draconek Posted May 11, 2006 Report Posted May 11, 2006 Otóż, rozłożyłem guna i złożyłem spowrotem... lecz po naciągnięciu sprężyny gdy chce pociągnąć cylinder do przodu tłok nie zostaje w pozycji naciągniętej :/ cco sie mogło stać ? rozkręcałem go i skręcałem :/ i znowu i znou niby wszystko ok ale nadal ten sam problem... Quote
_Misza_ Posted May 11, 2006 Report Posted May 11, 2006 Cylinder powinien się lekko cofnąć przy nabieraniu kulki z komory do lufy. Tłok powinien naciągnąć sprężyne i zachaczyć o mechanizm spustowy który też się naciągnie. Mechanizm naciągający która wraca do pozycji spoczynku popchnie cylinder spowrotem dzieki czemu ten bedzie przyłożony do lufy. To chyba dziala na takiej zasadzie . Jeżeli tak to odwołaj się do tego opisu bo nie zrozumialem twojego wywodu. W każdym razie coś się musi zacinać , pożycz od kumpla silikon i wysmaruj tam wszystko. sprawdz czy cos nie pasuje na dwa sposoby bo mozliwe ze powinno byc odwrotnie. I przedewszystkim spójrz na to pożądnie i ze spokojem postaraj się poskładać śledząc mechanizm naciągania. Quote
draconek Posted May 13, 2006 Author Report Posted May 13, 2006 No to teraz z odwołaniem ;) Cylinder sie cofa i ma tą kuleczke. Tłok naciąga sprężyne i zachacza o mechanizm spustowy, lecz po chwili zeskakuje i pupa ;/ :/ Quote
gobbo Posted May 15, 2006 Report Posted May 15, 2006 Daj jakies zdjecie to moze pomoge. Juz swojego rozkrecalem i ta cholera niezle jest poskrecana :P Mysle ze zle zlozyles uklad spustowy. Quote
draconek Posted May 17, 2006 Author Report Posted May 17, 2006 A oto fotka bebechow ;) Sorka za kiepską jakość;) ale kamerką internetową robione ;) Quote
Loart Posted May 17, 2006 Report Posted May 17, 2006 Było już o tym problemie w tym temacie: http://starzycki.serwery.pl/forum/viewtopi...t=16728&start=0 Nawet zdjęcia są: http://img288.imageshack.us/my.php?image=12rep7zk.jpg Na tym zdjęciu zaznaczony element jest źle wsadzony. Ma być tym wystającym dziubkiem w dół. Na Twoich zdjęciach jest tak samo i pewnie to jest przyczyną. Quote
draconek Posted May 18, 2006 Author Report Posted May 18, 2006 THX ^^ naprawiłem ^^ jeszcze raz dziękuję :) temacik można zamknąć ;) Quote
Recommended Posts