Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Wszystko zalezy od zebatek i silnika :]

Ja wczoraj zmienilem sobie na Magnum i... 9.6V 1100mAh, zapie***la jak ta lala :)

Na mojej 12V 1400mAh [KAN] nie badalem => na 100% jest za dobra. Dzis/jutro odlutuje 2 ogniwa zeby było 9.6V i mysle ze rownież bedzie OK :)

Edited by Blade04
  • 3 weeks later...
Posted

witam!

trochę zgłupiałem... byłem dzis w sklepie po ogniwa i babeczka powiedziała mi że konieczne do silników elektrycznych są ogniwa "wysokpradowe" a z tego co widze to te wymienione nie sa takie.

Zaoferowała mi ogniwa jakies niemieckiej firmy (maja atesty słuzą do elektronarzedzi i urządzen medycznych) wysokopradowe 1800Mah (takie jak w largach) NiCD za jakies 12zł.....

czy to o własnie takie ogniwa chodzi czy moga byc takie tańsze i nie koniecznie wysokopradowe.

Jak narazie rozrózniam:

przemysłowe

komercyjne akumulatorki (wygladaja jak zwykłe baterie)

wysokoprądowe

wysokotemperaturowe

i w sumie nie wiem juz co i do czego.

czy ktoś moze mi konkretnie wyjasnic jaka jest róznica miedzy aku przemysłowym a przemysłowym wysokopradowym?

Posted

Żadna. A konkretnie ściemniacko-marketingowa.

Jak takie jak w largach, to na kij, skoro KAN 1400 są AA, a Intellecty IB1400 2/3A? I na tym właśnie trik polega, że wchodzą w różne ciasne miejsca. Jesli Pani znajdzie sposób na zagięcie czasoprzestrzeni i umieszczenie 12V na SC w P90, to ja chętnie nabęde od niej te ogniwa i nawet mogę 2-3 zeta dorzucić.