński mi się bardzo podoba wizualnie ale myśle, że z dostępnością duńskiego też nie będzie za łatwo. Duński też widziałem tylko w rangershopie także tylko polycoton.

Posted

Pewnie w rangershopie to ten sam szajsc co miltec produkuje (65% poliester) i pewnie swieci sie to jak psu jaja po deszczu, ale:

- w Polsce raczej trudno dostac cos w M-90 za rozsadna cene

- po 10 praniach ten material w miare traci swoje wlasciwosci odblaskowe

No chyba, ze ktos zna inne zrodla, w ktorym mozna zakupic komplet munduru w tym maskowianiu w Polsce w rozsadnej cenie?

Posted

Miwo robi teraz mundury w fińskim digital camo, bardzo fajnie to wygląda. Więcej info w wątku o Miwo-Military.

Taa.... za jedyne 580 zl za komplet jesli dobrze pamietam. To rzeczywiscie bardzo rozsadna cena jak na ciuchy do zajechania :).

Posted

źle pamiętasz :P 443zł...

ja Wam mogę polecić Bułgarskie Camo ;) Jest troche podobne do starego wzoru Wehrmachtu, ale współpraca Polsko - Bułgarska prowadzi do szybkiego rozwoju ich oporządzenia...

Posted

Taa.... za jedyne 580 zl za komplet jesli dobrze pamietam. To rzeczywiscie bardzo rozsadna cena jak na ciuchy do zajechania :).

Poczytaj dokładnie Miwo Lubliniec ma robić taniej...

Przypominam na temat jakiego camo jest ten wątek, żeby mi się tu nie rozpisywać kto jakie i które lepsze... :P

Posted

... ma robić taniej...

Zycie nauczylo mnie, ze jak zobacze to uwierze :)

Jak na razie propozycja z rangershopu to jedyne rozwiazanie. No chyba, ze ktos ma wolne pare tysiecy zl na mundur. Jak na razie na allegro to wielka rzadkosc a moj rozmiar to cud.

Posted

Wracając do szwedzkiego... czy ktokolwiek widział gdziekolwiek do kupienia mundur szwedzki w wersji pustynnej? nieważne czy kontrakt czy kopia, nieistotne jakiej firmy, nieważny skład materiałowy, chodzi o sam wygląd.

Posted

Jeżeli kogoś interesują rzeczy w szwedzkim M90, a nie koniecznie chce płacić za oryginały, to polecić mogę firmę

TacGear :):

100_3411.JPG

100_3433.JPG

100_3425.JPG

100_3430.JPG

100_3530.JPG

1_3.JPG

1_1.JPG

Rzeczy robią co prawda w nieoryginalnym kroju (głównie wzorowany na ciuchach niemieckiej KSK, ew. oporządzenie wzorują na PLCE, chesty robią we własnym projekcie) ale za materiały mogę ręczyć: świetnej jakości "kordura" różniąca się od oryginalu w zasadzie jedynie pokryciem od wewnętrznej strony no i lekko odcieniem kamuflażu, materiał na ubrania to 50/50 bawełna/polyester).

Firmę znam stąd, że robi sporo gadgetów we Flecktarnie.

Ronin

p.s.

Szyją także w wustentarnie, francuskim CCE, Multicamie, duńskim M84, oliwce i czerni :).