Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Temat może już był ale musze to napisac bo nieznalazłem.

Mam hicap well a podwójny kjrótki na 250 kulek z atrapami naboi.

Moja broń to MP5K TM i tu jest problem z magiem.

Na semi wszystko gra ale na auto nie wylatują wszystkie kulki a czasem tylko jedna na 20 mniej więcej.

Rozkręciłem i podkręciłem troche sprężyne spiralną ale to nic niedało. Słyszałem coś o zmianie zembatek na drugą strone ale niewiem za bardzo o co chodzi.

Czy ktoś moze mi pomuc bo troche to wkurza byc

" żołnierzem jej królewskiej mości "

Bardzo prosze o pomoc dziękuje serdecznei z góry.

GG 1292075

cd-rom@wp.pl

Piszcie na forum lub na gg i mail

Posted

Nie jestem pewny ale chyba kolega mi odpowiedział w ten sposób jak go spytalem o smarowaniu : Niee tylko nie to ! Posmaruj Wd 40 i sie pożegnaj z gunem... Nie mamietam czy to dotyczyło smarowania wnętrza guna czy maga. Jeśli 10 zł to dla ciebie za drogo to taki smar możesz również kupić w Castoramie lub Obi za ~5 zł.

Posted

po prostu za dużo zamętu i tak kupie nowego hi capa od CA

wd40 marowałem lufe i troche obudowe i działa nic nei widac

w każdym razie to chyba smarowania nei dotyczy bo tam neima co smarowac zembatki szybciej się ruszc i tak nie będą jak je posmaruje

może tam faktycznei trzeba cos odwrócic

Kurz jest dobry i ma baterie 8,4 V więc nei za szybko chodzi ale i tak sieje :)

Posmarowac spróbuje jutro bo już niechce mi się otwierac na nowo tego szajsu

Posted

Z tego co pamiętam, to WD40 niszczy gumę (w niektórych sklepach jak wykryją, że spluwa była tym smarowana, to się żegnasz z gwarancją), ciekawe jak wygląda twoja gumka hop-siup.

A pryskać możesz chociażby kulki, które później załadujesz, do środka od strony ładowania i wylotu kulek. Jak już rozkręciłeś maga, to opryskaj zębatki. Szybciej się kręcić nie będą, ale powinny przestać się zacinać :twisted:

Posted

znaczy ja wiem że rozpuszcza ale jednorazowo nic sie niedizeje

Ja barałem na wycior zmoczony wacik i wycierałem

ale nic sie neizniszczyło chyba

ale popryskam chociarz one i tak się neizacinają

Nei niszczy gumy odrazu tylko po wielokrotnym urzyciu

Posted

Ja wymieniam na mind cap od CA

Mp5 well to neiwiem jakie jest bo mój kurz działa rewelacyjnie

A co do tematu to po nasmarowaniu nic sie niedzieje

podkręciłem troszke sprężyne żeby mocniej chodziła ale teraz to już nawet na semi niedziała

będe ją poluzowywał i napisze rezultat

ja podkręcam do oporu

• 4 weeks later...
Posted

ja rozkrecilem tego hi-capa do czesci pierwszych i nasmarowalem nie zebatki (plastkikowe) tylko sprezyne ktora jest metalowa tasma i jak jest sucha to sie kiepsko rozkreca. Pozdrawiam i zycze powodzenia z tymi magami :wink:

Posted

Powodzenia w smarowaniu wd40... ja bym bardziej polecał olej Kujawski - z pierwszego tłoczenia ;) wiesz, lepiej na TŁOK działa..... Boze, ludzie jak Was stac na AEGa za kilka baniek to zainwestujcie te kilka złociszy w olej silikonowy... gun będzie Wam żył o wiele dłużej, naprawde...

Posted

Witam przede wszystkim, bo to mój pierwszy post :D

Też posiadam tego nieszczęsnego hicapa i w mojej mp5’tce nie strzela ani na semi, ani na auto :ściana: Ale gdy odwróciłem pm’a do góry nogami to zaczyna strzelać na wszystkich trybach ognia… i ja już niewiem czy to wina magazynka, czy mp5’tki.

Help… :roll:

Posted

Jak strzela do góry nogami to znaczy, że mp5 masz sprawne tylko mag nie podaje jak trzeba. I tu może być kilka problemów. W jednym magazynku well-a, który rozkręcałem sprężynka "antypowrotna" była źle założona albo sama spadła przy pierwszym strzelaniu. W magach cymy do kałacha był problem z ocieraniem przeciwwagi i na semi strzelał a seria leciała raz na jakiś czas. Brzmi podobnie, co? Nie mam na stanie takiego maga, o którym tu mowa i nie zaglądałem do takiego ale poczytajcie forum w innych wątkach (vide kałach cymy). Niektóre firmy mają ten sam problem niezależnie od modelu. Może znajdziece więcej pomysłów gdzie szukac źródła problemu. powodzenia :)

Posted

Pergacz ---> naładowałeś pełnego maga kulkami?? bo kiedyś w wellu jak miałem za mało kulek to mogłem go nakręcać pół dnia a i tak by nie strzelał normlanie :P, ale jak odwróciłem to strzelał jak głupi. A jeśli to nie wina małej ilości kulek to nie mam pojęcia :)

Posted

Oczywiście, kulki są, sprężyna nakręcona, tylko nie strzela. Zaraz go rozkręce, zobacze co i jak... a właśnie, ma ktoś może zdjątka rozkręconego maga? bo w sumie niewiem jak to ma tam wyglądać w środku :?

[ Dodano: Fri 23 Jun, 2006 ]

Rozkręciłem, nasmarowałem, skręciłem i działa!! :D

• 2 weeks later...
Posted

odradzam smarowanie czegokolwiek a zwlaszcza karabinow smarem wd40!!!!!! ja w taki sposob popsulem sobie m4a1!!! radze uzywac tylko smarow silikonowych itp. kupionych na stronach z asg a nie np. w tesco :roll:

Posted

Krystek_92, a czym się różni smar silikonowy kupiony np. w tesco od tego kupionego na 'stronach z asg' (nie licząc tego że na 'stronach z asg' poprostu się przepłaca)?

Guest Anonymous
Posted

Ja mam pytanie, czy do Wella wejdą mid-Cupy z machineguna?

Posted

Ja kupiłem smar silokonowy w "Tesco" - wszystko działa jak należy. Z tego co wiem "Tescowy" smar silikonowy od tego ze stron airsoftowych, różni się konsystencją - czyli nie jest taki gęsty, ale od biedy wystarczy. Tak czy siak, o niebo lepszy niż "strzelenie sobie samobója" - czyli stosowanie wd40.

• 1 year later...