Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jak najtaniej podnieść ilość FPS (do ~350-360) przy Clasic Army SLR105A1, bez konieczności wymiany wielu elementów???

Wydaje mi się pod tym względem ciekawym karabinem, poniewż ma gearbox-a v3 , większe łożyska bo 7mm i sporo wzmocnien konstr. Czy wystarczyło by zmienić tylko spręzynę np na mocniejszą o 10-15%??? Czy pozostała część mechanizmu podoła większemu obciązeniu??? Bo zpewnością to bedzie najtańszy tuning. Jeśli wystarczy sprężyna to jaką polecacie? Proszę o odpowiedz.

• 1 month later...
Posted

Sam posiadam ow replike i tez bym chcial sie dowiedziec to samo co kolega :)

Bo SLR ma stockowe niektore rzeczy wzmocnione... Ale nie wszystkie :P

Dlatego jest pytanie:

co wymienic zeby bylo najtaniej a ladnie pracowalo i sie nie rozpadlo... ??

Pzdr

• 4 weeks later...
Posted

Może dołączę się do pytania... Wala się u mnie luzem 190PDI. SLR-105 ma boxa v3 i porządne metalowe łożyska 7mm. Jakie ryzyko wiąże się z zainstalowaniem spręzyny 190PDI w stockowym SLR? Czy są udokumentowane przypadki pęknięcia boxa v3?

Dotąd wszystko poza jedną repliką miałem na gearboxach V2, jeden mi pękł już przy 130 PDI, z v3 nie mam wiele doświadczeń więc pytam :)

• 1 month later...
Posted

Ja równiez posiadam ową replike:

Moje pytanie jest nastepujące:CZy zebatki i GB wytrzymaja 400fps??

Pozatym bateria Large jaka pociągnie spręzyne??

Podzieli sie ktos doswidczeniami??

Posted
Najataniej - to kupić w ASGshopie już podkręconą.

Ta, na czesciach od Hurricane... To juz wole wsadzic 150% PDI i miec pewnosc ze mam czesci ktore to wytrzymaja... Nie ufac Hurricane... Tyle.

Posted

Może będzie to trochę offtop (jak tak to sorry), ale moja propozycja jest taka:

zamiast mocniejszej sprężyny - radio i zestaw słuchawkowy

zamiast wzmocnionej głowicy - ghill albo lepszy kamuflarz

zamiast dyszy uszczelnionej - mapy terenów

zamiast łożysk i zebatek- niegrzechoczące magi o nieco większym stopniu realizmu (choć niekoniecznie zaraz 30rnd w magu)

zamiast podkręcania osiągów giwery - podkręcanie klimatu na strzelankach!!!

lepsza ZABAWA gwarantowana, a i żywotność karabinu większa i koszty mniejsze.

z tego wszystkiego jedynie preclufa jest wartościowa.

Generalnie nie rozumiem tego niekończącego się wyścigu na fps'y(charakteryzującego w dużej mierze początkujących maniaków), to naprawdę nie przynosi lepszej zabawy, tylko zużywa kasę, czas i żywotność giwery. Rozumiem jak ktoś ma 240fps i chce mieć te 290~300. Ale założe się że masz te 330 i jeszcze jest to dla ciebie ciągle mało, ale gwarantuje Ci że nie poprawi to Twoich osiągów na polu walki lub zrobi to nieznacznie. A już na pewno nie polepszy to zabawy tak jak dobre radia w drużynie. To jest oczywiście moje prywatne zdanie ... zrobisz jak uważasz za słuszne. :wink:

Posted

330 ~ 380 moim zdaniem starcza.

