Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 6 months later...
Posted

Hej. Męczę się z moim PDW Boyi juz ponad tydzień i nic. Problem polega na tym że albo strzeli normalnie, albo strzeli na sucho (jak by sie kulki skończyły, chociaż są i mag podaje ok) albo znowu lecą dwie kulki na raz z lufy. Troszeczkę się w tym orientuje, sprawdzałem na wszelakie sposoby i dalej nic nie mogę zdziałać. na początku wymieniłem komory hu (ze Classic army na stockową boyi) = to samo. Zmieniłem także gumki dalej to samo. Magazynek podaje dobrze, ale także sprawdziłem na innym i jest to samo. Replika jest full stock w tym momencie, nic nie rozbierane, plomby na gb no i takie cuda odchodzą z nią. Tracę juz do tego cierpliwość powoli. Nie mam pojęcia od czego to moze być. podpiłowałem trochę ten język blokujący kulki w magu, żeby miały łatwiej wychodzić, podpiłowałem także rowek w dźwigni która dociska dystanser, żeby byłu ustawiony na całkowite 0 (wcześniej gdy było 0 to i tak minimalnie dociskał), wymieniłem te komory i cały czas nic. Zastanawiam sie czy może nie jest to wina dyszy (tej rurki co się rusza i wchodzi do komory hu). W moim drugim karabinku, AK74 tez od boyi jest tak ustawiona że jak jest w stanie spoczynku (sprężyna głowna w gb na maxa rozciagnięta - po prostu przed wystrzałem lub po nim) to lekko tylko wchodzi do komory, tak że nie blokuje wejścia kulkom z maga. W tym PDW jest ustawiona tak, że zasłąnia około połowę tej dziury przez którą przedostaja się kulki. Jak wy macie w swoich emkach/ też tak samo? w sumie to stockowa częsć to dla czego miało by nie banglać? a i jeszcze myślałem o tej sprężynie co wchodzi na lufę i ma za zadanie dociskać komorę do gb. moze zamiast tego zrobić tak żeby tą komorę odciskała od tej lufy zamiast dociskała? prosiłbym o jakieś rady i pomoc od tych którzy cos bd wiedzieć na ten temat i którym cos takiego sie juz działo w przeszlosci. pozdro

Posted

Mam podobny problem z moją mp5. Też nie wiem co się dzieje. Czy normalne jest to ,że tłok dysza popychacz zostają po wystrzale w innej pozycji? ,że nie wracają na pozycję poprzednia?

Posted

Za dużo rzeczy może być nie tak przy takich objawach:

-sprawdź czy dysza sztywno siedzi na głowicy cylindra. Powinna poruszać się tylko w przód i w tył. Jeśli delikatnie do góry io na dół, to znaczy, że krzywo wchodzi do komory i się nie uszczelnia z gumką, albo wręcz blokuje kulke i podczas nastepnego cyklu wpychane są dwie kulki do komory (szczególnike wystepuje to na auto. Na singlu strzela normalnie)

-sprawdź czy nie masz pękniętego popychacza.

-sprawdź sprężynkę popychacza

-sprawdź czy antyreversal blokuje zebatke silnikową. Jeśli nie to może mieć pękniętą sprężynkę.

-jeśli zmieniłeś batkę na mocniejszą, może być konieczne założenie opóźniacza popychacza na zębatkę tłokową

- i wiele innyc rzeczy jak gumka hop up, komora, dystanser itd

Posted (edited)

Wina komory i gumki. Jeszcze raz załóż dobrze gumke aby kołnierz miał idealne koło i głęboko wchodził w komorę.

Nawierć niewielkie wgłębienie w komorze .Wiertło 6mm wkładasz w komorę w otwór gdzie podawane sa kulki z maga i delikatnie nawiercasz.

Moze być wina również samej gumki i tu raczej zmiana na inna firmę.

Edited by Snipernr1
Posted (edited)

Widzę ze wiesz lepiej ode mnie .Nie mniej ja to już przerobiłem w jednej z replik.Ale jak sadzisz że to nic nie da to walcz dalej.

Edyta: wyraźnie napisałem gumka innej firmy/producenta.

Powodzenia.

Edited by Snipernr1
Posted

dziś odkryłem że gdy replikę przekręcę "do góry nogami" to strzela ok i nie ma żadnych pustych strzałów itd. nie mam już w ogóle pomysłów czego to może byc wina, włożyłem ostatnio inną lufę z komorą do tego i nic nie zmieniło, gumka mag komora lufa, wymieniałem i nic.