Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

mam problem z magazynkiem gazowym KSc beretyy 93r II.

Prawie wogóle nie napełnia się, tyle co wchodzi wystarczy na 3-4 strzały.

Rozebrałem i przesmarowałem zawór wlotowy, wyglada na ok.

Może to być co innego niż ten zawór ?

Próbowałem z innych nowych butli doładować i nic :(.

Posted

Sprawdz cisnienie w butli z gazem. Najlepiej wypusc caly gaz z maga i naladuj z nowej butli. Powinno byc, ok. Mialem o samo w idencznej beretcie na zlocie w Bornym. Doladować z nowej butli sie nie dalo.

Posted

mnie sie wydaje że może być coś z zaworem napełniającym, przełóż na próbę zawór z innego guna w okolicy który wiesz że działa i sprawdź, tylko przekładając zawór uważaj żeby nie zerwać gwintu przy wykręcaniu/wkręcaniu, możliwe ze uszczelka przepuszcza troche gazu a potem sie blokuje w pozycji że blokuje napełnianie...

zawór wlotowy jest zbyt mały zeby domowymi sposobami go przesmarować/naprawić bo działa tak jak powinien kiedy jest w pełni złożony, a skoro w pełni złożony nie przepuszcza to wiesz, mozesz wyjąć cały zawór i spróbować "przelać" gaz (oczywiście w pozycji do góry nogami butla na dole zawór) i zobaczyć czy gaz przelatuje na drugą stronę, trzymaj go kombinerkami i uwazaj na co kapnie ciekły gaz bo jest bardzo zimny i możesz se coś niechcacy odmrozić, i raczej nie rob tego ze szlugiem w zębach ;)