400fps to już dużo- zarówno dla wytrzymałości broni jak i dla graczy po drugiej stronie lufy (szczególnie w pomieszczeniach) Widziałem kilka razy całkiem ładne rany o średnicy 6mm na twarzy czy ręce zrobione przez 400fps kumpla na małych dystansach w lesie i w cqb.

bardziej chodziło mi o idee

Posted
Może będzie to trochę offtop (jak tak to sorry), ale moja propozycja jest taka:

zamiast mocniejszej sprężyny - radio i zestaw słuchawkowy

zamiast wzmocnionej głowicy - ghill albo lepszy kamuflarz

zamiast dyszy uszczelnionej - mapy terenów

zamiast łożysk i zebatek- niegrzechoczące magi o nieco większym stopniu realizmu  (choć niekoniecznie zaraz 30rnd w magu)

lepsza ZABAWA gwarantowana, a i żywotność karabinu większa i koszty mniejsze.

z tego wszystkiego jedynie preclufa jest wartościowa.

Generalnie nie rozumiem tego niekończącego się wyścigu na fps'y(charakteryzującego w dużej mierze początkujących maniaków), to naprawdę nie przynosi lepszej zabawy, tylko zużywa kasę, czas i żywotność giwery. Rozumiem jak ktoś ma 240fps i chce mieć te 290~300. Ale założe się że masz te 330 i jeszcze jest to dla ciebie ciągle mało, ale gwarantuje Ci że nie poprawi to Twoich osiągów na polu walki lub zrobi to nieznacznie. A już na pewno nie polepszy to zabawy tak jak dobre radia w drużynie. To jest oczywiście moje prywatne zdanie ... zrobisz jak uważasz za słuszne.  :wink:

BRAWO POPIERAM 10000%!!

Posted
330 ~ 380 moim zdaniem starcza.  

400fps to już dużo- zarówno dla wytrzymałości broni jak i dla graczy po drugiej stronie lufy (szczególnie w pomieszczeniach) Widziałem kilka razy całkiem ładne rany o średnicy 6mm na twarzy czy ręce zrobione przez 400fps kumpla na małych dystansach w lesie i w cqb.

bardziej chodziło mi o idee  

A od kiedy to strzela sie gunem 400fps w CQB? :? Zadni normalni ludzie nie wpusciliby ciebie z takim gunem do CQB

Posted

A od kiedy to strzela sie gunem 400fps w CQB?  :?  Zadni normalni ludzie nie wpusciliby ciebie z takim gunem do CQB

Normalni może nie... lecz nieświadomi.

Na zlotach rzadko kto się tym przejmuje, a już na pewno nikt ci nie zajrzy do gb żeby faktycznie sprawdzić czy nie kłamiesz...

A kto strzela takim czymś w cqb?? głupi albo sadysta :)

Więcej fps jest przydatne gdy na polu walki odchodzą triki rodem z matrixa. przydaje się gdy siejesz do biegnącego celu. Tacy zazwyczaj nic nie czują.

Najtańszym kosztem zwiększyć fps w pukawce to po prostu sprężynka... CA170% powinno starczyć. Lecz jestem pewny, że następne twoje pytanie po wymianie sprężyny będzie się tyczyło zwiększenia szybkostrzelności :lol:

Zalecałbym też wymianę prowadnicy na łożyskowaną bo jednak jest to dosyć ważne, prawie wszyscy powtarzają, że to redukuje naprężenia w gb. ja bym dodał coś jeszcze... :)

Posted

Dobra pawnowie widze ze niektórzy nie wiedza ze znalezli sie w dziale tuning.Pozatym prosze mnie nie uswiadamiac co do ilosci fps-ów,zrobie tyle ile bede chciał[lub tyle ile wynosi rozsadna granica].Moge dodac jeszcze tyle ze zrobiłem własnie tuning do 380fps+wyciszona głowica+łożyskowana prowadnica,a żeby zaspokojic swoje oczekiwania wstawiłem jeszcze precke 6.04 i uszczelniona dysze.!! tak na oko to około 400fps

pozdrawiam

• 1 year later...
Posted

co do ilosci fps-ów,zrobie tyle ile bede chciał

Generalnie nie rozumiem tego niekończącego się wyścigu na fps'y(charakteryzującego w dużej mierze początkujących maniaków)

Niektórzy mają FPSy, inni mają gąbczasty wypełniacz czaszki ;-)